V jedálni, kde sa podávalo jedlo nakazené salmonelou, sa môžu deti po vyše týždni znovu stravovať. „Po dekontaminácii sa v prostredí kuchyne nenašli žiadne baktérie salmonely. Jej prevádzka bola v stredu spustená,„ hovorí Henrieta Hudečková, vedúca odboru epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Martine. Po otvorení školskej jedálne nebol dôvod nechávať naďalej zatvorenú materskú školu. „Otvorili sme hneď na nasledujúci deň, ale zo 158 škôlkárov sa nám vrátilo len dvadsaťtri,„ hovorí riaditeľ spojenej ZŠ a MŠ Pavol Chovaňák.
Epidémii je teda koniec, no vyšetrovanie neskončilo. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne preveruje dodávateľa vajec, ktoré boli použité na výrobu knedlí, ktoré boli zdrojom salmonelózy.
Autor: md