Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky
DNES VARÍ P. MARKOVIČ

Poslanec, ktorý nemá vyslovenú preferenciu

Poslanec Národnej rady SR Peter Markovič má k jedlu veľmi pozitívny vzťah. Aj keď variť nevie takmer vôbec.


Poslanec pochádzajúci z Dolného Kubína dodáva, že nepatrí k ľuďom, ktorí toho zjedia až tak veľa. Dobrým a chutným jedlom však nikdy nepohrdne.
„Jedlo dáva človeku nielen potrebnú energiu - oceňujem aj spoločenskú a estetickú
stránku jedla a stolovania. Aj keď sa musím priznať, že ja by som dokázal uvariť maximálne praženicu alebo niečo úplne jednoduché. Viem však pripraviť veľmi dobrú kávu,” dvíha s úsmevom prst P. Markovič. Aj keď nie je „papkáč”, na slivkových knedliach si pochutí vždy.
Peter Markovič sa pri práci poslanca často a neraz nepláno-vane premiestňuje z miesta na miesto. Ak nejde do zahraničia, navštevuje rôzne slovenské mestá. Obľúbenú kuchyňu však nemá, takže mu stravovanie
v rôznych oblastiach problémy nerobí.
„Obľubujem tradičné slovenské jedlá, rád zájdem na dobrú pizzu a vyskúšam aj pikantnejšie indické či me-xické jedlá. V tomto nemám vy-slovenú preferenciu. Nebojím sa však experimentovať a skúšať, ochutnávať aj niečo nové.”
A ako vyzerá bežný jedálniček poslanca NR SR? Podľa Petra Markoviča nijako neobyčajne. Každé ráno sa snaží dosýta naraňajkovať, pretože vie, že obedovať bude pravdepodobne len veľmi narýchlo.
„Deň zvyčajne ukončím dob-rou večerou s priateľmi. Niekedy ju využijem aj na pracovné stretnutia. Počas dňa si neodpustím dobrú kávičku. Pri mojom povolaní, plnom stretnutí a rokovaní, vypijem niekedy aj dve-tri kávy denne.”
A tu máme od poslanca jeden tip:
makaróny zapečené so syrom
400 g makarónov, 40 g hladkej múky, 45 g masla, 1/2 l mlieka, 125 g strúhaného syra, 6 paradajok, 2 cukety, pár lístkov čerstvej bazalky, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ

Skryť Vypnúť reklamu

Postup:
Makaróny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Múku opražíme na 40g rozohriatého masla a za stáleho miešania prilejeme mlieko. Necháme zovrieť. V omáčke roztavíme 100 g syra, osolíme, okoreníme a mierne ochutíme muškátovým orieškom. Paradajky pokrájame na osminky a cuketu na plátky. Zapekaciu formu vymastíme zvyškom masla a navrstvíme do nej striedavo makaróny a zeleninu. Zalejeme omáčkou a posypeme zvyšným strúhaným syrom. Zapekáme pri 200 °C asi 35 min. Hotové jedlo ozdobíme bazalkou.
Dobrú chuť!

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  2. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  4. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  5. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  7. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  9. Oktagon 20: Pikantné súboje prinesú aj zápas o titul!
  10. Tipni si na Petru Vlhovú a získaj 10 eur
  1. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  3. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  4. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  5. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  6. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  7. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  8. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  9. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka?
  1. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 16 293
  2. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 585
  3. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 502
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 7 228
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 058
  6. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká? 6 746
  7. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 437
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 274
  9. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 156
  10. Kuba si turistov omotá okolo prsta. Miesta, ktoré musíte vidieť 5 902
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

V martinskej nemocnici očkujú 300 zdravotníkov denne

Kapacitu očkovaných plánujú v najbližších dňoch rozšíriť na 500 očkovaných za deň.

V martinskej nemocnici plánujú v najbližších dňoch očkovať 500 zdravotníkov denne.

Dali by ste dieťaťu cigaretu? Mnohí áno

Dali by ste dieťaťu cigaretu, ak by si ju vypýtalo? Väčšina z nás áno. Dokumentuje to sociálny experiment a mystery shopping, ktoré zastrešila vzdelávacia iniciatíva NA VEKU ZÁLEŽÍ.

V Dubnici sme dostali tenisového kanára

Zápasy proti Dubnici nám nevychádzajú. Druhýkrát po sebe sme od tohto tímu inkasovali šesť gólov.

Zápas v Dubnici nám nevyšiel.

Krádež v dedine prekvapila

Neznámy muž si do svojho auta naložil celkom novú zbernú nádobu na kuchynský odpad.

Neznámy muž ukradol na Bystričke novú smetnú nádobu na kuchynský odpad.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Vláda predĺžila zákaz vychádzania. Čaká nás testovanie, štátu majú pomôcť mestá a obce

Skríningové testovanie sa začne v pondelok 18. januára a potrvá do utorka 26. januára.

Odišiel Ján Bartík

Hokejová rodina v Nitre stratila jedného zo svojich dlhoročných členov.

V druhom kole v Nitre otestovali takmer 41-tisíc ľudí

Väčšina ľudí využila novú aplikáciu, aj vďaka nej sa netvorili rady.

Už ste čítali?