BLATNICA, KRPEĽANY. Z poľskej Jablonky to do Turca nie je ďaleko. Za dve a pol hodiny sa predajca mäsa ocitne trebárs v Blatnici.
Zastaví sa na obecnom úrade, za päť eur požiada o vyhlásenie krátkeho oznamu a predáva. Bolo to tak aj minulý utorok. Prišiel bez ohlásenia, po takmer dvojmesačnej pauze.
Kuracie prsia ponúka za 3,90 eura, stehná za 1,39, krídla sú ešte o niečo lacnejšie. Bravčová krkovička je tiež za 3,90, karé bez kosti stojí 4,20 eura, plece kúpite za 3,20. Slovenské mäso a hydina nemôžu takýmto cenám konkurovať.
V ponuke sú aj mäsové výrobky – jaternice, údené rebrá, bôčik, zohnať sa dajú aj morské ryby.
„Ľudia ma tu poznajú, chodím do Blatnice raz za týždeň či dva už osem rokov. S mnohými miestnymi si aj tykám, doposiaľ sme nemali problémy,“ presviedča nás predajca Peter.