Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky
LUCIA DEBNÁROVÁ, II. VICEMISS MISS 2005

Mama poradí aj cez telefón

Na stretnutie prišla ne-namaľovaná, sebaistá mladá dáma. Trošičku plnšia ako sme ju poznali z televíznej obrazovky počas súťaže Miss 2005, ale očividne spokojná. Prvá otázka teda smerovala k diéte, pohybu a iným aktivitám, ktoré udržujú postavu v kondícii.
„Nedržím nijaké špeciálne diéty a keď mám pocit, že potrebujem nejaké „kilečko“ zhodiť, zájdem do posilňovne, na salsa aerobic alebo tae-boo,“ s úsmevom prezradila Lucia Debnárová z Liptovského Hrádku. „Taktiež upravím stravu a jem viac zeleniny.“ Luckin vzťah
k vareniu? Vraj odmalička tvrdila, že variť vie úplne každý. Kým bývala s rodičmi v Liptove, mamina sa ju snažila dostať do kuchyne k hrncom. Keby aspoň pozerala! Alebo trošku pomohla, aby neskôr vedela variť sama. Ale Lucka mala vždy „iné povinnosti“.Po skončení školy Lucia ostala pracovať v Bratislave. „Bývam s priateľom Peťom a veľmi rada pre neho varím. Vždy mám pocit, že čokoľvek navarím, jemu to chutí a ja mám z toho radosť. Samozrejme, varím vždy tie najrýchlejšie jedlá. Recepty si väčšinou vymýšľam sama. Nazvala by som ich „čo chladničká dá“. To ma naučila moja kamarátka Aďka, keď sme spolu boli v Nemecku na pracovnom pobyte z univerzity a bývali v jednom byte. Ona dokázala čarovať a z ničoho vykúzlila super jedlo. Trošičku sa to na mňa nalepilo. Okrem toho sa ale pokúšam variť aj tradičné slovenské jedlá a vtedy mám vždy „priateľa na telefónne“- moju mamu. Varenie je pre mňa zábava, lebo nikdy neviem, čo z toho vznikne. To sa mi na mojom varení najviac páči.“Paradoxne, k Luciinim najobľúbenejším jedlám patrí pizza. A zbožňuje zmrzlinu. „Viem, že pizza nie je typické slovenské jedlo, ale výnimka potvrdzuje pravidlo. Vo všeobecnosti mi najviac chutí aj tak slovenská kuchyňa.“ L. Debnárova veľa cestuje, a tak rada porovnáva slovenskú a inonárodné kuchyne. „Pre Ameriku typické fasfoody ma neoslivili, v Anglicku niečo podobné, v Japonsku som hladovala. Po mesiaci pobytu v tejto exotickej krajine som sa na ryžu nemohla ani pozrieť a suši ma muselo odchádzať zďaleka. Nie je nič lepšie ako domáca slovenská strava a rada varím perkelt. Potrebujeme naň: kurča, 4 cibule, 1 dcl oleja, polievkovú lyžicu mletej červenej papriky, trošku soli, 250 ml kyslej smotany, 1 dcl mlieka alebo smotany na varenie, polievkovú lyžicu hladkej múky, trošku vody. Kurča umyjeme, očistíme a rozporciujeme. Kým stečie z vody, očistíme cibuľu. Pokrájame ju a opečieme dozlatista na oleji. Pridáme papriku, časti kurčaťa, premiešame, osolíme a podlejeme vodou. Dusíme na malom ohni asi 40 minút a občas premiešame. Keď je mäso mäkké, vymiešame smotanu s múkou a vlejeme do jedla. Necháme povariť päť minút. Podávame s cestovinou alebo haluškami.“ (DAG)

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 43 276
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 24 028
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 855
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 200
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 758
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 673
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 523
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 421
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 420
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 276
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Vo Vrútkach stihli otestovať za víkend 2069 ľudí. Štyria z nich mali pozitívny test na covid-19.

Miera pozitivity v meste Martin za víkend je 0,46%. Ide však len o výsledky dočasných (víkendových) odberových miest. Do súhrnu sa ešte započítajú výsledky z mobilných odberových miest a PCR testov.

8 h
Viliam Sokolík sa narodil vo Vrútkach.

Narodil sa vo Vrútkach, dlhé roky pracoval v Matici slovenskej, kde bol vedúcim oddelenia fotodokumentačných zbierok v jej literárnom archíve.

12 h
Mužstvo sa formuje.Náročný program ukáže či ho ešte treba doplniť.

Po doplnení štyrmi novými bekmi získala martinská obrana potrebnú dávku skúseností i zdravej agresivity. Káder môže vedenie klubu posilňovať do 15. februára.

14 h
Ján Danko, primátor Martina počas testovania na Kolónii Hviezda.

Primátor Martina Ján Danko ocenil spolupatričnosť a ľudskosť všetkých, ktorí sa na testovaní podieľali. Aj preto bolo úspešné.

17 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Mestá a obce v okrese Prievidza postupne zverejňujú počty ľudí, ktorí využili skríningové testovanie v ich obci.

24. jan

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

12 h

Miera pozitívnych testov v krajskom meste dosiahla 1,15 percenta.

16 h

Policajti prosia verejnosť o pomoc.

24. jan

Už ste čítali?