Mnoho podnikov v momente, keď sa rozbehnú, ustrnie v spokojnej nehybnosti. Zákazníci stále chodia, s kvalitou služieb aj tovaru sú spokojní, podnik prosperuje. Čo treba viac? „Spokojnosť je však občas to najnebezpečnejšie, čo sa nám môže stať. Obzvlášť v podnikaní,” hovorí Peter Paulovič, majiteľ Vinotéky Sommelier.
Udalosti posledných mesiacov spojené s pandémiou znamenali pre viaceré podniky nútenú odstávku. To viedlo mnohých majiteľov k hľadaniu alternatív, ako ťažkú situáciu preklenúť ponúkaním modifikovaných služieb (rozvoz jedla alebo nápojov), či v ideálnom prípade ako z nepriaznivej situácie vyťažiť maximum.
Majiteľ obľúbenej vinotéky dočasnú odstávku podniku vnímal ako príležitosť vynoviť priestory podniku.
„Keď počas korony vinotéka povinne zívala prázdnotou, povedal som si, že úvahy o upgrade imidžu prevádzky je na čase aj zrealizovať. A keďže sa roboty nebojím, tak som košeľu vymenil za montérky,” so smiechom dodáva Peter Paulovič.