Na stretnutie prišla ne-namaľovaná, sebaistá mladá dáma. Trošičku plnšia ako sme ju poznali z televíznej obrazovky počas súťaže Miss 2005, ale očividne spokojná. Prvá otázka teda smerovala k diéte, pohybu a iným aktivitám, ktoré udržujú postavu v kondícii.
„Nedržím nijaké špeciálne diéty a keď mám pocit, že potrebujem nejaké „kilečko“ zhodiť, zájdem do posilňovne, na salsa aerobic alebo tae-boo,“ s úsmevom prezradila Lucia Debnárová z Liptovského Hrádku. „Taktiež upravím stravu a jem viac zeleniny.“ Luckin vzťah
k vareniu? Vraj odmalička tvrdila, že variť vie úplne každý. Kým bývala s rodičmi v Liptove, mamina sa ju snažila dostať do kuchyne k hrncom. Keby aspoň pozerala! Alebo trošku pomohla, aby neskôr vedela variť sama. Ale Lucka mala vždy „iné povinnosti“.Po skončení školy Lucia ostala pracovať v Bratislave. „Bývam s priateľom Peťom a veľmi rada pre neho varím. Vždy mám pocit, že čokoľvek navarím, jemu to chutí a ja mám z toho radosť. Samozrejme, varím vždy tie najrýchlejšie jedlá. Recepty si väčšinou vymýšľam sama. Nazvala by som ich „čo chladničká dá“. To ma naučila moja kamarátka Aďka, keď sme spolu boli v Nemecku na pracovnom pobyte z univerzity a bývali v jednom byte. Ona dokázala čarovať a z ničoho vykúzlila super jedlo. Trošičku sa to na mňa nalepilo. Okrem toho sa ale pokúšam variť aj tradičné slovenské jedlá a vtedy mám vždy „priateľa na telefónne“- moju mamu. Varenie je pre mňa zábava, lebo nikdy neviem, čo z toho vznikne. To sa mi na mojom varení najviac páči.“Paradoxne, k Luciinim najobľúbenejším jedlám patrí pizza. A zbožňuje zmrzlinu. „Viem, že pizza nie je typické slovenské jedlo, ale výnimka potvrdzuje pravidlo. Vo všeobecnosti mi najviac chutí aj tak slovenská kuchyňa.“ L. Debnárova veľa cestuje, a tak rada porovnáva slovenskú a inonárodné kuchyne. „Pre Ameriku typické fasfoody ma neoslivili, v Anglicku niečo podobné, v Japonsku som hladovala. Po mesiaci pobytu v tejto exotickej krajine som sa na ryžu nemohla ani pozrieť a suši ma muselo odchádzať zďaleka. Nie je nič lepšie ako domáca slovenská strava a rada varím perkelt. Potrebujeme naň: kurča, 4 cibule, 1 dcl oleja, polievkovú lyžicu mletej červenej papriky, trošku soli, 250 ml kyslej smotany, 1 dcl mlieka alebo smotany na varenie, polievkovú lyžicu hladkej múky, trošku vody. Kurča umyjeme, očistíme a rozporciujeme. Kým stečie z vody, očistíme cibuľu. Pokrájame ju a opečieme dozlatista na oleji. Pridáme papriku, časti kurčaťa, premiešame, osolíme a podlejeme vodou. Dusíme na malom ohni asi 40 minút a občas premiešame. Keď je mäso mäkké, vymiešame smotanu s múkou a vlejeme do jedla. Necháme povariť päť minút. Podávame s cestovinou alebo haluškami.“ (DAG)