Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky
DNES VARÍ

Katarína Šulganová, riaditeľka Kysuckého osvetového strediska v Čadci

Varím rada a rovnako rada si dobré jedlo aj vychutnám. Najmä s mojou rodinou a priateľmi. Teší ma aj pekné a estetické stolovanie a podávanie jedla. Mám rada tradičné pokrmy – pečenú hydinu, ryby, zeleninu, cestoviny, ale veľmi mi chutí aj čínska kuchyňa

a rôzne zeleninové šaláty. K mojim najobľúbenejším jedlám patrí sviečková, „polesníky“ s kyslým mliekom, kapustnica a pečený pstruh so zemiakmi. Moji synovia obľubujú najmä mäsko na rôzny spôsob, halušky s bryndzou, slivkové knedle a samozrejme pizzu. Mnohé z jedál, ktoré pripravujem, som sa naučila od mojej babičky a maminky. Spomenúť musím aj môjho otca, ktorý vie pripraviť vynikajúcu a nenapodobiteľnú živánsku. Mojimi pomocníkmi, najmä keď sa chystám variť niečo nové, sú aj rôzne kuchárske knihy a ako každá žena receptúry domýšľam aj sama. Recept, ktorý vám ponúkam nie je môj, mám ho od mojej dobrej priateľky. Je to veľmi chutné jedlo. Je vhodné aj na slávnostné príležitosti a jeho príprava je rýchla a nenáročná.

Skryť Vypnúť reklamu

Hydina na indický spôsob
Potrebujeme:
vykostené kuracie prsia (4 kusy, resp. viac podľa potreby), soľ, korenie, kvalitný olej, karí korenie – 1 lyžička, dve väčšie jablká, smotana na šľahanie

Príprava:
Hydinové mäsko pokrájame na rezance (nie veľmi na drobno) a dáme do väčšej panvice na zohriaty olej. Posolíme, pridáme karí. Dobre premiešame a dusíme na miernom ohni, kým mäso nezmäkne. K mäkkému mäsu pridáme olúpané a postrúhané jablká. Jemne premiešame a necháme päť minút podusiť. Pridáme smotanu na šľahanie. Opäť premiešame a necháme chvíľku na veľmi miernom ohni prevariť, aby sa vytvorila vláčna a jemná omáčka. Ak je omáčka hustá, môžeme pridať trošku mlieka. Jedlo môžeme ešte podľa potreby osoliť, pridať štipku mletého čierneho korenia a dochutiť čerstvými či sušenými bylinkami podľa vlastnej chuti. K mäsu podávame ryžu.
Prajem vám dobrú chuť! (mm)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Zelená Bratislava
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 19 076
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 15 147
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 215
  4. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 12 331
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 322
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 125
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 928
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 976
  9. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 821
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 763
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Lekár z martinského infekčného: Koronavírus je zákerný, ubližuje slabším

S Martinom Babušíkom, lekárom Infekčnej kliniky a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin, sme sa rozprávali o chorobe, ktorá hýbe celým Slovenskom. Koronavírus podľa neho mnohí ustoja aj bez príznakov, no pre nemálo ľudí má aj fatálne následky. A na tých musíme myslieť.

 Martin Babušík, vedúci lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti 
Kliniky infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Martin.

Vo Veľkom Čepčíne mali pilné leto

Tešia sa novým priestorom.

vo Veľkom Čepčíne zrekonštruovali aj obecný dom.
Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra bude na celom Slovensku platiť zákaz vychádzania s výnimkou ciest na testovanie, do práce a zabezpečenia nevyhnutných potrieb či pobytu v prírode v okrese bydliska.
Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V sobotu zachytili 1600 pozitívnych prípadov (minúta po minúte)

Na Orave bol o celoplošné testovanie na Covid-19 opäť záujem.

Nemocnica v Nitre má 104 infikovaných zamestnancov

Reprofilizovaných je už 92 lôžok. Na Zobor zatiaľ preložili trinásť ľudí, ktorí potrebujú doliečenie.

Nitrania dnes išli na veľké nákupy aj na cintoríny

Načo budú otvorené obchody, keď môžeme ísť len do potravín a lekární? pýtajú sa ľudia aj Zväz obchodu.

V breznianskej nemocnici zomrel pacient, nepomohla ani liečba remdesivirom

Za dva týždne evidovala nemocnica desať vyliečených pacientov.

Už ste čítali?