Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky
DNES VARÍ

Dušanom Antalíkom, gitaristom skupiny Team

Varenie považuje Dušan Antalík za druh umenia. Sám ale nevarí, lebo nemusí. Kuchyňa totiž výsostne patrí manželke Katke. Tá mu takmer výlučne pripravuje jedlá z bieleho mäsa a rýb, ktoré dopĺňa zeleninou a ovocím. Veľký podiel na tomto spôsobe stravovania

má Dušanov kamarát, bývalý manažér Teamu Stano Marček, ktorý je dlhoročným vegetariánom. Zakladateľ populárnej skupiny Team je však labužníkom, ktorý miluje aj pikantné jedlá. Ako ale dodáva, všetko s mierou. Okrem domácej kuchyne sa rád poobzerá aj po zahraničných. Konkrétny druh obľúbenej kuchyne nemá. „Dobré jedlo musí byť urobené s citom. Myslím si, že v kulinárstve sú veľmi ďaleko Taliani, naviac ich kuchyňa je veľmi zdravá. Zhrozený som napríklad z Chorvátska, ktoré absolútne nevie využívať dary mora, najmä čo sa týka kuchyne,“ ohodnotil hudobník, ktorý je zástancom myšlienky, že robiť z varenia nejakú zvláštnu disciplínu je dosť prehnané. „Každý normálny človek, keď si otvorí kuchársku knihu, nemá problém niečo uvariť tak, aby to bolo konzumovateľné. Ja sa kníh nechytám, lebo nevarím,“ zachichotal sa hudobník. Navyše sa mu zdá, že témy o varení sú už dosť „ošúchané“ a stal sa z nich určitý druh klišé – hlavne čo sa týka komerčných televízií. „A vôbec mi nie je sympatické, keď sa v telke ospevujú recepty z bravčoviny a hovädziny, ktorú ja nekonzumujem už štvrťstoročie... Nech mi teraz prepáčia tí, ktorí na tomto fičia,“ doplnil so smiechom zakladateľ Teamu, ktorý nám preto poskytol recept na svoje obľúbené jedlo z ryby – lososa na citrónovom korení. „Mám toto jedlo rád, lebo ho pripravuje moja manželka Katka a vždy si aj so synom na ňom veľmi pochutíme,“ dodal.

Skryť Vypnúť reklamu

Losos na citrónovom korení
so zelenou fazuľkou
Rozmrazené filety z lososa ochutíme špeciálnym citrónovým korením, troškou morskej soli a dáme ugrilovať na grilovacej panvici. Počas grilovania natierame kúsky ryby olivovým olejom. Lososa opečieme z obidvoch strán. Ako prílohu pripravíme struky zo zelenej fazuľky, ktoré ochutíme korením zo zeleniny a necháme chvíľu podusiť na vode. Soliť už netreba, pretože toto korenie soľ nahradí. Ako prílohu možno servírovať aj jemne podusené špenátové listy alebo zemiaky na masle. (md)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  2. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  3. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  4. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  5. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  8. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  9. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 20 378
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 18 626
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 13 937
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 308
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 653
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 253
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 10 499
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 478
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 200
  10. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 196
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Pri strete auta so zverou dochádza aj k zraneniam posádky

Dopravné nehody s lesnou zverou sú prakticky zriedkavé. Keď k nim ale dôjde, neskončí sa to len usmrtením zvieraťa a zničením auta, ale dochádza aj k zraneniam posádky.

Zničené BMW po nedávnej zrážke s jeleňom.

Sahajdovi nový tartan šťastie nepriniesol

Ostrý pretekársky krst nového atletického štadióna dopadol veľmi dobre. Menili sa na ňom slovenské historické tabuľky v behu na 10 000 metrov.

Tibor Sahajda.

Lekár z martinského infekčného: Koronavírus je zákerný, ubližuje slabším

S Martinom Babušíkom, lekárom Infekčnej kliniky a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin, sme sa rozprávali o chorobe, ktorá hýbe celým Slovenskom. Koronavírus podľa neho mnohí ustoja aj bez príznakov, no pre nemálo ľudí má aj fatálne následky. A na tých musíme myslieť.

 Martin Babušík, vedúci lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti 
Kliniky infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Martin.

Vo Veľkom Čepčíne mali pilné leto

Tešia sa novým priestorom.

vo Veľkom Čepčíne zrekonštruovali aj obecný dom.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?