Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky
NOVINÁRSKE STRAVOVANIE NIE JE ZDRAVÉ

DNES VARÍ J. PUSTAYOVÁ

Redaktorka denníka Plus 1 deň.

DNES VARÍ J. PUSTAYOVÁ

Redaktorka denníka Plus 1 deň priznáva, že ako novinárka sa nestravuje zdravo a pravidelne. „Niekedy sa dostanem k jedlu až neskoro poobede, niekedy sa celý deň napchávam rožkami, salámou a majonézovými šalátmi,“ opísala svoj jedálniček. Keď sa však dostane k tanieru vareného jedla, určite je na ňom mäso. „Som mäsový typ, bez neho dlho nevydržím. Mám rada kuracinu a ryby. Nechutia mi veľmi omáčky a už vôbec nie prívarky. Inak som nenáročný jedák. Najradšej mám čokoľvek, čo mi uvarí niekto iný, s čím sa nemusím trápiť.“ Jana Pustayová rada ochutnáva netradičné jedlá a vyhľadáva čínsku kuchyňu kvôli jej atypickej lahodnej chu-
ti a zvláštnym kombináciám. „. Aj keď zjem viac, nemám pocit nechutne preplneného žalúdka. Ale vyžila by som aj na stredomorských kuchy-
niach s množstvom rýb, zeleniny a ovocia.“
Jana Pustayová sa učila variť pomerne neskoro – až po vydaji, keď mala 23 rokov. „Dopadlo to dobre, málokedy som musela vyhodiť niečo nestráviteľné a nepoužiteľné,“ zasmiala sa redaktorka, ktorej vzťah k vareniu je relatívny. Niekedy je to vraj otravná povinnosť, inokedy sa pri tom pozabáva. „Mám dvoch dorastajúcich synov, takže varím skoro denne a vtedy mi to veľmi príjemné nepripadá. Ale občas ma pochytí tvorivý ošiaľ a vtedy skúšam rôzne kombinácie. Niekedy sú celkom dobré: napríklad kuracie mäso s mrazenou čínskou zeleninou a so sójovou omáčkou má nádych čínskej kuchyne. Znovu som objavila aj dusené kura ochutené karí korením.“ Do receptára nám prispela receptom Bačov rezeň. Prezradila nám, že jedlo nesie meno po rodinnom kamarátovi, ktorý naučil jej mamu bravčové mäso takto pripravovať. V detstve ho často mali na tanieri a stalo sa rodinným jedlom.
Bačov rezeň
Bravčové karé alebo stehno
nakrájané na plátky (asi 6 - 8 plátkov)
soľ
čierne korenie
horčica
cibuľa
cesnak

Skryť Vypnúť reklamu

Postup:
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom oleji ich prudko opečieme, do výpeku pridáme dve polievkové lyžice horčice a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme jednu veľkú pokrájanú cibuľu a asi 6 strúčikov cesnaku. Dusíme do mäkka. Nakoniec mäso niekoľko minút zapečieme v rúre, aby získalo peknú farbu a chuť.

Dobre chutí s ryžou, varenými zemiakmi, ale najlepšie asi so zemiakovou kašou. Môžete ho jesť aj studené: na chlebe natretom horčicou.
Aj takto je výborné!
MIROSLAVA DÍREROVÁ

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  2. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  3. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  4. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  7. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  8. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  9. Pomáhajte čítaním
  10. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  1. Vynovená predajňa v Smrdákoch
  2. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  3. Tlačová konferencia iniciatívy Stop hazardu so zdravím
  4. Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria
  5. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  6. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  7. Pomáhajte čítaním
  8. Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie
  9. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  10. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 30 603
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 22 762
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 16 854
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 13 243
  5. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 893
  6. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 11 506
  7. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 016
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 845
  9. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 9 204
  10. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo 8 861
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Jožo Brňák sa na nikoho nedokázal hnevať

Futbalista s dobrým ťahom na bránu, ktorý hral za Martin i Vrútky, už nie je medzi nami.

Jozef Brňák.

Stredoslovenská energetika, a.s., prijíma nové preventívne opatrenia

S účinnosťou od 26. októbra 2020 do odvolania SSE, z dôvodu zhoršenia epidemiologickej situácie, zatvára svoje zákaznícke centrá pre verejnosť.

Pacientov s ochorením na Covid 19 v nemocnici pribúda, rozširujú sa aj červené zóny

V Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) bolo v pondelok hospitalizovaných 72 pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19.

Pavilón č. 5 v UN Martin je už celý v červenej zóne.

Vrútky už určili miesta, kde sa bude testovať

Jedným z odberových miest bude aj kino 1. máj, využijú sa aj telocvične škôl.

Ilustračné foto.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Ako sa penzistom zvýšia dôchodky

Aj od januára budúceho roku môžu dôchodcovia počítať so zvyšovaním penzií o valorizáciu. V tom istom mesiaci sa zvýšené dôchodky začnú aj vyplácať.

Zomrel majiteľ známej nitrianskej firmy Turancar

Viliam Turan mal 66 rokov. Podnikať začal krátko po nežnej revolúcii.

Epidemiológovia v Trenčíne vyšetrujú ohniská nákazy v dvoch závodoch

V rámci Slovenska prevažuje reťazové šírenie ochorenia v rodinách.

Agrokomplex musí po desaťročiach odstrániť svoj ikonický nápis

Konštrukciu vytvorili v roku 1974. Jej súčasťou bol aj klas.

Už ste čítali?