Nestalo sa to však po prvýkrát. Obrovské diery v chlebe našli aj ďalší spotrebitelia ešte aj potom, ako vedúca predajne volala do pekárne Hruška. Odtiaľ totiž táto každodenná voňavá pochúťka pochádza. Odkázali, že viac sa to nestane...
Ale stalo sa. Dedinčania, ktorí sú odkázaní na jednu predajňu s jedným dodávateľom, si znova za dvadsať korún kúpili, ako sa hovorí, z koláča dieru. Osobne sa na ňu prišla pozrieť do redakcie aj spolumajiteľka pekárne. Sama bola prekvapená. „Tento chlieb s vláčnou striedkou je náchylný na vzduchové bubliny, ale spotrebitelia si ho žiadajú, preto ho pečieme. Cesto spracúvajú pekári ručne a ľahko sa doňho môže dostať vzduch, ktorý spôsobí aj túto veľkú bublinu. V pekárni každý deň chlieb prekrajujeme, aby sme sa uistili, že cesto v každej várke bolo v poriadku. Pri výrobe však existuje mnoho komponentov a vplyvov, pri ktorých môže dôjsť k chybe. Táto vzduchová bublina zrejme vznikla pri samotnom pečení. Pekári ju nemohli postrehnúť, keďže bola vo vnútri chleba a ten sa predával v celku,„ povedala spolumajiteľka, ktorá dieru v chlebe nepovažuje za to najhoršie. Veď v slovenských chleboch sa dajú predsa nájsť aj životu nebezpečné predmety... Za ten prederavený sa svojim spotrebiteľom ospravedlňuje a odkazuje, že pri každej chybe majú právo chlieb v predajni alebo v pekárni vymeniť za bezchybný.
(md)