Utorok, 22. jún, 2021 | Meniny má PaulínaKrížovkyKrížovky

Redakcia s vareškou

Vari ani niet medzi nami človeka, ktorý by nezatúžil sadnúť si počas sviatkov s rodinou a priateľmi za krásne prestretý stôl. Väčšina z nás určite má aj možnosť a chuť túto predstavu naplniť do bodky. Veď kedy, ak nie počas Vianoc a Silvestra či vítania N

ového roka ešte máme takú príležitosť byť s rodinou pokope, rozprávať sa o bežných veciach či plánoch, vnímať pokoj, pohodu a porozumenie blízkych? Niet preto divu, ak prídu aj na sviatočný stôl lahôdky z tradičnej i inej kuchyne. Niektoré osvedčené recepty z tej redakčnej vám ponúkame.
Viera Legerská, šéfredaktorka
K vareniu a pečeniu mám pozitívny vzťah. Najmä preto, že nevarím a nepečiem každý deň. Zamestnaná žena vie predsa využiť mrazničku, chladničku,
mikrovlnku a špajzu a dokáže si čo-to pripraviť do zásoby. Zato zberám recepty a teším sa, že raz, na dôchodku..... Môj čas prichádza s voľnými dňami a medzi nimi kraľujú sviatky. Akékoľvek, ktoré majú aj nejaký ten voľný predtermín na prípravu. Vianoce taký predtermín majú, lebo s posledným predvianočným číslom odchádzame takmer všetci v redakcii na dovolenku. Prípravám na sviatočný stôl potom už nič nestojí v ceste. Neviem ako vy, milí čitatelia, ale u nás doma máme vždy niečo tradičné, a potom aj experimenty. Môj recept je zo skupiny tých prvých. Navyše, ak máte malé deti, ktoré sa chcú hrať s cestom a byť užitočné, je ako stvorený na spoločný čas strávený v kuchyni. A ten čas sa rokmi môže premeniť na krásne spomienky pripomínajúce domov.
Rožteky rozplývajúce sa na jazyku
Pripravíme si: 250 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g mletých orechov, 70 g
práškového cukru.
Z prísad zamiesime cesto a formujeme z neho malé rožky, alebo si pomôžeme formičkami (ako na medovníky) a vykrajujeme rôzne tvary. Pripájam sa viac za ne, lebo lepšie vyzerajú ako rožky a ak oddelíte kúsok cesta na dosku pre deťúrence, uvidíte, ako sa budú vytešovať, že vám pomáhali. Čím menšie formičky použijete, tým chutnejšie „jednohubky„ vyrobíte. Pečú sa na plechu v elektrickej rúre vyhriatej na približne 180 stupňov asi 22 minút. Pripravte si viac plechov, aby ste ich mohli šikovne vymieňať. Ešte teplé pečivo obaľte v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým. Ak si chcete ušetriť robotu pred Silvestrom, pripravte si cesto rovno na dve dávky. Pečivo vydrží až do nového roku.
Roman Brezniak, inzertný manažér
V našej domácnosti máme s manželkou úlohy spravodlivo rozdelené. Samozrejme, viac ich má na krku manželka a medzi ne patrí aj varenie. S jej doterajšími výkonmi v kuchyni som spokojný, a tak sa jej snažím nefušovať do toho. Po tom, ako sa počas sviatky prejeme kapustnice, klobás, rezňov a zemiakových šalátov, určite si dáme na stôl niečo menej kalorické. Veľmi dobrým tipom by mohli byť kuracie prsia s bielym vínom a ananásom.
Kuriacie prsia s bielym vínom a ananásom
Potrebujeme: 700 g kuracích pŕs, 2 vajíčka, solamyl, 1 čaj. lyžičku karí korenia, 1 konzervu krájaného ananásu, 0,75 dl bieleho vína, 0,75 dl sójovej omáčky
Kuracie prsia nakrájame na kocky. Do solamylu pridáme lyžičku karí korenia a vymiešame na redšie cestíčko. Nakrájané mäso dáme do pripraveného cestíčka, necháme odstáť minimálne 1 hodinu, potom ho prudko opražíme na oleji a odstavíme. Do výpeku dáme konzervu krájaného ananásu a podlejeme troškou ananásovej šťavy. Pridáme 0,75 dl bieleho vína a 0,75 dl sójovej omáčky. Necháme zovrieť a pridáme opečené mäso. Všetko spolu necháme prevrieť zhruba 5 minút. Podávame s ryžou a hranolčekmi.
Roman Kopka, redaktor
Patrím k ľuďom, ktorí si radi pochutnajú na dobrom jedle. Koniec koncov je to už na mne aj vidieť. Najmä jeden z mojich kamarátov mi to často pripomína. Ale čo narobíte, keď vám chutí. K vareniu som mal kedysi celkom pozitívny vzťah, ale dnes sa už k sporáku veľmi nehrniem. Času akosi ubudlo, doma sa veľmi počas dňa nezdržujem. V jedlách som dosť prieberčivý, hocičo nezjem. Preto majú kvôli tomu doma zo mňa „radosť„. Ale zvykli si... Recept, ktorý vám ponúknem, sa dá rýchlo zrealizovať, nezdrží vás dlho v kuchyni. Je celkom jednoduchý, bez problémov ho zvládnu aj chlapi, ktorí k vareniu ešte nepričuchli. Ohlasy na korenistú špecialitu boli celkom dobré. Tí, ktorí ju ochutnali, sa nesťažovali. Ale, ktovie. Možno, to bola zdvorilosť.
Korenistá špecialita
Potrebujeme: 1 kg bravčového mäsa zo stehna, 5 vajec, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku vegety, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku mletej rasce, 1 lyžičku papriky, môže byť aj pálivá, 1 lyžičku majoránu, 1 lyžičku karí korenia, 1 lyžičku horčice, kečupu a worchesterskej omáčky, rastlinný olej na vyprážanie.
Z bravčového mäsa nakrájame rezne, ktoré naklepeme z obidvoch strán. Z uvedených pochutín pripravíme zmes, do ktorej rezne ponamáčame. Tie potom na 24 hodín necháme v chladničke odležať. Na druhý deň rezne pomaly vyprážame na rozpálenom oleji. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Ingrid Kašáková, inzertná manažérka
Pri mojich pracovných povinnostiach sa cez týždeň nie vždy dostanem k tomu, aby som navarila chutné menu pre moju rodinu. Častejšie som v kuchyni počas víkendov, keď je viac času na fantazírovanie a tým aj uspokojenie chutí mojej rodiny. Našťastie, veľkou oporou v tomto i v iných smeroch sú moje dve tínedžerky Kristína a Zuzka, ktoré veľakrát doslova zachraňujú situáciu. Vianočné menu je u nás pravdepodobne rovnaké ako u väčšiny Slovákov – kapustnica, ryba, šalát, zákusky, pri príprave ktorých sa recepty doslova dedia z pokolenia na pokolenie. Na spestrenie, možno aj vašej kuchyne, niečím ostrejším a netradičnejším vám prezradím osvedčený recept – pikantnú hovädzinu s fazuľou. Možno práve tento recept bude vhodnou inšpiráciou a pomôže vyriešiť klasický problém nás gazdiniek – ako ulahodiť oku i žalúdku a navyše, neuberie veľa času z vášho relaxovania v kruhu rodiny.
Pikantná hovädzina s fazuľou
Potrebujeme: 3/4 kg hovädzieho mäsa pokrájaného na kocky (najlepšie stehno), 400 g uvarenej fazule, 2 veľké cibule, 4 PL oleja, 4 až 5 paradajok,
2 zelené papriky (alebo 0,7dl leča), 2 PL kečupu, petržlenovú vňať, 1,5 dl červeného vína, 1 - 2 posekané čili papričky, 1 čl drvenej rasce a soľ podľa chuti.
Na oleji za stáleho miešania mäsko opražíme, čo nám potrvá asi 10 minút. Potom ho vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku dáme pražiť nasekanú cibuľu s čili papričkami. Keď je cibuľa mäkká a sklovitá vložíme mäso, pridáme nadrobno nakrájanú papriku a paradajky (alebo lečo), podlejeme horúcou vodou, vínom a na miernejšom ohni dusíme domäkka – trvá to asi hodinu alebo hodinu a pol. Nezabudnite občas podliať vodou. Nakoniec pridáme fazuľu a ešte chvíľku podusíme. Keď je jedlo hotové, dochutíme ho, pridáme petržlenovú vňať, premiešame. Podávame s ryžou.
Braňo Gregor, redaktor
Doma varím iba sporadicky, obyčajne vtedy, keď nie je doma manželka a treba pripraviť obed alebo večeru pre deti. Neobľubujem tučné mäso, radšej dávam prednosť zeleninovým jedlám a rybacine. Ani pečená kačka alebo hus nie je pre mňa mimoriadnou pochúťkou. Na štedrovečernom stole si doma najviac pochutinám na šaláte z čínskej kapusty s krabím mäsom. Je vhodným štedrovečerným predjedlom a jeho príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.
Šalát z čínskej kapusty s krabím mäsom
Na prípravu šalátu potrebujeme: väčšiu hlávku čínskej kapusty, jednu čerstvú červenú alebo tmavozelenú papriku, plechovku sterilizovanej kukurice, dve jablká, dve lyžice olivového oleja a na dochutenie soľ, ocot a cukor.
Kapustu očistíme, pokrájame nadrobno, očistenú papriku nakrájame na pásiky, ošúpané jablká s vykrojeným jadrovníkom nakrájame na drobné kocky a všetko spolu so sterilizovanou kukuricou pridáme do misy, premiešame a zalejeme zálievkou z dvoch lyžíc vody, trošky octu, soli a cukru.
Na prípravu krabieho mäsa potrebujeme: majonézu alebo jogurt, štyri natvrdo uvarené vajcia, soľ, mleté korenie na dochutenie, mrazené krabie mäso.
Do vriacej vody s troškou soli pridáme na tri minúty balík rozmrazeného krabieho mäsa, potom ho vyberieme, vložíme do misy, pridáme nahrubo nakrájané varené vajcia a majonézu (jogurt), premiešame a ochutíme soľou a korením. Podávame so šalátom z čínskej kapusty.
Monika Böhmová, inzertná manažérka
Vianoce sú pre mňa sviatkami pokoja, radosti, rodinnej pohody. Aj v našej rodine čaro Vianoc dopĺňa vôňa vianočného stomčeka, chutných koláčikov a dobrého jedla. Na sviatky sa tešíme všetci - ocino, ja, moja mama a sestra pripravujeme štedrovečerný stôl, kde nesmie chýbať vianočná kapustnica, ktorú najlepšie pripravuje mamina, zemiakový šalát a rybie filé. My so sestrou radi pečieme, každá urobí pár druhov koláčov. S receptom na jeden z nich sa rada s vami podelím.
Griláž
Potrebujeme: 1 šálku kryšt. cukru, 2 šálky mletých orechov, 1 kondenzované mlieko, 1 margarín, tortové oplátky.
Cukor upálime na karamel, pridáme margarín a kondenzované mlieko spojíme do masy a nakoniec pridáme orechy. Teplé natrieme na tortové oplátky a zaťažíme.
Marianna Piovarčiová, hospodárka
Máme štandardné sviatočné menu – kapustnica, ryby, šalát. Na tom takmer nič nemeníme. Zvykli sme si a chutí nám to. Aj zákusky sú u nás z roka na rok na sviatočnom stole rovnaké – veď to poznáte – keksíky, mačacie oči, nejaká roláda... A nemení sa ani recept na tortu. Pripravujem ju vždy – na každý detský sviatok, občas na víkend, na Veľkú noc, a samozrejme aj na Vianoce. Ani by sa nám nerátali, keby som ju nemala pripravenú.
Jednoduchá torta na každý sviatok
Potrebujeme: 8 vajec, 8 lyžíc polohrubej múky, 8 lyžíc práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 polievkové lyžice kakaa, 1 kondenzované mlieko, 150 g
mletých orechov, 1/2 masla, 1/2 margarínu, čokoláda na varenie + 100 g stužený tuk
Korpus: Z 8 žĺtkov a práškového cukru vypracujeme hladký krém, z bielkov vymiešame tuhý sneh. Vyšľahané žĺtka zmiešame so snehom a múkou, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Potom pridáme 2 polievkové lyžice kakaa a zmes vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy.
Plnka: Kým sa torta pečie, pripravíme si orechový krém. Šľahačom zmiešame maslo s margarínom, pridáme kondenzované mlieko a nakoniec nasypeme mleté orechy.
Vychladnutú tortu prekrojíme na 3 – 4 rovnaké pláty, ktoré plníme krémom. Tortu po naplnení po krajoch obsypeme mletými orechmi, polejeme čokoládovou polevou (nad parou roztopíme stužený tuk a zmiešame ho s čokoládou) a ľubovoľne ju ozdobíme - ja najradšej vlašskými orechmi.
Miroslava Dírerová, redaktorka
Tí, ktorí ma poznajú, vedia, že mám k jedlu veľmi pozitívny a blízky vzťah. Radšej ako prípravu mám ale jeho konzumáciu. Preto sa teším na sviatky. Zbožňujem sviatočné menu – kapustnicu a rezne so šalátom. Ignorujem sladké a zameriavam sa len na túto zostavu. Lenže už po pár dňoch celkom prirodzene prichádza nechuť a slinky sa začnú zbiehať po „obyčajnom„ jedle. Ak aj vám sa už počas sviatkov o rezňoch doslova sníva, oddýchnite si od nich a spestrite si menu trebárs pizzou. Recept na pizzu závin som objavila raz v jednom časopise a patrí medzi tie, pri ktorých som aktívna z oboch strán – ako kuchárka i jedáčka. Nie je náročný na prípravu a chutí tak fantasticky, že ho nikdy nejem sama...
Pizza závin
Na cesto potrebujeme: 1 kg hladkej múky, 0,5 l mlieka, 2 lyžice cukru, 1 kocku droždia, 0,2 l oleja, 2 lyžice soli. Na plnku potrebujeme: 0,3 kečupu, pizza korenie alebo korenie gyros, bazalku, 400 g liptovskej salámy, 300 g tvrdého syra (postrúhať), 1 malú konzervu sterilizovanej kukurice, 1 malú konzervu sterilizovaných šampiňónov, nadrobno pokrájanú cibuľu, vajíčko na potretie.
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, pridáme múku, olej, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút kysnúť. Medzitým si v miske pripravíme plnku. Asi tri štvrtiny postrúhaného syra spolu s ostatnými ingredienciami, okrem salámy, premiešame. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme.
Každú z nich obložíme salámou a natrieme plnkou. Zvinieme ako závin, potrieme vajíčkom a pečieme na vymastenom plechu pri teplote 150 stupňov. Krátko pred dopečením posypeme zvyškom nastrúhaného syra a pizza korením.
Janka Kamenská, odbytová referentka
Svojimi receptami asi nebudem originálna, lebo aj naše vianočné menu pozostáva z kapustnice, ryby a šalátu. Pre Turiec je asi netradičné to, že ku kapustnici podávam trhané halušky, ktoré ma naučila robiť moja svokra, ktorá pochádza od Terchovej. Príprava je jednoduchá – pripravíme si cesto ako na domáce rezance, no okrem múky a vajca do cesta narajbeme aj dva zemiaky. Cesto je potom mäkšie ako na rezence. Vyvaľkáme ho na tenký plát, rozkrájame na menšie kusy a do vriacej, osolenej vody hádžeme trhané kúsky cesta. Podávajú sa na tanier a zalievajú kapustnicou.
Žĺtkovo-orechové rezy.
Na cesto potrebujeme 25 dag práškového cukru, 25 dag masla (Hera), citrónovú kôru, 25 dag mletých orechov, 5 bielkov, 14 dag polohrubej múky, ˝ prášku do pečiva. Na polevu potrebujeme 5 žĺtkov, 25 dag práš. cukru, šťavu z pol citróna – to všetko dobre vymiešame.
Maslo s cukrom vymiešame, striedavo pridávame orechy, múku a sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, upečieme a ešte na horúci múčnik vylejeme polevu. Po vychladnutí môžeme ozdobiť čokoládou.
Viera Lovišeková, grafika
K Vianociam u nás doma neodmysliteľne patria rolované medové oblátky. Naučila ma ich robiť moja bývalá kolegyňa Zuzka. Mala veľmi pekný zvyk. Pred Vianocami si každý kolega našiel na stole viazaničku takýchto trubičiek ozdobených stužkou a imelom. Boli fantasticky lahodné a krehké ako pavučinka. Mali len jednu chybu - rýchlo sa zjedli. Zuzka mi rozprávala, ako ich po nociach pečie, aby sa z nich ušlo každému, koho chce obdariť. V kútiku duše som jej závidela, že sa môže popýšiť takým netradičným „pečivom„. S mojou sestrou sme sa dohodli, že si formu na pečenie oblátok kúpime ako „rodinný„ stroj. Zuzka mi dala kontakt na firmu, ktorá ho vyrába. Hneď som stroj objednala. Lenže pred Vianocami mali veľa zákaziek, ale sľúbili mi, že hneď po sviatkoch mi ho pošlú na dobierku. V ten rok som si trubičky pre svoju rodinu pripravila po prvýkrát, ale na Zuzkinej forme. Odvtedy každý rok u nás už od polovice novembra rozvoniavajú medové oblátky. Ich výroba je skutočne náročná na čas a trpezlivosť. Cesto treba urobiť 24 hodín dopredu, a potom po lyžičke nalievať na platňu a zahorúca stáčať na varešku. Občas vyrobím i nepodarok, ktorý dcéra hneď spotrebuje. Ubehnú 2-3 hodinky a približne 150 trubičiek je hotových. Túto náročnú prácu absolvujem viackrát, aby bolo na rozdávanie pre priateľov a aby zostalo aj na náš stôl.
Medové oblátky
Potrebujeme: 1,2 l plnotučného mlieka, 60 dag hladkej múky, 15 dag kryštálového cukru, 6 polievkových lyžíc oleja, 2 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 1 polievkovú lyžicu medu.
Suroviny rozmixujeme masu necháme 24 hodín odstáť v chladničke. 1-2 hodiny pred pečením vyberieme z chladničky a v bielych rukavičkách (aby sme si nespálili prsty na horúcich platniach) sa pustíme do pečenia.. Formu sem tam pretrieme včelím voskom, aby sa trubičky nelepili. No a potom už potrebujeme len hrsť trpezlivosti. Želám čitateľom príjemné sviatky s medovou vôňou oblátok...
Ján K, redaktor
Pred rokmi som mal varenie ako koníčka a občas som pri ňom relaxoval. Ale už dávnejšie som tohto koníčka „vypustil z ohrady„ a teraz sa skôr nechám pozvať k stolu. To, že som prestal variť, má ale pre našu domácnosť jednu výhodu, v našom dreze už po príprave jedál zostáva oveľa-oveľa menej riadov. Na rozdiel od minulosti, keď som si občas zaexperimentoval, teraz dávam prednosť klasickej slovenskej kuchyni. Napriek tomu som si pripravil recept, ktorý má k slovenskej kuchyni trochu ďalej.
Kuracie stehná mňam
Potrebujeme: 4 väčšie kuracie stehná, 4 olúpané a na mesiačky pokrájané jablká, 4 lyžice oleja, 1 zarovnaná lyžička karí korenia, 1/2 lyžičky červenej sladkej mletej papriky, 1 lyžička čili omáčky, 1 lyžička medu a medzi prsty byliniek z orientálnej zmesi.
Posolené kuracie stehná natrieme zmesou, ktorú sme si pripravili premiešaním prísad tohto receptu a aspoň hodinu ich necháme na pekáči „odstáť„. Pred pečením obložíme kuracie stehná jablkami a ešte ich mierne polejeme olejom, alebo môžeme pridať plátky masla. Počas pečenia podľa potreby podlejeme teplou vodou a výpekom prelievame stehná. Ako prílohu podávame k tomuto jedlu karí ryžu s hrozienkami. Pripravíme si ju takto: Prepláchnutú ryžu orestujeme na troške oleja, pridáme pol lyžičky kari korenia, posolíme, zalejeme vodou a zároveň pridáme dve zarovnané lyžice (môže byť aj viac – závisí od množstva ryže) prepláchnutých hrozienok a necháme pod pokrievkou dusiť. K jedlu sa môže, ale ani nemusí, podávať kompót. Upečené jablká ho skvele nahradia.
Michaela Kováčová, hospodárka
Ak Vianoce, tak v spoločnosti mamy a starkej a ak jedlo, tak určite nesmú chýbať lokše s makom. Sviatky sú u nás také, aké majú byť – pohodové, so stromčekom a darčekmi, plné oddychu a návštev, a samozrejme s bohato prestretým stolom. Okrem jedál typických pre Vianoce sú na ňom sladké aj slané dobroty. Z tých slaných nechýbajú slané tyčinky.
Lístkové slané tyčinky
Potrebujeme: 500 g lístkového cesta, 1 vajce, 1 lyžicu oleja, soľ, na posýpku rascu alebo postrúhaný tvrdý syr.
Lístkové cesto rozdelíme na polovice. Na pomúčenej doske rukou upravíme cesto do tvaru tehličky a vyvaľkáme ho na 3 - 4 mm hrubý obdĺžnik alebo štvorec. Kolieskom zarovnáme kraje cesta a potom krájame rovnomerné 1 - 2 cm široké pásiky, ktoré prekrojíme rezom jeden alebo dvakrát na kratšie alebo dlhšie tyčinky. Krájame pomaly a rovnomerne tak, aby cesto ostalo nepohnuté. Vajce s olejom rozšľaháme v hrnčeku, pokrájané cesto potrieme a potom posypeme posýpkou.
S pomocou dlhšieho a širšieho noža tyčinky prekladáme na suchý plech, vložíme do horúcej rúry a pečieme pri 250 stupňov Celzia asi 10 - 15 minút.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  2. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  3. Regeneračný spánok s ideálne podopretou chrbticou
  4. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  5. Výber auta na lízing môže byť slobodnejší, ako ste si mysleli
  6. Kde sa dá elektromobil nabiť a za koľko? Veľký prehľad nabíjania
  7. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  8. Recyklovať PET fľaše a plechovky môžu už aj obyvatelia Krupiny
  9. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  10. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  1. Recyklovať PET fľaše a plechovky môžu už aj obyvatelia Krupiny
  2. V centre Bratislavy vznikajú apartmány určené na predaj
  3. 100% ovocné šťavy pod lupou – Prečo sa ich oplatí konzumovať?
  4. 3 veci, s ktorými zvládnete horúčavy v byte
  5. Spoločnosť ASBIS uvádza na európske trhy novinku
  6. Vedci z BMC SAV vo vlakoch nový koronavírus nenašli
  7. V BILLA pokračuje Doba slovenská
  8. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto
  9. Legislative intention - recodification of the corporate law
  10. Ako ochrániť svoje peniaze pred infláciou
  1. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 9 016
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku 8 584
  3. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 8 235
  4. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku 7 288
  5. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 721
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 4 973
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 3 757
  8. Crème de la crème po slovensky 3 249
  9. Nový Volkswagen Polo je najšikovnejšie malé auto 2 777
  10. Po Slovensku na motorke 2 211
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Nezvestná Martina Včelíková.

Nezvestná Martina Včelíková bola naposledy videná v sobotu 19. júna 2021 o 20.00 hodine v Bratislave.


5 h
V Turčianskych Tepliciach popri jarnom kosení dokončili aj výsadbu letných záhonov kvetín.

Pri autobusovom nástupišti je vysadená aj pestrá zmes trvaliek, od jarných až po jesenné.


9 h
 Martin v Kalinove nadal gól, ale najmä po zmene strán predviedli jeho hráči solídny výkon.

Omladenej zostave Fomatu nevyšiel v Kalinove prvý polčas, no po zmene strán Martinčania svoj výkon zlepšili. Žiaľ, prekonať defenzívu domácich sa im nepodarilo ani raz.


14 h
Relácia MY Športujeme denne prináša dynamický prehľad športových aktualít, exkluzívne rozhovory a aj rady a tipy nielen pre športovcov.

Pozrite si MY športujeme.


15 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Pre búrku padali aj stromy.


14 h

Američania skupujú drevo v celej Európe, výsledkom je cena, ktorá likviduje slovenský drevospracujúci priemysel.


21. jún

Obcou na Záhorí sa prehnala smršť. Starý kostol náporu vody odolal.


9 h

Na lúkach v obci Bolešov v Trenčianskom kraji uhynulo 67 kusov hovädzieho dobytka.


TASR 7 h

Už ste čítali?