Štvrtok, 17. jún, 2021 | Meniny má AdolfKrížovkyKrížovky

Zdravie

„Každý človek musí mať disciplínu, čo sa týka zdravia. Doba, keď „kývajte mi rukou, ja sa budem dívať na televíziu“ alebo „nasaďte mi tabletky, ja chcem schudnúť“ je už za nami, tvrdí MUDr. Svatava Žáková z Tvrdošína. Táto lekárka má za sebou viacero špe

ciálnych kurzov, certifikáty na akupunktúru, homeopatiu, manuálnu medicínu, akupresúru, rekondíciu pohybového systému, masáže, kineziológiu, dietetiku, vodoliečbu, fytoterapiu.
Jablko je vždy na osoh
Jablká sú vynikajúcim diétnym aj liečebným pokrmom. Pri srdcových chorobách, chorobách obličiek a vysokom krvnom tlaku odborníci dokonca odporúčajú konzumovať 10 - 12 jabĺk denne. Pri zápche pôsobia mierne preháňavo, rozmixované (bez šupky) zas naopak hnačku zastavujú. Mali by sa konzumovať pri opuchoch a žltačkách rôzneho typu. Pozitívne ovplyvňujú krvný obraz. Reumatikom sa odporúča 3-týždňová jesenná kúra, počas ktorej chorý denne skonzumuje cca 1 kg čerstvých jabĺk. Pre organizmus najprospešnejšie látky na jablku obsahuje šupka a vrstva tesne pod šupkou. Zo šupiek sa dá pripraviť aj osviežujúci čaj. Pri vysokom krvnom tlaku, srdcových chorobách, chorobách obličiek a močových ciest sa odporúča užívanie tinktúry zo sušených a pomletých jablčných šupiek v pomere: l diel šupiek a 7 dielov 70% liehu. Zmes necháme vylúhovať 14 dní. Užíva sa týždeň 3 x 6 kvapiek a 30 dní 3 x 8 kvapiek - vždy pred jedlom zriedených malým množstvom vody. Proti únave a u všetkých už spomínaných chorobách sa odporúča osviežujúci nápoj, ktorý sa pije ráno a večer. Pripravuje sa z 2 lyžičiek jablkového octu, z 1 lyžičky včelieho medu a doplnením pohára čistou vodou - najlepšie pramenitou.
Jabĺčkový ocot pripravíme podľa tohto jednoduchého návodu: l kg jabĺk bez okvetia a stopiek zalejeme 2 litrami prevarenej vody, necháme vo fľaši postáť 10 dní, ocedíme a necháme postáť ďalších 20 dní. Potom prelejeme do fliaš a môžeme používať.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  2. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  3. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  4. Crème de la crème po slovensky
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  9. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  2. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  3. Zázračná škola so zelenou strechou
  4. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  5. Crème de la crème po slovensky
  6. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  9. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  10. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 147
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 635
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 609
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 579
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 8 624
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 6 627
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 6 466
  8. Po Slovensku na motorke 5 770
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 239
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 936
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Diskusiu sledujte naživo vo štvrtok o 14. hodine.


15. jún

Zásahový tím evidoval o výskyte medvedice v dedine vyše 70 hlásení a sťažností.


8 h

Životná púť voňavej hviezdy, kávy Emília, začala v roku 1935 v talianskom prístavnom meste Terst, keď kávičkárski gurmáni v laboratóriách namiešali kávovú zmes z vyše 6 rôznych káv druhu Arabica.


16. jún
František Olah.

Dlhoročný masér, kustód a tiež bývalý hokejista František Olah zomrel vo veku 58 rokov.


9 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Ľudia nemajú šancu na voľný prístup k vodnej ploche.


13 h

Medvede sa v minulosti v našom regióne nevyskytovali.


16. jún

K príčine smrti sa vyjadria, až keď budú k dispozícii laboratórne výsledky. Predbežne to s očkovaním nesúvislo.


15. jún

Nečakaná správa o skone Júliusa Kohúta zasiahla mnohých.


5 h

Už ste čítali?