Turčianska Štiavnička – spod variech súťažiacich nemala chyby. Aj preto sa organizátori nedali odradiť. Prvý ročník Štiavnického kotlíka, ktorý sa uskutočnil v sobotu 15. júla, vyšiel na jednotku. O gulášové majstrovstvá bol tento rok mimoriadny záujem. Pred révaiovským kaštieľom v Turčianskej Štiavničke sa zišlo dohromady dvadsaťdva tímov. Boli to kolektívy, ktoré sa poznajú z rôznych organizácií, klubov, firiem alebo svoje kuchárske umenie prišli ukázať aj rodinné tímy. Kuchárov bola v Turčianskej Štiavničke minimálne stovka. Ale nešlo tu ani tak o víťazstvo, skôr o dobrú pohodu. Ako nám povedal Jozef Stankoviansky, hlavný organizátor podujatia, taký veľký záujem verejnosti o súťaž vo varení gulášu nečakali. Areál pred kaštieľom zaplnilo približne päťsto ľudí. Okrem súťažiacich tu boli ich príbuzní, priatelia a známi, ktorí si prišli pochutnať, zabaviť sa a povzbudzovať. Odborná porota popoludní hodnotila vzorky gulášov podľa chuti, farby a hustoty. Každá z nich bola iná, ale lepšie sa umiestnili tí, ktorí sa držali klasických postupov. Vyhodnotili sedem najkvalitnejších gulášov. Najchutnejší guláš uvaril podľa poroty Corgoň team zo Sučian. Gulášmajstri si potom zasúťažili za búrlivého povzbudzovania v pílení dreva nenaostrenou pílou, hádzaní metrovicou, mlátení cepom a v zatĺkaní klincov. Nie všetkým sa v disciplínach vyžadujúcich zručnosť darilo, ale aj vďaka tomu sa publikum vynikajúco zabávalo a potleskom odmeňovalo aj tých najhorších.