Turčiansky kotlík patrí k vychýreným podujatiam nášho regiónu. Túto povesť potvrdil aj nedávno skončený 14. ročník, ktorý sa uskutočnil pri jazere Ontário neďaleko Sučian.
Podujatie je primárne venované súťaži vo varení guľáša, no spestruje ho aj bohatý zábavný a kultúrny program.
Guľáš tento rok varila približne dvadsiatka družstiev, pričom najlepšie ho zvládla ukuchtiť partia spolužiakov z vysokej školy – zo stavebnej fakulty v Bratislave.
„Prišli sme k vám dvanásti a každý z iného kúta Slovenska. Po prvý raz sme sa na súťaži zúčastnili pred štyrmi rokmi. Vtedy som doniesol dedov recept. Postupne sme naberali skúseností a trochu ho vylepšovali. Vlani z toho bolo tretie miesto a teraz sme už vyhrali. Guľáš sa nám vydaril, chutil výborne a všetci, čo ho ochutnali, ho chválili,“ povedal šéfkuchár Matej Hucko, ktorý pochádza z Kysuckého Lieskovca.