Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky
SLOVENSKÝ REPREZENTANT V ARMWRESTLINGU.

Najlepšia je mamina žemľovka

Aktívne, často a úspešne sa zúčastňuje na majstrovstvách sveta i Slovenska. Okrem toho sa mu v rodnej Vavrečke podarilo vytvoriť športový oddiel, v ktorom sa zoskupujú milovníci armwrestlingu. A, samozrejme, práve on týchto mladých nadšencov vo svojom voľ

nom čase trénuje.
Ako nám úspešný športovec na seba prezradil, nevarí často, ale keď už zoberie do rúk varešku, stojí to naozaj za to. Keď bol ešte dieťa a nemusel si dávať pozor, čo a kedy zje, chutilo mu takmer všetko. Asi nikdy nezabudne na mrvance – špeciálny dedinský názov pre mlieko s haluškami. Dnes patrí k jeho najobľúbenejším jedlám nepochybne mamina žemľovka. „Nikto ju totiž nedokáže urobiť tak ako ona,” hovorí.
Peter patrí tiež ku skupinke šťastlivcov, ktorí môžu vďaka svojej šikovnosti a ambicióznosti navštevovať rôzne zahraničné krajiny. Keďže jesť sa musí všade, opýtali sme sa mladého Vavrečana, aký má vzťah k zahraničnej či exotickej kuchyni. Nadšenec armwrestlingu zje väčšinou všetko, čo mu prinesú na stôl. „A hlavne jem to, čo mám rád. No nemám pozitívny vzťah k experimentovaniu s chobotnicami a podobnými potvorkami,” dodáva. Najradšej má aj tak maminu kuchyňu, na ktorú sa teší vždy, keď sa má vrátiť domov. „Tá ma ešte nikdy nesklamala.”
Aj Peter ako mnoho ďalších športovcov, si počas sezóny musí veľa odopierať. Jeho jedálniček sa spravidla zminimalizuje len na pár jedál, ktoré sa veľmi obmieňať nedajú. Počas povinných diét sa teda živí prevažne cestovinami a kuracím mäsom na rôzne spôsoby. Teda, ak je to vôbec možné.
Hneď v úvode nám Peter prezradil, že nevarí veľmi často. Keď sa do toho pustí, musí to byť rýchle a pomerne jednoduché. Aj preto nám do nášho receptára pridal recept tohto druhu.
Sviečkové rezy na hubách
Potrebujeme: sviečkovica, huby, olej,
zemiaky, zelenina, soľ, korenie a ďalšie koreniny podľa uváženia kuchára.
Postup: Sviečkovicu si nakrájame na tenšie plátky. Tie opečieme na prudkom ohni z obidvoch strán. Popri opekaní si pripravíme hubovú omáčku. A jedlo je hotové. Podávame so zemiakmi a s dusenou či čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!
NAĎA KALIŠOVÁ

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  5. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 585
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 14 196
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 182
  4. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 12 809
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 265
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 321
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 886
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 965
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 796
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 770
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Lekár z martinského infekčného: Koronavírus je zákerný, ubližuje slabším

S Martinom Babušíkom, lekárom Infekčnej kliniky a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin, sme sa rozprávali o chorobe, ktorá hýbe celým Slovenskom. Koronavírus podľa neho mnohí ustoja aj bez príznakov, no pre nemálo ľudí má aj fatálne následky. A na tých musíme myslieť.

 Martin Babušík, vedúci lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti 
Kliniky infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Martin.

Vo Veľkom Čepčíne mali pilné leto

Tešia sa novým priestorom.

vo Veľkom Čepčíne zrekonštruovali aj obecný dom.
Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra bude na celom Slovensku platiť zákaz vychádzania s výnimkou ciest na testovanie, do práce a zabezpečenia nevyhnutných potrieb či pobytu v prírode v okrese bydliska.
Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V piatok zachytili takmer 1 700 pozitívnych (minúta po minúte)

Na Orave sa začala pilotná časť celoplošného testovania na Covid-19.

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

Už ste čítali?