Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky
DNES VARÍ

Dušanom Antalíkom, gitaristom skupiny Team

Varenie považuje Dušan Antalík za druh umenia. Sám ale nevarí, lebo nemusí. Kuchyňa totiž výsostne patrí manželke Katke. Tá mu takmer výlučne pripravuje jedlá z bieleho mäsa a rýb, ktoré dopĺňa zeleninou a ovocím. Veľký podiel na tomto spôsobe stravovania

má Dušanov kamarát, bývalý manažér Teamu Stano Marček, ktorý je dlhoročným vegetariánom. Zakladateľ populárnej skupiny Team je však labužníkom, ktorý miluje aj pikantné jedlá. Ako ale dodáva, všetko s mierou. Okrem domácej kuchyne sa rád poobzerá aj po zahraničných. Konkrétny druh obľúbenej kuchyne nemá. „Dobré jedlo musí byť urobené s citom. Myslím si, že v kulinárstve sú veľmi ďaleko Taliani, naviac ich kuchyňa je veľmi zdravá. Zhrozený som napríklad z Chorvátska, ktoré absolútne nevie využívať dary mora, najmä čo sa týka kuchyne,“ ohodnotil hudobník, ktorý je zástancom myšlienky, že robiť z varenia nejakú zvláštnu disciplínu je dosť prehnané. „Každý normálny človek, keď si otvorí kuchársku knihu, nemá problém niečo uvariť tak, aby to bolo konzumovateľné. Ja sa kníh nechytám, lebo nevarím,“ zachichotal sa hudobník. Navyše sa mu zdá, že témy o varení sú už dosť „ošúchané“ a stal sa z nich určitý druh klišé – hlavne čo sa týka komerčných televízií. „A vôbec mi nie je sympatické, keď sa v telke ospevujú recepty z bravčoviny a hovädziny, ktorú ja nekonzumujem už štvrťstoročie... Nech mi teraz prepáčia tí, ktorí na tomto fičia,“ doplnil so smiechom zakladateľ Teamu, ktorý nám preto poskytol recept na svoje obľúbené jedlo z ryby – lososa na citrónovom korení. „Mám toto jedlo rád, lebo ho pripravuje moja manželka Katka a vždy si aj so synom na ňom veľmi pochutíme,“ dodal.

Skryť Vypnúť reklamu

Losos na citrónovom korení
so zelenou fazuľkou
Rozmrazené filety z lososa ochutíme špeciálnym citrónovým korením, troškou morskej soli a dáme ugrilovať na grilovacej panvici. Počas grilovania natierame kúsky ryby olivovým olejom. Lososa opečieme z obidvoch strán. Ako prílohu pripravíme struky zo zelenej fazuľky, ktoré ochutíme korením zo zeleniny a necháme chvíľu podusiť na vode. Soliť už netreba, pretože toto korenie soľ nahradí. Ako prílohu možno servírovať aj jemne podusené špenátové listy alebo zemiaky na masle. (md)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 19 915
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 19 683
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 17 784
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 16 788
  5. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 8 886
  6. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 635
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat 7 553
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 380
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 297
  10. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 6 833
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Po dvoch prehrách naši naplno zabrali a zdolali Levice.

Martinčania dokázali Levice zdolať aj tretíkrát v sezóne. V stredu mali výborný vstup do stretnutia a rutinérsky zvládli aj záver.

3 h
Konečne si mohli prísť na svoje aj bežkári.

Bežkári využili každú chvíľu, aby si mohli zašportovať. Pekné sú i prechádzky zasneženou prírodou.

4 h
Niekedy si treba poradiť so snehom aj ručne.

Prioritnou zónou v rámci zimnej údržby v Turčianskych Tepliciach je centrum mesta, prístupové cesty a chodníky vedúce ku školám a škôlkam, autobusovým zastávkam či k železničnej stanici, resp. zastávke.

9 h
Mobilné odberové miesto pri Kine Moskva.

Niekde sa objednávalo, niekde si bolo treba vystať rad.

27. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Vo štvrtok dopoludnia zaznamenali ľudia v Handlovej aj Prievidzi otrasy zeme.

6 h

Poradia sa od včera zmenili.

22 h

Mesto pracuje na tom, aby bol v Nitre dostatočný počet mobilných odberných miest počas celého týždňa.

21 h

Pokiaľ ste nezvestné deti videli, kontaktujte políciu.

27. jan

Už ste čítali?