Možno patríte medzi záhradkárov, ktorí nezabudnú rok po roku vyhradiť na svojom políčku miesto aj pre bylinky. Ich všakovaké chute a vône ozvláštňujú našu kuchyňu a pomôžu nám za čerstva i zmrazené či sušené vyčariť na stole zaujímavé jedlá. V tom, ako a kedy možno použiť bylinky a korenie, nás môže zorientovať jedna z posledných publikácií žilinského Knižného centra, ktoré v edícii Dobrá kuchyňa vydalo knihu Evy Paulovičovej Bylinky a korenie na dobré varenie. V jej úvode sa dozvieme všetko podstatné o bylinách, koreniacich zmesiach i zeleninových a ovocných pochutinách. Užitočné sú aj rady, ako sušiť, konzervovať a zmrazovať voňavú úrodu z našej záhradky, ako si pripraviť bylinkové oleje i octy. A potom už nasledujú desiatky receptov zoradených v kapitolách podľa korenia, ktoré sa pri ich príprave používa. Práve tento spôsob radenia receptov umožní aj pokročilým kuchárkam zorientovať sa v tom, ktoré jedlo a ktoré bylinky či korenie k sebe pasujú.(her)