si nevarím,“ hovorí 193 centimetrov vysoký hokejista. „Raz som sa pokúšal zbúchať rezne. Trvalo mi to asi tri hodiny, potom som ich zjedol za päť minút. Ale mali ste vidieť ten veľký neporiadok, ktorý sa mi podarilo vyrobiť.“ Milan si sám dokáže pripraviť maximálne raňajky. V jeho podaní ide najčastejšie o jablko a jogurty. „Je to úplne jednoduchá, ľahká strava,“ prezrádza. Počas sezóny v zámorí absolútne dôveruje reštauráciám. „Blízko apartmánu vo Washingtone ich mám osem. Ich služby využívam so spoluhráčmi.“ Na čom si rád pochutí? „Na obed mám väčšinou sendviče na rôzny spôsob, večer cestovinu alebo steak.“ Letá 112 kilogramov vážiaci obranca trávi väčšinou v rodnom Liptovskom Mikuláši. Na niekoľko týždňov sa tak dostane k slovu kuchyňa jeho mamy. „Tá sa nedá porovnať so žiadnou na svete. Milujem najmä pravé slovenské jedlá, ku ktorým sa v zámorí počas roka väčšinou nedostanem – Važeckú pochúťku alebo pečené kurča. Zjem takmer všetko, nie som prieberčivý, vyhýbam sa mastným jedlám, aj sladké jem len s mierou.“
Ovocný šejk
Hoci Milan netají, že na varenie je lenivý, pre našich čitateľov si pripravil recept na ovocný šejk. „Je úplne jednoduchý. Do nádoby dám mlieko, vanilkový cukor a čerstvé ovocie. Ja mám najradšej banány, ale na fantázii každého záleží, čo použije. Všetko dobre pomiešam a vypijem,“ hovorí. Takáto úplne jednoduchá chuťovka dodá podľa Milanových slov energiu a nie je ťažká na žalúdok. „V horúcom lete aj dobre osvieži,“ dodáva obranca, ktorý bude v drese Washingtonu pôsobiť najbližšie dva roky.