Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Dnes varí Peter Kokoška, reprezentant SR v kulturistike

Rodák z Dolného Kubína, trojnásobný majster Slovenska v kulturistike, držiteľ štvrtej pozície na Majstrovstvách Európy 2006, člen klubu IMPA DYNAMIC Dolný Kubín, pripravujúci sa na najbližšie majstrovstvá sveta v kulturistike. To je len krátka vizitka úsp

ešného kulturistu z Oravy Petra Kokošku. Ako nám sám prezradil, keď ešte nebol ženatý, varil si sám. Jedlo pre kulturistov je našťastie na prípravu také jednoduché, že to pre neho ani nebol veľký problém – všetko úplne bez tuku a s minimálnym množstvom prísad.
„Pred niekoľkými rokmi som sa oženil a teraz mi varí väčšinou manželka. Je skutočne vynikajúca kuchárka. Občas, keď to mám povolené, mi uvarí aj moje najobľúbenejšie jedlo z detských čias - detskú krupicu. Tú som ako decko priam zbožňoval a som rád, keď mám vzácnu možnosť dať si ju opäť,” hovorí Peter Kokoška. Počas kulturistickej sezóny, čo je aj teraz, je len veľmi málo jedál, ktoré môže jesť. „Raz do roka si dovolím manželkine vynikajúce palacinky alebo svokrine hovädzie nadivoko. Tiež mám veľmi rád halušky s kapustou, no keďže mám väčšinou prísnu diétu, takéto dobroty si dovolím naozaj len málokedy. Teraz sa však teším, pretože pomaly prichádza koniec sezóny a už sa neviem dočkať výbornej nepečenej tvarohovej torty alebo štrúdle od mojej manželky,” dodáva svalovec plný očakávania. Pokiaľ by ste chceli na tomto 75-kilovom 32-ročnom mužovi objaviť nejakú slabosť, vďaka ktorej by porušil prísnu stravovaciu disciplínu, nemusíte sa ani snažiť, máte to márne. „To si možno môžu dovoliť iní športovci, ale u kulturistov je to neprípustné! Okamžite by sa nám táto nedisciplinovanosť odzrkadlila na našom výkone. A to nikto z nás neriskuje, ” tvrdí Peter presvedčivo. Na otázku, aké jedlo naozaj nemusí, nám bez najmenšieho zaváhania odpovedal: „Zásadne nejem bravčovinu a nenávidím mastné jedlá. Pri mojej práci ich síce ani nemôžem, ale ani to nemám rád.”
Pokiaľ chcete vyzerať aspoň máličko ako tento úspešný oravský kulturista, prvý krôčik môžete urobiť tým, že si urobíte kuracie prsia podľa jeho receptu. Mimochodom, zvládne to skutočne každý, je to chutné a hlavne - zdravé.
Recept:
Kurací steak á la Peter Kokoška
Na prípravu tohto jednoduchého jedla potrebujeme len tri ingrediencie: kuracie prsia, soľ a grilovacie korenie.
Postup: Kuracie prsia klasicky naklepeme, podľa chuti osolíme a okoreníme grilovacím korením. Predhrejeme si panvicu, ktorá musí byť zásadne teflónová, pretože na prípravu tohto jedla nepoužívame žiadny olej. Každý kúsok mäsa si jemne prepečieme z obidvoch strán podobne, ako je to pri príprave hovädzieho steaku. Kuracina je za dve-tri minútky hotová. Ako prílohu môžeme zvoliť ryžu alebo varené zemiaky. Dobrú chuť!
Naďa Kališová

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  2. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  3. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Fresh Market má novú predajňu Sanagro. Takto to tam vyzerá
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  7. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  1. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  4. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  6. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  7. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  8. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  9. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  10. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  1. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 19 944
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 14 841
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 14 611
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 670
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 12 147
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 11 899
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 460
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 11 389
  9. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 675
  10. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 403
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Primár pľúcnej kliniky sa infikoval od kolegu. Dúfa, že sa bude môcť čím skôr vrátiť do práce.

Pri strete auta so zverou dochádza aj k zraneniam posádky

Dopravné nehody s lesnou zverou sú prakticky zriedkavé. Keď k nim ale dôjde, neskončí sa to len usmrtením zvieraťa a zničením auta, ale dochádza aj k zraneniam posádky.

Zničené BMW po nedávnej zrážke s jeleňom.

Sahajdovi nový tartan šťastie nepriniesol

Ostrý pretekársky krst nového atletického štadióna dopadol veľmi dobre. Menili sa na ňom slovenské historické tabuľky v behu na 10 000 metrov.

Tibor Sahajda.

Lekár z martinského infekčného: Koronavírus je zákerný, ubližuje slabším

S Martinom Babušíkom, lekárom Infekčnej kliniky a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin, sme sa rozprávali o chorobe, ktorá hýbe celým Slovenskom. Koronavírus podľa neho mnohí ustoja aj bez príznakov, no pre nemálo ľudí má aj fatálne následky. A na tých musíme myslieť.

 Martin Babušík, vedúci lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti 
Kliniky infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Martin.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?