Streda, 25. november, 2020 | Meniny má KatarínaKrížovkyKrížovky

Dnes varí Milan Matušinský, redaktor Slovenskej televízie

Môj vzťah k vareniu je vcelku štandardný. Niekedy varím vášnivo, niekedy sa k vareniu správam absolútne ľahostajne. Keďže som pohodlný, tak je jasné, že najradšej konzumujem jedlá, ktoré mi pripraví niekto iný, najradšej blízky človek. Najviac mi chutia p

okrmy, ktoré mi zakazujú lekári. Možno jediná dobrá vlastnosť v mojom stravovaní je, že obľubujem aj domáce a jednoduché polievky. Najradšej pripravujem jedlá z mäsa a zemiakov, najviac ide o hydinu a bravčovinu a ak ide o zemiaky, tak vyhľadávam výlučne z domácej úrody. Neviem posúdiť, či moji blízki jedia mnou pripravené jedlá z povinnosti alebo im naozaj chutia. Niekedy je reakcia mojich stravníkov pozitívna, niekedy moje jedlá odmietajú.
Mám vo zvyku skúšať aj nové chute a experimentovať. V minulosti som sa o to pokúšal. Keďže nie vždy to dopad-lo dobre, v ostatnom čase od pokusov ustupujem a venujem sa osvedčeným receptom. Najobľúbenejšie jedlo, ktoré robím, sú podlesníky, teda zemiakové placky z domácich surovín.
Keď som v zahraničí alebo
v inom kúte Slovenska, vždy vyskúšam tamojšiu kuchyňu. V minulosti som pomerne často cestoval, pochodil som polovicu Európy a navštívil som aj zámorie a
v každom štáte som si nenechal ujsť príležitosť ochutnať tamojšie špeciality. Myslím si, že to patrí k povinnej tradícii každého turistu.
Môj vzťah k zdravej výžive? Veľa o nej čítam a niečo aj viem, no zväčša sa správam opačne. To však neznamená, že by som sa vyhýbal zelenine či ovociu. Ale musím priznať, že moje stravovacie návyky môžu slúžiť ako odstrašujúci príklad pre okolie. A strava bez tuku či oleja? To je podľa mňa holý nezmysel.
Kvasené uhorky
Na 4 litrovú fľašu potrebujeme 2 kg uhoriek a nálev z 2 litrov vody. Do nálevu dáme 10 dag kryštálového cukru, 6 dag soli a prevaríme. Uhorky umyjeme a môžeme, ale aj nemusíme, popichať ihlicou. Nálev necháme vychladnúť a zalejeme uhorky. Na dno pohára dáme kôpor a chren, ale iba v malom množstve, aby uhorky nezhorkli. Proces kvasenia trvá podľa čerstvosti uhoriek od
7 do 10 dní. Uhorky sú vtedy hotové, keď sa vám z ich ostrej chuti robia grimasy na tvári.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na VŠEMvs získaš kvalitné štúdium v moderných priestoroch
  2. Táto pomôcka zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  3. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny
  4. Imunitnú bombu do tela dostanete vďaka Vitaglucanu
  5. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  6. Študuj na univerzite s viac ako 60 ročnou tracíciou!
  7. Máš dosť teórie a poučiek? Študuj, cestuj, pracuj a ži!
  8. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  9. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  10. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  1. Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu
  2. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  3. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  4. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  5. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  6. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  7. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť
  8. Budúcnosť M&A v Európe
  9. Zdravá pečeň zlepšuje metabolizmus aj celkové zdravie
  10. Právo: Kto sú najväčší právnici a kde všade zostanú súdy
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 25 138
  2. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 19 540
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 12 456
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 10 967
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 741
  6. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 581
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 311
  8. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 8 119
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 8 085
  10. Oslávte nový rok v teple: Cestujte na Zanzibar úplne bezpečne 7 964
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Vzdelávať namiesto zaúčať

Spoločnosť VIENA INTERNATIONAL s.r.o. sa pokúsila rozbehnúť odvážny projekt.

Školiace stredisko spoločnosti VIENA INTERNATIONAL s.r.o.

Samo Hlavaj môže skompletizovať šampionátový hetrik

Slovenská reprezentačná dvadsiatka sa na juniorský svetový šampionát bude pripravovať v izolovanom kempe vo Zvolene. Pozvánku dostal i brankár Samuel Hlavaj.

Zverenci Róberta Petrovického odštartujú prípravu na šampionát počas posledného novembrového dňa.

Zber lístia v Martine

Lístie sa vyzbiera ešte na štyroch sídliskách.

Ilustračné foto.

VII. ročník Kolokvia turistických informačných centier Slovenskej republiky

Kvôli opatreniam súvisiacim s pandémiou COVID-19 sa kolokvium konalo formou moderovaných rozhovorov s odborníkmi z praxe, ktoré sprístupnili na internete.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Pri inštalácii vianočnej výzdoby v Mlynoch prišiel mladý muž o nohu

Pracovník spadol z výšky približne 20 metrov. Utrpel množstvo zranení.

FOTO: Po obrovských tolstolobikoch prišli na rad skutoční králi priehrady Ružiná

Vo vodnom diele Ružiná prebieha už štvrtý deň záchranný odlov rýb.

Tragická nehoda na R1: Vodiča († 52) vymrštilo z auta

Nehoda sa stala na diaľničnom úseku medzi Zvolenom a Žiarom.

Demänovská dolina už nevládze, na petíciu nie je neskoro

Nestíha elektrika, už ani zdroje pitnej vody.

Už ste čítali?