Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

Dnes varí psychologička Eva Jaššová

Varí rada a ako vraví, najradšej má špeciality čínskej kuchyne. Je zdravá a inteligentná. A o krájanie zeleniny, ktorá v nej hrá prím, sa postará kuchár, netreba s ňou zápasiť na tanieri. Oceňuje aj estetiku stolovania – pekné servírovanie, decentné pali

čky. Pokiaľ je jedlo aj pastvou pre oči, vraví, máme z neho skutočný zážitok. To všetko patrí k dobrej hostiteľke, ktorá o sebe prezradila, že úplne pokojne navarí aj na návšteve domácim. O chlapoch si myslí, že im viac svedčí rola vďačných konzumentov. Pre ženy môže byť varenie aj vyjadrením lásky, lebo rady obdarovávajú. A na aké najexotickejšie jedlo si spomína? „Pizzu s chobotnicou, mali ju v jednej saharskej oáze. Žabie stehienka a slimáčiky však vo mne vyvolávajú skôr ľútosť.“ Štipľavé a korenené jedlá sú údajne zdravšie, preto odporúča svoju:

Skryť Vypnúť reklamu

Haruľu pre vegetariánov i všežravcov:

Suroviny:
1 kg zemiakov, 2 vajcia, 120 g polohrubej múky, 30 g slaniny,
60 g klobásy,60 g údeného mäsa, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, masť, soľ, čierne korenie, majorán, oštiepok
Zo všetkého dáme primerane a podľa chuti – ja to tak tiež robím, nevážim...
Základ je klasický - surové zemiaky postrúhame, osolíme, pridáme vajcia, čierne korenie, majorán, prelisovaný cesnak, cibuľu (možno vynechať) a polohrubú múku. Masu rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame na kocky pokrájané údené mäso, klobásu a slaninu. Plech (vhodný je okrúhly) potrieme masťou a posypeme múkou. Na jednu polovičku roztrieme vegetariánsku časť, na druhú dáme zmes s mäsom. Po chvíli pečenia v rúre môžeme obložiť vrch plátkami oštiepka. Upečenú haruľu vyklopíme a preložíme na peknú misu, položíme na stôl a pokrájame nožom na pizzu. Výhodou je, že takáto haruľa chutí vegetariánom a nenudia sa pri nej ani všežravci, lebo im možno odkrojiť sýty kus s množstvom zapečeného mäsa. V origináli sa nazýva dročona, je to haruľa na litovský spôsob.
Varenie vraj môže mať antidepresívny účinok. Preto nezabudnime dobré jedlo poriadne pochváliť.
Dobrú chuť… (rr)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bývanie v meste predlžuje život
  2. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  1. Darček? Špičková autonavigácie Mio Spirit 8670 Full EÚ Lifetime!
  2. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  3. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  4. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  5. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  6. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  7. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  8. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  9. Aká je chémia vôní
  10. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 918
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 17 386
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 14 467
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 10 376
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 630
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 405
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 084
  8. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 864
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 804
  10. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 494
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Gader chcú rozvíjať

v Blatnici zriadili automatické parkovisko. Plánujú z neho financovať rozvoj doliny.

Automatické parkovisko je len prvým krokom k lepšej budúcnosti Gaderskej doliny.

Spílili nebezpečný strom

Viac než storočný strom mohol ohrozovať majetok i životy.

Strom bol nebezpečný, museli ho spíliť.

Martin zabojuje o prestížny titul

Metropola Turca je v hre o Európske hlavné mesto kultúry. Kompetentní sa odvolávajú na históriu, kandidatúru stavajú na projekte z roku 2008.

Igor Válek (vľavo) a Peter Cabadaj, ktorí zastrešujú projekt kandidatúry Martina na Európske hlavné mesto kultúry 2026.

II. TRIEDA: Boj o prvú štvorku má parádne grády

Za odohratými zápasmi jesennej časti obzrieme so zástupcami troch klubov druhej triedy - Ďanovej Kláštora a Hája. Trochu sme rozobrali aj témy týkajúce sa slovenskej reprezentácie.

Jozef Šavol opäť doviedol svoj tím na priebežné prvé miesto.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Maľbu na trnavskom paneláku za tisíce eur autor prerobí, ľuďom sa nepáči

Mala vyžarovať pozitívnu energiu, ľudia zo sídliska ju však prijali veľmi rozpačito.

Pri nehode v centre Zvolena vyhasol ľudský život

Nehoda sa stala v blízkosti Zvolenského zámku.

Obnažená a dobitá žena ležala pred bytovkou v Holíči

Pred incidentom v meste popíjala s dvoma mužmi.

Zlatomoravský vajda zomrel. Ešte bude mela, hovoria miestni

Podľa ľudí blízkych komunite ešte nie je isté, kto ho nahradí.

Už ste čítali?