Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Pivo sa musí variť srdcom

Prílev zahraničných financií do slovenskej ekonomiky je zvyčajne sprevádzaný aj „obavami„ našinca z účelnej pracovnej disciplíny, z noriem, ktoré, údajne, vyrážajú dych, z rytmu práce vylučujúceho akékoľvek flákanie, z výkonov blížiacich sa vykorisťovaniu, ako ho poznáme z beletrie minulého či predminulého storočia... Väčšinou ide o fámy, ktoré s realitou nemajú nič spoločné. Môžu byť ale nočnou morou vtedy, ak človek svoju prácu pokladá len za nevyhnutné zlo a nie za spôsob, akým sa možno realizovať a akým možno prirodzeným spôsobom napĺňať jednoduchú túžbu obyčajného človeka – byť užitočný sebe i druhým. A o tom hovoríme s Ing. Mariannou Šiplákovou z Pivovaru v Martine.

Skryť Vypnúť reklamu

Žena a pivo. Ide to dohromady?

Prečo nie? Nepatrím síce medzi pravidelných konzumentov piva, s výnimkou degustácií, ba ani medzi fajnšmekrov, ktorí si tento nápoj vychutnávajú pri každej príležitosti, ale občas si dám za dobrým obedom alebo na výlete či pri rodinnom posedení pohár dobrého piva.

Akej značky?

Samozrejme, Martiner. Ale u nás, doma v Žiline, máme v chladničke celú škálu pív z portfólia Heineken Slovensko, a.s. a vyberáme si z nich podľa chuti i príležitosti.

V Pivovare Martin pracujete na poste manažéra pre kvalitu. Aká bola vaša cesta k tomuto miestu?

Keď som skončila štúdium potravín na Poľnohospodárskej univerzite v Nitre, ako každý mladý človek aj ja som napísala niekoľko desiatok žiadostí o miesto do rôznych potravinárskych firiem. V žiadnom prípade som nechcela zostať bez práce. Nie je to môj štýl a aj rodičia ma vždy viedli k tomu, aby som sa k svojmu vlastnému životu stavala zodpovedne. Pozvánku na konkurz som dostala z Martina. A hoci som sa pivovarníctvu nikdy osobitne nevenovala, lebo potravinárstvo ma zaujímalo všeobecne ako perspektívny odbor i ako možnosť uplatnenia, išla som. Dnes viem, že som urobila dobre.

Skryť Vypnúť reklamu

Konkurz nie je spravidla vopred vyhratá záležitosť. Čím ste, podľa vášho názoru, zaujali?

Domnievam sa, že dosť zavážilo to, že už počas štúdia som bola dvakrát v priebehu prázdnin v Spojených štátoch amerických. Tam som si musela sama nájsť prácu, žiť tam, starať sa o seba, samozrejme, komunikovať v angličtine. Samostatnosť, priebojnosť, možno aj odvaha ísť do niečoho neznámeho a nestratiť sa, toto mohlo zaujať.

Prijali vás. Čo potom?

Každý, kto začína v pivovaroch spoločnosti Heineken, prechádza tzv. management trainnee. V jednoduchom preklade – ide o obdobie, počas ktorého človeka trénujú na pozíciu manažéra alebo technológa. Ide o veľmi dôležité mesiace. Určite aj z hľadiska zamestnávateľa, no najmä z hľadiska absolventa. Za tento čas má možnosť spoznať pivovary patriace spoločnosti Heineken Slovensko a.s. do detailov. Plní, isteže, nejaké úlohy, ale pod odborným vedením, no prínosné pre neho je najmä to, že má istú voľnosť a v rámci nej má šancu nielenže fyzicky sledovať výrobu piva, od príjmu sladu až po expedíciu hotových výrobkov, ale dostať sa aj ku množstvu informácií, ktorými disponujú pracovníci na jednotlivých pracovných postoch. A to všetko bez pripomienok, že zavadzia, že ruší v práci a podobne. To si dodnes veľmi cením, lebo práve v tomto období som sa hodne naučila. Navyše, mala som šťastie a až dva mesiace som mohla stráviť v hurbanovskom pivovare. Je to moderné pracovisko a sledovať jeho chod bolo fascinujúce.

Skryť Vypnúť reklamu

Spomínate pracovné stáže v pivovaroch. Čo vás najviac zaujalo na tom, ako v spoločnosti Heineken Slovensko, a.s. pristupujú k zamestnancom?

Môžem hovoriť len za ten čas, ktorý som zatiaľ v tejto firme strávila a o tom, ako na mňa zapôsobili isté normy kultúry práce, aké sa tu presadzujú. Napríklad, mladý človek dostane na každom oddelení akéhosi tútora, ktorý sa mu venuje, keď príde s nejakým problémom či otázkou. Nikde som sa nestretla s odmietnutím, nestalo sa mi, žeby mi niekto povedal – to nie je tvoja vec, o to sa nestaraj. Práve naopak. Predpokladám, že k takejto ústretovosti sú tu pracovníci vedení. Pre mladého, začínajúceho pracovníka má takýto postup obrovský význam a pôsobí motivujúco.

Z akého dôvodu? Pokúste sa to vysvetliť...

Teraz pracujem na pozícii kvalitára a veľmi dobre viem, že kvalitu piva ovplyvňuje celý technologický postup. Preto sa v ňom musím vyznať. A vyznať sa v ňom – to neznamená ovládať len školskú teóriu, treba poznať výrobu detailne, vo všetkých jej vzťahoch. Preto je potrebné formovať a pestovať rovnocennú komunikáciu na pracovisku a vytvoriť takú atmosféru, v ktorej je prirodzené pýtať sa i očakávať odpoveď. Ak mám byť ešte konkrétnejšia, tak práve pri tejto komunikácii som sa zdokonalila v anglickej terminológii a naučila som sa spolupracovať pri riešení akéhokoľvek pracovného problému.

Možno bude pre čitateľov zaujímavé povedať, čo obnáša práca kvalitára?

Nedá sa to popísať niekoľkými vetami. Som patrónom kvality a, obrazne povedané, každý parameter kvality piva, ide cez môj pracovný stôl. Každé pivko je akoby moje dieťa, ktoré prevediem od príjmu sladu, cez celú výrobu až po balenie a expedíciu. Možno sa to napohľad nezdá, ale ide o veľmi zaujímavú prácu, niekedy priam detektívnu, ak niektorý kvalitatívny parameter nevychádza a treba sa s tým pohrať, a mám ju veľmi rada.

Prepáčte otázku, angažovali by ste sa s rovnakým oduševnením aj v prípade, žeby ste pracovali v inej potravinárskej firme?

Na túto otázku nie je jednoduché odpovedať. Poznám sa dobre, mám dosť zdravého záujmu, takže netvrdím, že len pivo a len pivovar je to jediné, čomu by som sa mohla v živote venovať. No pivovar mi dal šancu, treba ju oplatiť a nesklamať dôveru. Nie každý má takúto šancu, preto si ju aj veľmi vážim.

V pivovare pôsobíte už takmer dva roky. Nie je to veľa, no nie je to ani málo na to, aby ste si urobili obraz o tom, ako Heineken formuje vzťahy na pracovisku, ako sa stavia k svojim zamestnancom, ako ich motivuje... Zodpovedá vašim predstavám o dobrom zamestnávateľovi?

Ľuďom, ktorí sú flexibilní, ktorí sú ochotní riešiť pracovné problémy tímovo a ktorí sa nesťažujú na to, že musia znášať aj istú zodpovednosť za svoju prácu a jej výsledky – takýmto ľuďom sa v spoločnosti Heineken Slovensko a.s. páči. Je tu šanca rozvíjať sa, postupovať v kariére, zastávať zodpovedné posty, a to bez ohľadu na vek či minulé zásluhy. Kto chce na sebe pracovať, ten má v tejto firme na to vytvorené podmienky. Uznávam ale, že tieto kritéria nemusia vyhovovať všetkým. No ľudia sa dnes na kadečo sťažujú len preto, že sťažovanie sa je národným športom a že možno niekedy v minulosti boli zvyknutí na isté výhody len preto, že niekde dlhý čas pracovali.

Mnohokrát sa dnes stretneme s názorom, že vo firmách, ktoré presadzujú západnú kultúru práce, sú neúnosne veľké nároky na tempo práce či výkony. Stotožňujete sa s ním?

Netvrdím, že práce máme málo. No pri dobrom plánovaní sa dá rozložiť. A ak pracujem na nejakom projekte, ktorého termín z objektívnych dôvodov nemôžem splniť, zvyčajne po vyargumentovaní dostanem termín nový. Čo sa týka tempa práce, nie je to neúnosné, hoci niekedy si vyžiada aj viac ako osem hodín. Ale to je už na každom z nás, či jej obetujeme nejakú-tú hodinu voľna alebo nie. Ak má človek svoju prácu rád, ak mu záleží na jej výsledkoch, nie je problém obetovať sa.

Vedeli by ste v skratke sformulovať, aké vlastnosti by mal mať pracovník, aby bol v pivovaroch spoločnosti Heineken Slovensko a.s. úspešný?

Mal by byť sebavedomý, dynamický, flexibilný, plný entuziazmu, chuti do práce. Práca by ho mala baviť. Ak toto neukáže pri plnení bežných pracovných povinností, domnievam sa, že nemá šance ani inde, nielen v spomínaných pivovaroch.

Vie firma tieto vlastnosti využiť, vytvára pre ich rozvoj podmienky?

Áno. Pivovar je zložitý fenomén, stále je tu čo robiť, čo zlepšovať, prerobiť či navrhnúť. Je tu priestor pre nové nápady i nové prístupy. Osobne si cením to, že tu dostane šancu človek bez pracovnej minulosti, že mu dajú zodpovednú prácu, že mu dôverujú. Nie všade to dokážu. No je to aj výhoda firmy. Mladých ľudí i zásluhou takéhoto prístupu vychovajú takých, akých ich chcú mať.

Možno vstúpime na krehkú pôdu, ale, hovorme chvíľu o motivácii. Ste spokojná s odmeňovaním?

Ak sa človeku niečo podarí, malo by to tešiť predovšetkým jeho samého. Stúpa na hodnote – aj v očiach spolupracovníkov, aj manažmentu. Cením si schopnosť spĺňať požiadavky zamestnávateľa, je to pre mňa väčšia devíza ako peniaze. Čo sa týka konkrétnej motivácie - je adekvátna.

Hovorili sme veľa o mladých ľuďoch a ich pozícii v spoločnosti Heineken Slovensko a.s. Odlišuje sa zásadne vzťah vášho zamestnávateľa k mladým ľuďom a ostatným zamestnancom?

Je tu záujem pracovať s mladými ľuďmi. Cítim tú energiu i ochotu venovať sa im. No nie v zmysle protežovania. Všetci na pracovisku máme rovnaké šance. Mladí majú viac chuti, starší majú viac skúseností. Heineken tieto danosti vo formovaní pracovného prostredia a motivovaní k výkonom vhodne skĺbuje. V zásade ale platí, že šance nie sú limitované vekom, ale ochotou niečo dokázať.

Ste hrdá na to, že pracujete v Pivovare Martin?

O tom niet pochýb. Značke Martiner verím bezvýhradne. Ako inak, veď do práce vkladám celé svoje srdce. Možno to znie pateticky, ale je to naozaj tak. Varíme dobré pivo, chutné pivo, príťažlivo ho balíme, má všetky známky kvality. Som rada, že sa na jeho výrobe môžem podieľať. Je to dobrý výrobok. Viera Legerská

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 43 187
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 24 008
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 858
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 185
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 740
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 658
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 507
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 406
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 404
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 261
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Vo Vrútkach stihli otestovať za víkend 2069 ľudí. Štyria z nich mali pozitívny test na covid-19.

Miera pozitivity v meste Martin za víkend je 0,46%. Ide však len o výsledky dočasných (víkendových) odberových miest. Do súhrnu sa ešte započítajú výsledky z mobilných odberových miest a PCR testov.

9 h
Viliam Sokolík sa narodil vo Vrútkach.

Narodil sa vo Vrútkach, dlhé roky pracoval v Matici slovenskej, kde bol vedúcim oddelenia fotodokumentačných zbierok v jej literárnom archíve.

12 h
Mužstvo sa formuje.Náročný program ukáže či ho ešte treba doplniť.

Po doplnení štyrmi novými bekmi získala martinská obrana potrebnú dávku skúseností i zdravej agresivity. Káder môže vedenie klubu posilňovať do 15. februára.

14 h
Ján Danko, primátor Martina počas testovania na Kolónii Hviezda.

Primátor Martina Ján Danko ocenil spolupatričnosť a ľudskosť všetkých, ktorí sa na testovaní podieľali. Aj preto bolo úspešné.

17 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Mestá a obce v okrese Prievidza postupne zverejňujú počty ľudí, ktorí využili skríningové testovanie v ich obci.

24. jan

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

12 h

Miera pozitívnych testov v krajskom meste dosiahla 1,15 percenta.

17 h

Policajti prosia verejnosť o pomoc.

24. jan

Už ste čítali?