Nedeľa, 24. január, 2021 | Meniny má TimotejKrížovkyKrížovky
SLOVENSKÝ REPREZENTANT V ARMWRESTLINGU.

Najlepšia je mamina žemľovka

Aktívne, často a úspešne sa zúčastňuje na majstrovstvách sveta i Slovenska. Okrem toho sa mu v rodnej Vavrečke podarilo vytvoriť športový oddiel, v ktorom sa zoskupujú milovníci armwrestlingu. A, samozrejme, práve on týchto mladých nadšencov vo svojom voľ

nom čase trénuje.
Ako nám úspešný športovec na seba prezradil, nevarí často, ale keď už zoberie do rúk varešku, stojí to naozaj za to. Keď bol ešte dieťa a nemusel si dávať pozor, čo a kedy zje, chutilo mu takmer všetko. Asi nikdy nezabudne na mrvance – špeciálny dedinský názov pre mlieko s haluškami. Dnes patrí k jeho najobľúbenejším jedlám nepochybne mamina žemľovka. „Nikto ju totiž nedokáže urobiť tak ako ona,” hovorí.
Peter patrí tiež ku skupinke šťastlivcov, ktorí môžu vďaka svojej šikovnosti a ambicióznosti navštevovať rôzne zahraničné krajiny. Keďže jesť sa musí všade, opýtali sme sa mladého Vavrečana, aký má vzťah k zahraničnej či exotickej kuchyni. Nadšenec armwrestlingu zje väčšinou všetko, čo mu prinesú na stôl. „A hlavne jem to, čo mám rád. No nemám pozitívny vzťah k experimentovaniu s chobotnicami a podobnými potvorkami,” dodáva. Najradšej má aj tak maminu kuchyňu, na ktorú sa teší vždy, keď sa má vrátiť domov. „Tá ma ešte nikdy nesklamala.”
Aj Peter ako mnoho ďalších športovcov, si počas sezóny musí veľa odopierať. Jeho jedálniček sa spravidla zminimalizuje len na pár jedál, ktoré sa veľmi obmieňať nedajú. Počas povinných diét sa teda živí prevažne cestovinami a kuracím mäsom na rôzne spôsoby. Teda, ak je to vôbec možné.
Hneď v úvode nám Peter prezradil, že nevarí veľmi často. Keď sa do toho pustí, musí to byť rýchle a pomerne jednoduché. Aj preto nám do nášho receptára pridal recept tohto druhu.
Sviečkové rezy na hubách
Potrebujeme: sviečkovica, huby, olej,
zemiaky, zelenina, soľ, korenie a ďalšie koreniny podľa uváženia kuchára.
Postup: Sviečkovicu si nakrájame na tenšie plátky. Tie opečieme na prudkom ohni z obidvoch strán. Popri opekaní si pripravíme hubovú omáčku. A jedlo je hotové. Podávame so zemiakmi a s dusenou či čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!
NAĎA KALIŠOVÁ

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  2. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  3. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  4. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  5. Hygge ako životný štýl
  6. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  7. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  8. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  9. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 40 968
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 38 958
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 12 268
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 10 035
  5. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 153
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 132
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 456
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 255
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 063
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 956
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

V Nolčove prebieha testovanie len dnes.

V Nolčove a na Vrícku prebieha testovanie hladko.

46m
Karol Bayer, vedúci Odboru krízového riadenia Okresného úradu Martin.

Povzbudivé čísla v regióne sa ešte môžu meniť.

3 h
Počas osláv majstrovského titulu v roku 2010 spolu s Dominikom Hašekom. V pozadí vidno aj Radovana Somíka.

Skúsený útočník Rastislav Špirko chce pomôcť materskému klubu k vytúženému postupu do extraligy. V rozhovore potvrdil, že o možnej spolupráci sa v lete bavil aj so Žilinčanmi a tiež sme sa dozvedeli, aké to je sedieť v kabíne s Dominikom Hašekom či lietať ruským strojom JAK.

5 h
Odberový tím v Turčianskych Tepliciach.

K sedemnástej hodine otestovali 630 osôb, všetci si v obálkach našli negatívny výsledok.

20 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Polícia prenasledovala auto z Oravy až na Liptov. Komjatnou už vodič neprešiel.

23 h

Pozitivita je zatiaľ nízka.

19 h

Na Kysuciach pokračuje celoplošné testovanie.

18 h

Situácia v Žiline je po otvorení odberových miest pokojná.

23. jan

Už ste čítali?