Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Dnes varí Lenka Kapustová, redaktorka Plus 7 dní

Pre pracovnú vyťaženosť sa redaktorka týždenníka Plus 7 dní Lenka Kapustová do kuchyne často nedostane. Ak však do nej vkročí, a je to najmä cez víkend, pri varení experimentuje.

Skúša nakombinovať rôzne jedlá, koreniny, chute a vône, ktoré sa na prvý pohľad k sebe ani nehodia. Hoci sa jej mix niekedy nevydarí, rozhodne ju to neodrádza. Našťastie nemá obľúbené jedlá, pretože s ich prípravou by to bolo problematické. Nielen kvôli času, ale aj kuchárskemu umeniu. „Pri varení mám rezervy. Napríklad pri príprave mäsa - buď ho mám tvrdé, alebo sa mi rozpadáva. Ani ryžu príliš nezvládam, a preto si plánujem kúpiť špeciálny ryžový hrniec. No a potom existuje ešte veľká skupina jedál, ktoré nepripravujem vôbec, lebo s nimi nemám skúsenosti ani vybavenie,“ pousmiala sa sympatická Martinčanka. Ako redaktorka známeho časopisu sa často pracovne zatúla do rôznych kútov sveta, kde ochutnáva aj miestne špeciality. „Cez jedlo sa snažím vychutnať si inú kultúru, odlišnosť. Chutilo mi vo viacerých krajinách, ale obľúbenú kuchyňu nemám. Preferujem však jedlá na báze zeleniny a ovocia,“ prezradila. Popri lietaní po svete a Slovensku jej vyhovuje rýchla kuchyňa. V jej prípade sú to cestoviny, ktoré dokáže pripraviť na sto rôznych spôsobov. „Sú rýchlo hotové a príliš sa pri nich nenatrápim,“ vysvetlila. Jeden z cestovinových receptov na špagety ponúkla aj nám. Vznikol vraj klasickým spôsobom – kombináciou zvyškov zásob v kuchyni a chladničke. „Špagety pripravujem najmä kvôli štvorročnému synovi, ktorý síce pri jedení všetko v okruhu dvoch metrov zababre, ale neuveriteľne sa pri tom zabáva. Jedlá vníma ako hračky a má veľkú predstavivosť,“ dodala.
Špagety s tuniakom
Potrebujeme: 1 balík špagiet, polovicu balenia mrazenej kukurice, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave, cherry paradajky (približne 10 kusov), smotanový syr (2 trojuholníky), olivový olej, oregano, čili pastu (používam pomleté čili papričky, ktoré dostať vo fľaši, ale či aj u nás neviem, ja si ich nosím
z arabských krajín.)

Skryť Vypnúť reklamu

Príprava je jednoduchá. Nakrájam nadrobno cibuľu, osmažím ju na olivovom oleji, pridám mrazenú kukuricu, podlejem trochu vodou a dusím, kým sa nerozmrazí. Následne pridám odkvapkaného tuniaka, štipku čili pasty a syr. Keď sa roztopí, primiešam pokrájané cherry paradajky a zmes ochutím čerstvými lístkami oregana. Podávam s klasicky uvarenými špagetami.Miroslava Dírerová

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. Päť chýb pri zateplení strechy
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. Úprava osobného motorového vozidla
  5. Important information for Brazilians living in Slovakia
  6. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  7. Vitajte v postapokalyptickom svete
  8. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. Päť chýb pri zateplení strechy
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 29 668
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 16 781
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 14 568
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 541
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 823
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 720
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 585
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 371
  9. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 170
  10. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 9 156
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Hrozí prepúšťanie aj krach

Kaviarne a reštaurácie majú pred sebou veľmi krušné chvíle.

Šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Michal Knoško si nevie predstaviť robiť v živote inú prácu. V gastre pracuje viac ako 22 rokov a miluje to.

Polícia obvinila muža z Turca z krádeže bicykla, hrozí mu väzba

Podozrivého policajti vypátrali za jeden deň.

Ilustračná fotografia.

Polopodzemné kontajnery sú už na ďalšom sídlisku

V nových kontajneroch vidí mesto potenciál aj v budúcnosti.

Polopodzemné kontajnery sú estetickejšie a zaberajú menej miesta.

Futbalová jeseň má zatiaľ otvorený koniec

Teoreticky je možné, že niekoľko futbalových zápasov prvej a druhej triedy by sa ešte tento rok mohlo odohrať. Či to situácia dovolí, je veľmi ťažké odhadovať.

Futbalové súťaže sú v našom regióne prerušené.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Prinášame informácie o pripravovanom testovaní na Orave

Získať dobrovoľníkov ku odberom je v niektorých dedinách ťažké, v Sihelnom bude pomáhať aj starosta.

Sedemnásťročného chlapca zavalil strom

Leteckých záchranárov zo Žiliny privolali dnes dopoludnia na pomoc 17-ročnému chlapcovi, ktorého v lesnom teréne v katastri obce Zákopčie zavalil strom.

Už ste čítali?