Piatok, 22. október, 2021 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Pivo sa musí variť srdcom

Prílev zahraničných financií do slovenskej ekonomiky je zvyčajne sprevádzaný aj „obavami„ našinca z účelnej pracovnej disciplíny, z noriem, ktoré, údajne, vyrážajú dych, z rytmu práce vylučujúceho akékoľvek flákanie, z výkonov blížiacich sa vykorisťovaniu, ako ho poznáme z beletrie minulého či predminulého storočia... Väčšinou ide o fámy, ktoré s realitou nemajú nič spoločné. Môžu byť ale nočnou morou vtedy, ak človek svoju prácu pokladá len za nevyhnutné zlo a nie za spôsob, akým sa možno realizovať a akým možno prirodzeným spôsobom napĺňať jednoduchú túžbu obyčajného človeka – byť užitočný sebe i druhým. A o tom hovoríme s Ing. Mariannou Šiplákovou z Pivovaru v Martine.

Skryť Vypnúť reklamu

Žena a pivo. Ide to dohromady?

Prečo nie? Nepatrím síce medzi pravidelných konzumentov piva, s výnimkou degustácií, ba ani medzi fajnšmekrov, ktorí si tento nápoj vychutnávajú pri každej príležitosti, ale občas si dám za dobrým obedom alebo na výlete či pri rodinnom posedení pohár dobrého piva.

Akej značky?

Samozrejme, Martiner. Ale u nás, doma v Žiline, máme v chladničke celú škálu pív z portfólia Heineken Slovensko, a.s. a vyberáme si z nich podľa chuti i príležitosti.

V Pivovare Martin pracujete na poste manažéra pre kvalitu. Aká bola vaša cesta k tomuto miestu?

Keď som skončila štúdium potravín na Poľnohospodárskej univerzite v Nitre, ako každý mladý človek aj ja som napísala niekoľko desiatok žiadostí o miesto do rôznych potravinárskych firiem. V žiadnom prípade som nechcela zostať bez práce. Nie je to môj štýl a aj rodičia ma vždy viedli k tomu, aby som sa k svojmu vlastnému životu stavala zodpovedne. Pozvánku na konkurz som dostala z Martina. A hoci som sa pivovarníctvu nikdy osobitne nevenovala, lebo potravinárstvo ma zaujímalo všeobecne ako perspektívny odbor i ako možnosť uplatnenia, išla som. Dnes viem, že som urobila dobre.

Skryť Vypnúť reklamu

Konkurz nie je spravidla vopred vyhratá záležitosť. Čím ste, podľa vášho názoru, zaujali?

Domnievam sa, že dosť zavážilo to, že už počas štúdia som bola dvakrát v priebehu prázdnin v Spojených štátoch amerických. Tam som si musela sama nájsť prácu, žiť tam, starať sa o seba, samozrejme, komunikovať v angličtine. Samostatnosť, priebojnosť, možno aj odvaha ísť do niečoho neznámeho a nestratiť sa, toto mohlo zaujať.

Prijali vás. Čo potom?

Každý, kto začína v pivovaroch spoločnosti Heineken, prechádza tzv. management trainnee. V jednoduchom preklade – ide o obdobie, počas ktorého človeka trénujú na pozíciu manažéra alebo technológa. Ide o veľmi dôležité mesiace. Určite aj z hľadiska zamestnávateľa, no najmä z hľadiska absolventa. Za tento čas má možnosť spoznať pivovary patriace spoločnosti Heineken Slovensko a.s. do detailov. Plní, isteže, nejaké úlohy, ale pod odborným vedením, no prínosné pre neho je najmä to, že má istú voľnosť a v rámci nej má šancu nielenže fyzicky sledovať výrobu piva, od príjmu sladu až po expedíciu hotových výrobkov, ale dostať sa aj ku množstvu informácií, ktorými disponujú pracovníci na jednotlivých pracovných postoch. A to všetko bez pripomienok, že zavadzia, že ruší v práci a podobne. To si dodnes veľmi cením, lebo práve v tomto období som sa hodne naučila. Navyše, mala som šťastie a až dva mesiace som mohla stráviť v hurbanovskom pivovare. Je to moderné pracovisko a sledovať jeho chod bolo fascinujúce.

Skryť Vypnúť reklamu

Spomínate pracovné stáže v pivovaroch. Čo vás najviac zaujalo na tom, ako v spoločnosti Heineken Slovensko, a.s. pristupujú k zamestnancom?

Môžem hovoriť len za ten čas, ktorý som zatiaľ v tejto firme strávila a o tom, ako na mňa zapôsobili isté normy kultúry práce, aké sa tu presadzujú. Napríklad, mladý človek dostane na každom oddelení akéhosi tútora, ktorý sa mu venuje, keď príde s nejakým problémom či otázkou. Nikde som sa nestretla s odmietnutím, nestalo sa mi, žeby mi niekto povedal – to nie je tvoja vec, o to sa nestaraj. Práve naopak. Predpokladám, že k takejto ústretovosti sú tu pracovníci vedení. Pre mladého, začínajúceho pracovníka má takýto postup obrovský význam a pôsobí motivujúco.

Z akého dôvodu? Pokúste sa to vysvetliť...

Teraz pracujem na pozícii kvalitára a veľmi dobre viem, že kvalitu piva ovplyvňuje celý technologický postup. Preto sa v ňom musím vyznať. A vyznať sa v ňom – to neznamená ovládať len školskú teóriu, treba poznať výrobu detailne, vo všetkých jej vzťahoch. Preto je potrebné formovať a pestovať rovnocennú komunikáciu na pracovisku a vytvoriť takú atmosféru, v ktorej je prirodzené pýtať sa i očakávať odpoveď. Ak mám byť ešte konkrétnejšia, tak práve pri tejto komunikácii som sa zdokonalila v anglickej terminológii a naučila som sa spolupracovať pri riešení akéhokoľvek pracovného problému.

Možno bude pre čitateľov zaujímavé povedať, čo obnáša práca kvalitára?

Nedá sa to popísať niekoľkými vetami. Som patrónom kvality a, obrazne povedané, každý parameter kvality piva, ide cez môj pracovný stôl. Každé pivko je akoby moje dieťa, ktoré prevediem od príjmu sladu, cez celú výrobu až po balenie a expedíciu. Možno sa to napohľad nezdá, ale ide o veľmi zaujímavú prácu, niekedy priam detektívnu, ak niektorý kvalitatívny parameter nevychádza a treba sa s tým pohrať, a mám ju veľmi rada.

Prepáčte otázku, angažovali by ste sa s rovnakým oduševnením aj v prípade, žeby ste pracovali v inej potravinárskej firme?

Na túto otázku nie je jednoduché odpovedať. Poznám sa dobre, mám dosť zdravého záujmu, takže netvrdím, že len pivo a len pivovar je to jediné, čomu by som sa mohla v živote venovať. No pivovar mi dal šancu, treba ju oplatiť a nesklamať dôveru. Nie každý má takúto šancu, preto si ju aj veľmi vážim.

V pivovare pôsobíte už takmer dva roky. Nie je to veľa, no nie je to ani málo na to, aby ste si urobili obraz o tom, ako Heineken formuje vzťahy na pracovisku, ako sa stavia k svojim zamestnancom, ako ich motivuje... Zodpovedá vašim predstavám o dobrom zamestnávateľovi?

Ľuďom, ktorí sú flexibilní, ktorí sú ochotní riešiť pracovné problémy tímovo a ktorí sa nesťažujú na to, že musia znášať aj istú zodpovednosť za svoju prácu a jej výsledky – takýmto ľuďom sa v spoločnosti Heineken Slovensko a.s. páči. Je tu šanca rozvíjať sa, postupovať v kariére, zastávať zodpovedné posty, a to bez ohľadu na vek či minulé zásluhy. Kto chce na sebe pracovať, ten má v tejto firme na to vytvorené podmienky. Uznávam ale, že tieto kritéria nemusia vyhovovať všetkým. No ľudia sa dnes na kadečo sťažujú len preto, že sťažovanie sa je národným športom a že možno niekedy v minulosti boli zvyknutí na isté výhody len preto, že niekde dlhý čas pracovali.

Mnohokrát sa dnes stretneme s názorom, že vo firmách, ktoré presadzujú západnú kultúru práce, sú neúnosne veľké nároky na tempo práce či výkony. Stotožňujete sa s ním?

Netvrdím, že práce máme málo. No pri dobrom plánovaní sa dá rozložiť. A ak pracujem na nejakom projekte, ktorého termín z objektívnych dôvodov nemôžem splniť, zvyčajne po vyargumentovaní dostanem termín nový. Čo sa týka tempa práce, nie je to neúnosné, hoci niekedy si vyžiada aj viac ako osem hodín. Ale to je už na každom z nás, či jej obetujeme nejakú-tú hodinu voľna alebo nie. Ak má človek svoju prácu rád, ak mu záleží na jej výsledkoch, nie je problém obetovať sa.

Vedeli by ste v skratke sformulovať, aké vlastnosti by mal mať pracovník, aby bol v pivovaroch spoločnosti Heineken Slovensko a.s. úspešný?

Mal by byť sebavedomý, dynamický, flexibilný, plný entuziazmu, chuti do práce. Práca by ho mala baviť. Ak toto neukáže pri plnení bežných pracovných povinností, domnievam sa, že nemá šance ani inde, nielen v spomínaných pivovaroch.

Vie firma tieto vlastnosti využiť, vytvára pre ich rozvoj podmienky?

Áno. Pivovar je zložitý fenomén, stále je tu čo robiť, čo zlepšovať, prerobiť či navrhnúť. Je tu priestor pre nové nápady i nové prístupy. Osobne si cením to, že tu dostane šancu človek bez pracovnej minulosti, že mu dajú zodpovednú prácu, že mu dôverujú. Nie všade to dokážu. No je to aj výhoda firmy. Mladých ľudí i zásluhou takéhoto prístupu vychovajú takých, akých ich chcú mať.

Možno vstúpime na krehkú pôdu, ale, hovorme chvíľu o motivácii. Ste spokojná s odmeňovaním?

Ak sa človeku niečo podarí, malo by to tešiť predovšetkým jeho samého. Stúpa na hodnote – aj v očiach spolupracovníkov, aj manažmentu. Cením si schopnosť spĺňať požiadavky zamestnávateľa, je to pre mňa väčšia devíza ako peniaze. Čo sa týka konkrétnej motivácie - je adekvátna.

Hovorili sme veľa o mladých ľuďoch a ich pozícii v spoločnosti Heineken Slovensko a.s. Odlišuje sa zásadne vzťah vášho zamestnávateľa k mladým ľuďom a ostatným zamestnancom?

Je tu záujem pracovať s mladými ľuďmi. Cítim tú energiu i ochotu venovať sa im. No nie v zmysle protežovania. Všetci na pracovisku máme rovnaké šance. Mladí majú viac chuti, starší majú viac skúseností. Heineken tieto danosti vo formovaní pracovného prostredia a motivovaní k výkonom vhodne skĺbuje. V zásade ale platí, že šance nie sú limitované vekom, ale ochotou niečo dokázať.

Ste hrdá na to, že pracujete v Pivovare Martin?

O tom niet pochýb. Značke Martiner verím bezvýhradne. Ako inak, veď do práce vkladám celé svoje srdce. Možno to znie pateticky, ale je to naozaj tak. Varíme dobré pivo, chutné pivo, príťažlivo ho balíme, má všetky známky kvality. Som rada, že sa na jeho výrobe môžem podieľať. Je to dobrý výrobok. Viera Legerská

Najčítanejšie na My Turiec

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako na rodinný rozpočet v troch jednoduchých krokoch
  2. Ako zamestnať cudzinca: Čo musíte vedieť a na čo si dať pozor
  3. Ocenenie získali Innovatrics, Kellys Bicycles a Bivio
  4. Nechajte kryptomeny na Fumbi
  5. Ako sa technologické spoločnosti starajú o bezpečnosť platieb
  6. Oprášte cestovateľské plány, jeseň sa nesie v znamení poznávania
  7. Vyberte sa s nami za strašidlami. Žiadny strach, bude to zábava
  8. Kaufland otvára prvú predajňu s fotovoltaickým systémom
  9. Ako je na tom naša ekonomika? Začína sa konferencia #akonato
  10. Tiguan eHybrid: bežné problémy plug-in hybridov sa ho netýkajú
  1. Oprášte cestovateľské plány, jeseň sa nesie v znamení poznávania
  2. Darujte úsmev dvakrát pre šťastie mnohých rodín
  3. Stropný zdvihák zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  4. Ocenenie získali Innovatrics, Kellys Bicycles a Bivio
  5. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  6. Ako získať nabíjaciu kartu k novému elektromobilu?
  7. Ako sa technologické spoločnosti starajú o bezpečnosť platieb
  8. Vyberte sa s nami za strašidlami. Žiadny strach, bude to zábava
  9. Kaufland otvára prvú predajňu s fotovoltaickým systémom
  10. 5. ročník Trhu kože bude po prvý raz aj v Košiciach
  1. Stravovacie zlozvyky Slovákov. Odborníci radia čomu sa vyvarovať 19 693
  2. Ako budú tento rok vyzerať vianočné dôchodky a kedy ich vyplatia 14 294
  3. Očarujúce Cinque Terre a jeho päť svetov 6 744
  4. Ako je na tom naša ekonomika? Začína sa konferencia #akonato 5 903
  5. Výber žiarovky môže mať vplyv na celkové zdravie 5 508
  6. Ako na rodinný rozpočet v troch jednoduchých krokoch 3 749
  7. Kaufland otvára prvú predajňu s fotovoltaickým systémom 3 657
  8. Prichádzame o pamiatky? Obnoviť všetky by trvalo 180 rokov 3 372
  9. Pracoviská zmenila pandémia. Búšiť do klávesnice môžete aj doma 2 870
  10. Martinus vykupuje čítané knihy, spustil službu Knihovrátok 2 697

Blogy SME

  1. INEKO: Finančné zdravie žúp sa kvôli koronakríze začalo zhoršovať, významne im narástol dlh
  2. Štefan Vidlár: V schránkách
  3. Michal Porubän: "Nenávistná Čaputová" vs "Mierotvorca Blaha".
  4. Rudolf Pado: Podtatranské metastázy. TANAP i Budaj mlčia
  5. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (22. - 28.10.1921)
  6. Tomáš Tenczer: Ivan Mikloš : Už dávno nevidím svet čierno-bielo
  7. Imunoblog: Praktické rady pre život s potravinovou alergiou
  8. Miroslav Galovič: Stověžatá Praha trocha jinak aneb sedm pražských zastavení. Dnes druhé, procházka Vyšehradem s prohlídkou baziliky.
  1. Robert Fico: Pán Kovačič z Markízy, ďakujem, vyhral som vďaka Vám 50 Eur! 31 815
  2. Matúš Lazúr: Neočkovaní dôchodcovia si vianočné príspevky nezaslúžia 11 332
  3. Věra Tepličková: Nepoškvrnené očkovanie - ďalší zázrak alebo zvrátenosť vlády neboráka Hegera? 8 138
  4. Jiří Ščobák: Paní Záborská, jste zbabělec! Dovedete cílit jen na nejsnadnější cíl - ženy 6 761
  5. Stanislav Martinčko: Chudoba v nedeľu na panské,do R.Soboty !!! 5 722
  6. Peter Chudý: Norbert Bödör je bezúhonný človek alebo čo mi povedal o svojom príbuznom Tibor Gašpar. 5 611
  7. Roland Vizner: Aký bude Váš dôchodok. Jednoduchý a vcelku presný návod ako ho vypočítať za 3 minúty. 4 889
  8. Martina Hilbertová: Zomrela Gruberová, ktorú sme za komunizmu nemohli počúvať 4 279
  1. Matúš Sarvaš: Krádeže, vlámanie a drogy u mladistvého. Verdikt súdu? Napomenutie a dohľad (Prípad prokurátora)
  2. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 2: Flow, alebo ako pri práci stratiť pojem o čase
  3. Karolína Farská: Česká predvolebná kampaň vrcholí. Nastavuje trend aj pre tú budúcu na Slovensku
  4. Milota Sidorová: Ženy doplácajú na nedostupnosť bývania najviac. Takto to vyriešili vo Viedni
  5. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 1: O hrách a systémoch
  6. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  7. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič.
  8. Karolína Farská: Do Ficovej éry sa vraciame aj bez neho
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Vakcinačné centrum UNM už začalo s očkovaním treťou dávkou.

V Martine sa od pondelka očkuje aj treťou dávkou. V miere očkovanosti v Turci vedie Dolný Kalník a Ivančiná. Najhoršie je na tom Laskár. Pozrite si veľký prehľad očkovanosti v regióne.


55m

V dnešnej poradni si s odborníkom Rastislavom Magnom, ktorý sa v spoločnosti Intersport špecializuje na beh, preberieme doplnky výživy vhodné hlavne pre bežcov a vytrvalostných športovcov.


2 h
Rekonštrukcia dielní v Spojenej škole by mala trvať do apríla 2022.

Dielne praktického vyučovania Spojenej školy v Martine zrekonštruujú za 451.119 eur.


TASR 15 h
Na vybavenie kartičky ľudia stoja v radoch.

Dopravné karty dopravcu SAD Žilina ostanú platné aj po 1. januári 2022. Platnosť končí len mestským kartám MultiCARD, a to 31. decembra 2021.


Henrieta Paulovičová 19. okt

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V úrade končí dnes.


TASR a 1 ďalší 20. okt

Židovskú školu postavili medzi vojnami. Bola aj súčasťou geta.


16 h

Môžu sa majitelia bytov brániť pred fajčiarmi na balkónoch? S otázkami sme sa obrátili na právnika, bytového správcu i realitného makléra.


18. okt

Mladý muž prekročil rýchlosť medzi obcami až o 67 kilometrov za hodinu.


21 h

Blogy SME

  1. INEKO: Finančné zdravie žúp sa kvôli koronakríze začalo zhoršovať, významne im narástol dlh
  2. Štefan Vidlár: V schránkách
  3. Michal Porubän: "Nenávistná Čaputová" vs "Mierotvorca Blaha".
  4. Rudolf Pado: Podtatranské metastázy. TANAP i Budaj mlčia
  5. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (22. - 28.10.1921)
  6. Tomáš Tenczer: Ivan Mikloš : Už dávno nevidím svet čierno-bielo
  7. Imunoblog: Praktické rady pre život s potravinovou alergiou
  8. Miroslav Galovič: Stověžatá Praha trocha jinak aneb sedm pražských zastavení. Dnes druhé, procházka Vyšehradem s prohlídkou baziliky.
  1. Robert Fico: Pán Kovačič z Markízy, ďakujem, vyhral som vďaka Vám 50 Eur! 31 815
  2. Matúš Lazúr: Neočkovaní dôchodcovia si vianočné príspevky nezaslúžia 11 332
  3. Věra Tepličková: Nepoškvrnené očkovanie - ďalší zázrak alebo zvrátenosť vlády neboráka Hegera? 8 138
  4. Jiří Ščobák: Paní Záborská, jste zbabělec! Dovedete cílit jen na nejsnadnější cíl - ženy 6 761
  5. Stanislav Martinčko: Chudoba v nedeľu na panské,do R.Soboty !!! 5 722
  6. Peter Chudý: Norbert Bödör je bezúhonný človek alebo čo mi povedal o svojom príbuznom Tibor Gašpar. 5 611
  7. Roland Vizner: Aký bude Váš dôchodok. Jednoduchý a vcelku presný návod ako ho vypočítať za 3 minúty. 4 889
  8. Martina Hilbertová: Zomrela Gruberová, ktorú sme za komunizmu nemohli počúvať 4 279
  1. Matúš Sarvaš: Krádeže, vlámanie a drogy u mladistvého. Verdikt súdu? Napomenutie a dohľad (Prípad prokurátora)
  2. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 2: Flow, alebo ako pri práci stratiť pojem o čase
  3. Karolína Farská: Česká predvolebná kampaň vrcholí. Nastavuje trend aj pre tú budúcu na Slovensku
  4. Milota Sidorová: Ženy doplácajú na nedostupnosť bývania najviac. Takto to vyriešili vo Viedni
  5. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 1: O hrách a systémoch
  6. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  7. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič.
  8. Karolína Farská: Do Ficovej éry sa vraciame aj bez neho

Už ste čítali?