nom čase trénuje.
Ako nám úspešný športovec na seba prezradil, nevarí často, ale keď už zoberie do rúk varešku, stojí to naozaj za to. Keď bol ešte dieťa a nemusel si dávať pozor, čo a kedy zje, chutilo mu takmer všetko. Asi nikdy nezabudne na mrvance – špeciálny dedinský názov pre mlieko s haluškami. Dnes patrí k jeho najobľúbenejším jedlám nepochybne mamina žemľovka. „Nikto ju totiž nedokáže urobiť tak ako ona,” hovorí.
Peter patrí tiež ku skupinke šťastlivcov, ktorí môžu vďaka svojej šikovnosti a ambicióznosti navštevovať rôzne zahraničné krajiny. Keďže jesť sa musí všade, opýtali sme sa mladého Vavrečana, aký má vzťah k zahraničnej či exotickej kuchyni. Nadšenec armwrestlingu zje väčšinou všetko, čo mu prinesú na stôl. „A hlavne jem to, čo mám rád. No nemám pozitívny vzťah k experimentovaniu s chobotnicami a podobnými potvorkami,” dodáva. Najradšej má aj tak maminu kuchyňu, na ktorú sa teší vždy, keď sa má vrátiť domov. „Tá ma ešte nikdy nesklamala.”
Aj Peter ako mnoho ďalších športovcov, si počas sezóny musí veľa odopierať. Jeho jedálniček sa spravidla zminimalizuje len na pár jedál, ktoré sa veľmi obmieňať nedajú. Počas povinných diét sa teda živí prevažne cestovinami a kuracím mäsom na rôzne spôsoby. Teda, ak je to vôbec možné.
Hneď v úvode nám Peter prezradil, že nevarí veľmi často. Keď sa do toho pustí, musí to byť rýchle a pomerne jednoduché. Aj preto nám do nášho receptára pridal recept tohto druhu.
Sviečkové rezy na hubách
Potrebujeme: sviečkovica, huby, olej,
zemiaky, zelenina, soľ, korenie a ďalšie koreniny podľa uváženia kuchára.
Postup: Sviečkovicu si nakrájame na tenšie plátky. Tie opečieme na prudkom ohni z obidvoch strán. Popri opekaní si pripravíme hubovú omáčku. A jedlo je hotové. Podávame so zemiakmi a s dusenou či čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!
NAĎA KALIŠOVÁ