Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky
MICHAL BERAN JE PO OPERÁCII KOLENA

Z ničoho nič pod nôž

Počas letnej prestávky sa veľa hovorilo o tom, že jeden z najskúsenejších hráčov Martina Michal Beran, má viacero lukratívnych ponúk na prestup. Hráč, ktorý sa od začiatku zapojil do tréningového procesu s mužstvom a svojím prístupom k povinnostiam bol pr

e mladých spoluhráčov vzorom, nakoniec predsa len zostal v martinských farbách. Lenže smola sa niekedy prilepí aj na ľad. Hráč, ktorý by mal nosiť na hrudi kapitánske „céčko“, sa pre zranenie dlhšie na ľade neukázal a nakoniec nebolo iného východiska, musel si ľahnúť pod nôž klubového lekára Dalimíra Jančoviča, ktorý mu pred týždňom operoval koleno. Minulú stredu sme vystihli chvíľu, keď už bol Michal Beran z nemocnice doma a položili sme mu niekoľko otázok.
Čo sa vám prihodilo, keď ste nakoniec museli podstúpiť operáciu kolena?
Sám neviem, čo a ako sa mi to prihodilo. Normálne som trénoval, hral a vlastne „z ničoho – nič“ mi zrazu začalo opúchať koleno vodou. Na odporúčanie som si dal tréningový kľud a voda v kolene sa mi vstrebala. Lenže to všetko sa potom opakovalo. Na magnetickej rezonancii zistili lekári, že mám natrhnutý meniskus. Ani neviem, kedy sa mi to zranenie stalo. Minulý pondelok mi doktor Jančovič urobil artroskópiu a po ani nie dvoch dňoch od operácie, už v stredu ma z nemocnice priviezla do domov manželka. Prišiel som bez bariel, hoci krivkajúc. Pooperačná rana sa hojí a pomaly začnem s rehabilitáciou. Už tento týždeň skúsim bicyklovať. Dúfam, že do troch týždňov sa objavím na ľade.
Zvláštnosťou tejto prípravy bolo, že ste boli prvé dva týždne na ľade v Spišskej Novej Vsi a až potom ste sa mohli pripravovať v hale, v ktorej sa ale stále pracuje na rekonštrukcii jej interiéru...
Napriek tomu sme mali vytvorené vcelku dobre podmienky na prípravu. Najmä v Spišskej Novej Vsi to bolo zorganizované na dobrej úrovni. Všetko sme mali po ruke a mohli sme sa venovať len tréningu. Pravdou je, že doma nás už čakali ťažšie podmienky. Dôležité ale je, že sa čosi na zimnom štadióne robí, že sa skultúrňuje a skvalitňuje jeho infraštruktúra. Myslím si, že to každý z hráčov pochopil a postupne si aj trochu zvykol na ten chaos, ktorý v hale panoval, keď sa robilo – zváralo a búchalo aj počas našich tréningov.
Pomaly sa začína formovať extraligové mužstvo, tréneri hľadajú vhodné väzby hráčov do jednotlivých formácii. Veľa sa medzi fanúšikmi hovorí aj o tom, že práve vy by ste mohli stmeliť mladých hráčov – konkrétne Špirka a Markoviča do údernej formácie. Rozmýšľate rovnako?
Pre mňa a aj pre všetkých hráčov bolo v tejto fáze prípravy najdôležitejšie po každej stránke sa dobre pripraviť, nabrať kondíciu a silu a zvyknúť si na zápasový rytmus. To, kto s kým bude hrať, vo formáciách sa vykryštalizuje. To ja vôbec neriešim, nechávam to na tréneroch. Ale rozhodne sa stotožňujem s tvrdením, že v tomto mužstve je viacero hráčov, ktorí majú budúcnosť pred sebou, dôležité ale bude, ako sa dokážu presadiť, či sa dokážu naplno venovať hokeju.(kč)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. Päť chýb pri zateplení strechy
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  6. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  2. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  5. Úprava osobného motorového vozidla
  6. Important information for Brazilians living in Slovakia
  7. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  8. Vitajte v postapokalyptickom svete
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 22 646
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 166
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 14 967
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 633
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 858
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 879
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 572
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 479
  9. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 260
  10. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 9 247
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Patrik Myslovič si už zahral v základnej zostave dvadsaťjednotky

Talentovaný futbalista Patrik Myslovič už v devätnástich rokoch hráva za reprezentačnú dvadsaťjednotku.

Patrik Myslovič (vpravo).
Akcia platí len 24 hodín

LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.
Ján Danko, primátor Martina.

Hrozí prepúšťanie aj krach

Kaviarne a reštaurácie majú pred sebou veľmi krušné chvíle.

Šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Michal Knoško si nevie predstaviť robiť v živote inú prácu. V gastre pracuje viac ako 22 rokov a miluje to.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Prinášame informácie o pripravovanom testovaní na Orave

Získať dobrovoľníkov ku odberom je v niektorých dedinách ťažké, v Sihelnom bude pomáhať aj starosta.

V kraji sú na tom najhoršie okresy Banská Bystrica a Brezno

Včera zistili na Slovensku viac ako 2 200 nakazených. 210 z toho v Banskobystrickom kraji. 56 v okrese Banská Bystrica a 45 v okrese Brezno.

Už ste čítali?