Sobota, 16. január, 2021 | Meniny má KristínaKrížovkyKrížovky
NOVINÁRSKE STRAVOVANIE NIE JE ZDRAVÉ

DNES VARÍ J. PUSTAYOVÁ

Redaktorka denníka Plus 1 deň.

DNES VARÍ J. PUSTAYOVÁ

Redaktorka denníka Plus 1 deň priznáva, že ako novinárka sa nestravuje zdravo a pravidelne. „Niekedy sa dostanem k jedlu až neskoro poobede, niekedy sa celý deň napchávam rožkami, salámou a majonézovými šalátmi,“ opísala svoj jedálniček. Keď sa však dostane k tanieru vareného jedla, určite je na ňom mäso. „Som mäsový typ, bez neho dlho nevydržím. Mám rada kuracinu a ryby. Nechutia mi veľmi omáčky a už vôbec nie prívarky. Inak som nenáročný jedák. Najradšej mám čokoľvek, čo mi uvarí niekto iný, s čím sa nemusím trápiť.“ Jana Pustayová rada ochutnáva netradičné jedlá a vyhľadáva čínsku kuchyňu kvôli jej atypickej lahodnej chu-
ti a zvláštnym kombináciám. „. Aj keď zjem viac, nemám pocit nechutne preplneného žalúdka. Ale vyžila by som aj na stredomorských kuchy-
niach s množstvom rýb, zeleniny a ovocia.“
Jana Pustayová sa učila variť pomerne neskoro – až po vydaji, keď mala 23 rokov. „Dopadlo to dobre, málokedy som musela vyhodiť niečo nestráviteľné a nepoužiteľné,“ zasmiala sa redaktorka, ktorej vzťah k vareniu je relatívny. Niekedy je to vraj otravná povinnosť, inokedy sa pri tom pozabáva. „Mám dvoch dorastajúcich synov, takže varím skoro denne a vtedy mi to veľmi príjemné nepripadá. Ale občas ma pochytí tvorivý ošiaľ a vtedy skúšam rôzne kombinácie. Niekedy sú celkom dobré: napríklad kuracie mäso s mrazenou čínskou zeleninou a so sójovou omáčkou má nádych čínskej kuchyne. Znovu som objavila aj dusené kura ochutené karí korením.“ Do receptára nám prispela receptom Bačov rezeň. Prezradila nám, že jedlo nesie meno po rodinnom kamarátovi, ktorý naučil jej mamu bravčové mäso takto pripravovať. V detstve ho často mali na tanieri a stalo sa rodinným jedlom.
Bačov rezeň
Bravčové karé alebo stehno
nakrájané na plátky (asi 6 - 8 plátkov)
soľ
čierne korenie
horčica
cibuľa
cesnak

Skryť Vypnúť reklamu

Postup:
Plátky mäsa zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom oleji ich prudko opečieme, do výpeku pridáme dve polievkové lyžice horčice a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme jednu veľkú pokrájanú cibuľu a asi 6 strúčikov cesnaku. Dusíme do mäkka. Nakoniec mäso niekoľko minút zapečieme v rúre, aby získalo peknú farbu a chuť.

Dobre chutí s ryžou, varenými zemiakmi, ale najlepšie asi so zemiakovou kašou. Môžete ho jesť aj studené: na chlebe natretom horčicou.
Aj takto je výborné!
MIROSLAVA DÍREROVÁ

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur
  7. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  8. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  10. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  1. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  2. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  3. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  7. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. TOMRA víta kľúčový krok k spusteniu systému zálohovania
  1. Už iba dnes si môžete predplatiť SME.sk na rok len za 28 eur 20 504
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 570
  3. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 8 955
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 821
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 717
  6. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 6 766
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 546
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 426
  9. Riaditeľ VÚB: Udržateľnosť chceme vsadiť do DNA nášho podnikania 6 301
  10. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 5 989
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

POTULKY TURCOM: Z Turčianského Jasena cez Mažiarky na Bukoviny

Braňo Šimko, autor blogu Turčianska záhradka, má pre vás ďalší tip na turistiku v Turci s množstvom nádherných výhľadov.

Pohľad na Kečku.

Aktuálne nám dobre fungujú všetky štyri formácie

Martinskí hokejisti si víťazstvom nad Topoľčanmi upevnili druhú priečku v tabuľke. Predviedli nielen kvalitný výkon, ale keď bolo treba ukázali i potrebnú dávku disciplíny.

Súboj o druhé miesto tabuľky Martin zvládol výborne.

Hľadá sa nezvestný Martinčan

Naposledy sa nachádzal vo Valčianskej doline.

Nezvestný Peter Brna.

Biskup Galis je už z nemocnice doma

Ešte sa cíti slabý, ale jeho stav sa po ochorení covid -19 zlepšuje.

Žilinský biskup Tomáš Galis.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Pohrebné auto zrazilo cyklistu. Neprežil

Nehoda sa stala medzi Telincami a Vrábľami.

Hľadá sa nezvestný Martinčan

Naposledy sa nachádzal vo Valčianskej doline.

AKTUALIZOVANÉ o 16.31

Rady pred odbernými miestami v Nitre sa skrátili, mnohých vybavili bez čakania

V meste je otvorených o päť odberných miest viac ako pred týždňom.

Už ste čítali?