Hoci jar je ešte len v rozpuku, predsa len si teraz, pri upratovaní špajze, už opäť urobíme miesto na nové zaváraniny. Ich príprava patrí do koloritu leta a jesene a šikovná gazdinka z takto nachystaných polotovarov dokáže v zime narobiť na tanieri divy.
Ako inšpirácia nám môže poslúžiť nová knižka s názvom Konzervujeme ovocie a zeleninu, ktorá v týchto dňoch opustila pracoviská Vydavateľstva Knižné centrum v Žiline. Osvedčené receptúry i nové trendy konzervovania pre čitateľov pripravila odborníčka a vynachádzavá kuchárka Eva Paulovičová, ktorá je autorkou aj publikácie Mrazíme ovocie a zeleninu (taktiež z vydavateľského portfólia Knižného centra). V najnovšej publikácii ponúka rady na prípravu kompótov z ovocia i zeleniny, marmelády, džemov, rôsolov, lekvárov, pretlakov i ovocných štiav a ovocných sirupov. Nechýbajú návody, na výrobu sušeného ovocia a zeleniny, na sterilizáciu zeleniny, na prípravu zeleninových omáčok, zeleninových šalátov a zmesí i kvasenej zeleniny.
(her)