Štvrtok, 21. január, 2021 | Meniny má VincentKrížovkyKrížovky

Dnes varí Peter Kokoška, reprezentant SR v kulturistike

Rodák z Dolného Kubína, trojnásobný majster Slovenska v kulturistike, držiteľ štvrtej pozície na Majstrovstvách Európy 2006, člen klubu IMPA DYNAMIC Dolný Kubín, pripravujúci sa na najbližšie majstrovstvá sveta v kulturistike. To je len krátka vizitka úsp

ešného kulturistu z Oravy Petra Kokošku. Ako nám sám prezradil, keď ešte nebol ženatý, varil si sám. Jedlo pre kulturistov je našťastie na prípravu také jednoduché, že to pre neho ani nebol veľký problém – všetko úplne bez tuku a s minimálnym množstvom prísad.
„Pred niekoľkými rokmi som sa oženil a teraz mi varí väčšinou manželka. Je skutočne vynikajúca kuchárka. Občas, keď to mám povolené, mi uvarí aj moje najobľúbenejšie jedlo z detských čias - detskú krupicu. Tú som ako decko priam zbožňoval a som rád, keď mám vzácnu možnosť dať si ju opäť,” hovorí Peter Kokoška. Počas kulturistickej sezóny, čo je aj teraz, je len veľmi málo jedál, ktoré môže jesť. „Raz do roka si dovolím manželkine vynikajúce palacinky alebo svokrine hovädzie nadivoko. Tiež mám veľmi rád halušky s kapustou, no keďže mám väčšinou prísnu diétu, takéto dobroty si dovolím naozaj len málokedy. Teraz sa však teším, pretože pomaly prichádza koniec sezóny a už sa neviem dočkať výbornej nepečenej tvarohovej torty alebo štrúdle od mojej manželky,” dodáva svalovec plný očakávania. Pokiaľ by ste chceli na tomto 75-kilovom 32-ročnom mužovi objaviť nejakú slabosť, vďaka ktorej by porušil prísnu stravovaciu disciplínu, nemusíte sa ani snažiť, máte to márne. „To si možno môžu dovoliť iní športovci, ale u kulturistov je to neprípustné! Okamžite by sa nám táto nedisciplinovanosť odzrkadlila na našom výkone. A to nikto z nás neriskuje, ” tvrdí Peter presvedčivo. Na otázku, aké jedlo naozaj nemusí, nám bez najmenšieho zaváhania odpovedal: „Zásadne nejem bravčovinu a nenávidím mastné jedlá. Pri mojej práci ich síce ani nemôžem, ale ani to nemám rád.”
Pokiaľ chcete vyzerať aspoň máličko ako tento úspešný oravský kulturista, prvý krôčik môžete urobiť tým, že si urobíte kuracie prsia podľa jeho receptu. Mimochodom, zvládne to skutočne každý, je to chutné a hlavne - zdravé.
Recept:
Kurací steak á la Peter Kokoška
Na prípravu tohto jednoduchého jedla potrebujeme len tri ingrediencie: kuracie prsia, soľ a grilovacie korenie.
Postup: Kuracie prsia klasicky naklepeme, podľa chuti osolíme a okoreníme grilovacím korením. Predhrejeme si panvicu, ktorá musí byť zásadne teflónová, pretože na prípravu tohto jedla nepoužívame žiadny olej. Každý kúsok mäsa si jemne prepečieme z obidvoch strán podobne, ako je to pri príprave hovädzieho steaku. Kuracina je za dve-tri minútky hotová. Ako prílohu môžeme zvoliť ryžu alebo varené zemiaky. Dobrú chuť!
Naďa Kališová

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  3. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  4. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  5. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  7. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  8. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  1. Hygge ako životný štýl
  2. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  5. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  6. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  7. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  8. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  9. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  10. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 33 103
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 31 790
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 13 666
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 10 191
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 10 001
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 582
  7. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 976
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 843
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 541
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom? 4 704
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Skalici sme podľahli na domácom ľade.

„Štyri góly nám na víťazstvo musia stačiť. Treba byť dôslednejší vzadu, to je najväčší problém,“ zdôraznil po prehre so Skalicou martinský kapitán Michal Murček.

8 h
Hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva SR pre epidemiológiu Henrieta Hudečková.

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

9 h
Ilustračná fotografia.

V meste vytvorili odberové miesta v ZŠ na Ul. Komenského.

12 h
Odberové miesta budú vytvorené aj v Gymnáziu Jozefa Lettricha.

Mesto Martin pre účely skríningového testovania na COVID-19 bude využívať aplikáciu Bookio, prostredníctvom ktorej sa rýchlo a ľahko prihlásite na miesto a čas, ktorý vám vyhovuje.

20. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

9 h

Už teraz je neskoro, vie tréner Nitry po vyhorení so Šamorínom.

20. jan

Prírodná pamiatka očarí v každom ročnom období.

20. jan

Nahnevaní bežkári sa už obrátili listom aj na vedenie obce Králiky, aby začalo konať.

7 h

Už ste čítali?