Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Dnes varí Stanislav Janiš, poslanec NR SR za SDKÚ

Stanislav Janiš patrí medzi tých mužov, pre ktorých kuchyňa nie je neznámou komnatou a varechu z času na čas drží v ruke namiesto manželky. Výsledok je vraj vydarený, lebo ako hovorí sám pán šéfkuchár, nehrozí mu, že by od hladu zomrel. Prax získal na mie

stach, kde sa z mužov stávajú kuchári – päť rokov prežil na internáte v Košiciach, týždňovky v Liptovskom Mikuláši a vojenčinu v Domažliciach a na Šumave. „Odvtedy mi to ide len a len lepšie. Vareniu sa nevyhýbam, i keď na 99,99 percenta doma varí manželka a mne to úplne vyhovuje,„ pochválil sa poslanec NR SR za SDKÚ, ktorý domáce jedlá začal pripravovať kvôli trom malým deťom. Odvtedy vyrástli, teda aj jeho domáce povinnosti ustúpili do úzadia. Radšej umýva auto, pri ktorom je schopný stráviť aj hodiny. Avšak, ak treba, rád manželku v kuchyni zastúpi. Najradšej a často tak robí v nedeľu. A tu sú jeho pocity: „Pri varení relaxujem, odpútavam sa od iných starostí a vtedy mi oveľa lepšie zapaľuje. Pri varení ma ale nikto nemôže vyrušovať a nepripúšťam ani žiadnu deľbu práce.„ Ak si v nedeľu nasadí kuchársku čapicu, tak len kvôli mäsu. Pri pečení a jedlách z múky je radšej pozorovateľom. „Len raz som sa k múčnym jedlám odhodlal. Bol som raz doma s deťmi sám a dostali chuť na šúľance s makom. Mylne som si predstavoval, že za hodinu je obed hotový. Trvalo mi to tak dlho, až sme všetko naraz zjedli. Deti si dodnes kvôli tomu zo mňa robia srandu.„ Stanislav Janiš aj tak tvrdí, že je pyšný na každý svoj výkon, ktorý deti ocenia. Lebo - vedia byť dosť kritické, a nielen na varenie.
Moracie prsia na rýchly spôsob
Potrebujeme: Morčacie prsia, celé vajcia, horčicu, solamyl, soľ, korenie a olej.
Postup: Mäso narežte na rezne, zľahka naklepte. Vajcia vyšľahajte, pridajte horčicu, solamyl, soľ a korenie a dobre premiešajte. Do tohto „pácu„ vložte narezané a naklepané mäso, najlepšie na noc alebo skoro ráno na 3 - 4 hodiny. Na malom množstve oleja potom mäso vysmažte, ale len toľko, koľko spotrebujete. Ostatok nechajte v „páci„. Keď ho vyberiete, bude čerstvé aj nabudúce.
Morčacie prsia Stanislav Janiš odporúča podávať s hranolčekmi, ryžou a zeleninovou oblohou. Ryžu pripravuje klasicky. Treba ju prebrať a vysušiť. Potom nadrobno nasekať cibuľku, pridať k nej ryžu a posmažiť ju na malom množstve oleja tak, aby šuchotala. Potom sa už len zaleje osolenou, vriacou vodou a povarí 20 minút na slabom ohni.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Fresh Market má novú predajňu Sanagro. Takto to tam vyzerá
  5. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  6. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  4. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  6. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  7. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  8. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  9. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  10. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 20 227
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 18 747
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 14 023
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 256
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 659
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 292
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 10 579
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 514
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 233
  10. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 227
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Pri strete auta so zverou dochádza aj k zraneniam posádky

Dopravné nehody s lesnou zverou sú prakticky zriedkavé. Keď k nim ale dôjde, neskončí sa to len usmrtením zvieraťa a zničením auta, ale dochádza aj k zraneniam posádky.

Zničené BMW po nedávnej zrážke s jeleňom.

Sahajdovi nový tartan šťastie nepriniesol

Ostrý pretekársky krst nového atletického štadióna dopadol veľmi dobre. Menili sa na ňom slovenské historické tabuľky v behu na 10 000 metrov.

Tibor Sahajda.

Lekár z martinského infekčného: Koronavírus je zákerný, ubližuje slabším

S Martinom Babušíkom, lekárom Infekčnej kliniky a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin, sme sa rozprávali o chorobe, ktorá hýbe celým Slovenskom. Koronavírus podľa neho mnohí ustoja aj bez príznakov, no pre nemálo ľudí má aj fatálne následky. A na tých musíme myslieť.

 Martin Babušík, vedúci lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti 
Kliniky infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Martin.

Vo Veľkom Čepčíne mali pilné leto

Tešia sa novým priestorom.

vo Veľkom Čepčíne zrekonštruovali aj obecný dom.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?