Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Dnes varí Lenka Kapustová, redaktorka Plus 7 dní

Pre pracovnú vyťaženosť sa redaktorka týždenníka Plus 7 dní Lenka Kapustová do kuchyne často nedostane. Ak však do nej vkročí, a je to najmä cez víkend, pri varení experimentuje.

Skúša nakombinovať rôzne jedlá, koreniny, chute a vône, ktoré sa na prvý pohľad k sebe ani nehodia. Hoci sa jej mix niekedy nevydarí, rozhodne ju to neodrádza. Našťastie nemá obľúbené jedlá, pretože s ich prípravou by to bolo problematické. Nielen kvôli času, ale aj kuchárskemu umeniu. „Pri varení mám rezervy. Napríklad pri príprave mäsa - buď ho mám tvrdé, alebo sa mi rozpadáva. Ani ryžu príliš nezvládam, a preto si plánujem kúpiť špeciálny ryžový hrniec. No a potom existuje ešte veľká skupina jedál, ktoré nepripravujem vôbec, lebo s nimi nemám skúsenosti ani vybavenie,“ pousmiala sa sympatická Martinčanka. Ako redaktorka známeho časopisu sa často pracovne zatúla do rôznych kútov sveta, kde ochutnáva aj miestne špeciality. „Cez jedlo sa snažím vychutnať si inú kultúru, odlišnosť. Chutilo mi vo viacerých krajinách, ale obľúbenú kuchyňu nemám. Preferujem však jedlá na báze zeleniny a ovocia,“ prezradila. Popri lietaní po svete a Slovensku jej vyhovuje rýchla kuchyňa. V jej prípade sú to cestoviny, ktoré dokáže pripraviť na sto rôznych spôsobov. „Sú rýchlo hotové a príliš sa pri nich nenatrápim,“ vysvetlila. Jeden z cestovinových receptov na špagety ponúkla aj nám. Vznikol vraj klasickým spôsobom – kombináciou zvyškov zásob v kuchyni a chladničke. „Špagety pripravujem najmä kvôli štvorročnému synovi, ktorý síce pri jedení všetko v okruhu dvoch metrov zababre, ale neuveriteľne sa pri tom zabáva. Jedlá vníma ako hračky a má veľkú predstavivosť,“ dodala.
Špagety s tuniakom
Potrebujeme: 1 balík špagiet, polovicu balenia mrazenej kukurice, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, cherry paradajky (približne 10 kusov), smotanový syr (2 trojuholníky), olivový olej, oregano, čili pastu (používam pomleté čili papričky, ktoré dostať vo fľaši, ale či aj u nás neviem, ja si ich nosím
z arabských krajín.)

Skryť Vypnúť reklamu

Príprava je jednoduchá. Nakrájam nadrobno cibuľu, osmažím ju na olivovom oleji, pridám mrazenú kukuricu, podlejem trochu vodou a dusím, kým sa nerozmrazí. Následne pridám odkvapkaného tuniaka, štipku čili pasty a syr. Keď sa roztopí, primiešam pokrájané cherry paradajky a zmes ochutím čerstvými lístkami oregana. Podávam s klasicky uvarenými špagetami.Miroslava Dírerová

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 41 502
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 848
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 16 115
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 213
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 771
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 670
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 555
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 455
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 436
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 308
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Vo Vrútkach stihli otestovať za víkend 2069 ľudí. Štyria z nich mali pozitívny test na covid-19.

Miera pozitivity v meste Martin za víkend je 0,46%. Ide však len o výsledky dočasných (víkendových) odberových miest. Do súhrnu sa ešte započítajú výsledky z mobilných odberových miest a PCR testov.

14 h
Viliam Sokolík sa narodil vo Vrútkach.

Narodil sa vo Vrútkach, dlhé roky pracoval v Matici slovenskej, kde bol vedúcim oddelenia fotodokumentačných zbierok v jej literárnom archíve.

17 h
Mužstvo sa formuje.Náročný program ukáže či ho ešte treba doplniť.

Po doplnení štyrmi novými bekmi získala martinská obrana potrebnú dávku skúseností i zdravej agresivity. Káder môže vedenie klubu posilňovať do 15. februára.

20 h
Ján Danko, primátor Martina počas testovania na Kolónii Hviezda.

Primátor Martina Ján Danko ocenil spolupatričnosť a ľudskosť všetkých, ktorí sa na testovaní podieľali. Aj preto bolo úspešné.

23 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Mestá a obce v okrese Prievidza postupne zverejňujú počty ľudí, ktorí využili skríningové testovanie v ich obci.

24. jan

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

17 h

Miera pozitívnych testov v krajskom meste dosiahla 1,15 percenta.

22 h

Ide zatiaľ iba o čiastkové výsledky.

12 h

Už ste čítali?