Má na to svoju taktiku. Vždy nechá riad v umývadle akože odmočiť a ten sa zväčša po jednom alebo dvoch dňoch odmáčania z umývadla kamsi vytratí...Takže, ako hovorí, najdôležitejšie pri varení je vedieť nechať dobre odmočiť špinavý riad. Nerád varí podľa receptov, lebo vraj sa mu pletú všetky tie čísla, gramy a tie litre! Preto varí vždy od oka. A samozrejme k dobrému jedlu patrí aj dobré pitie.
„Suché biele vínko úžasne podporí chuťové poháriky a oni si potom žiadajú ďalšie a ďalšie porcie...,“ vyznáva sa Peter Kubica.
Recept, ktorý nám ponúkol nazval výstižnym názvom Mäso od oka.
Čo naň potrebujeme?
- kuracieho mäsa, čo najviac,
- sójovej omáčky podľa chuti, ale pozor, je príliš slaná,
- cibule a papriky primerane, aby sa v nich to mäso nestratilo,
- jeden zeleninový bujón,
- ryže zopár hrstí,
- karí korenie - tak medzi prsty,
- a ešte olej a vodu.
Ako na to?
Kuracie mäso nakrájame na pásiky, polejeme sójovou omáčkou a necháme dve hodiny odležať. Potom ho opečieme na oleji. Samostatne opražíme nasekanú cibuľu a na pásiky nakrájanú papriku. Do panvice pridáme mäso a zeleninu a zalejeme zeleninovým bujónom. Dusíme 10 minút. Ako prílohu odporúča náš kuchár karí-ryžu. Ryžu varíme bez akýchkoľvek prísad, iba s kari korením. Pretože vraj takto sa poddá chuti mäsa a nepodráža náš jazyk zbytočne svojou slanosťou.
Toto jedlo nás nezaťažuje zbytočnými množstvami a mierami a je hotové za pár minút.
(mm)