Tento týždeň varí záložník žilinského Mestského športového klubu Dare Vršič (na snímke), ktorý pochádza zo Slovinska, v Žiline pôsobí druhý rok. Okrem toho, že dokáže strieľať rýchle góly, vie aj variť. „Pre čitateľov som vybral mexické jedlo chimichangas. Často som si ho pripravoval, keď som hrával v Slovinsku za Celje, mám ho najradšej. Kúpite palacinky - tortily, ktoré naplníte zmesou z kuracieho mäsa, boloňskej a paradajkovej omáčky,“ hovorí Dare Vršič. Na začiatku prípravy náplne usmažíme cibuľku na miernom ohni. Ku nej pridáme nadrobno nakrájané kuracie mäso bez kostí a kože a šampiňóny. Kuracie mäso najprv dochutíme korením, soľou, paprikou, cesnakom a bylinkami podľa vlastného výberu. Smažíme to päť až sedem minút. Medzitým si dáme rozohriať rúru. Ku kuraciemu mäsu so šampiňónmi pridáme boloňskú a paradajkovú omáčku a zapečieme. Zmesou naplníme tortily, navrch dáme rozpustený syr a kyslú smotanu.(ki)