Piatok, 27. november, 2020 | Meniny má MilanKrížovkyKrížovky

RÍBEZĽOVÉ VARIÁCIE

Recepty

Ríbezľový sirup Potrebujeme: 3 kg ríbezlí, 1,5 l vody, 2,5 kg cukru, 1 lyžičku kyseliny citrónovej Postup: Zrelé ríbezle umyjeme a odstopkujeme, odšťavíme ich, pridáme vodu a kyselinu citrónovú. Dobre premiešame. Necháme odstáť 24 hodín. Obsah precedíme cez látku a necháme odkvapkať. Pridáme cukor a miešame, pokým sa neroztopí. Sirup vlejeme do suchých fliaš a dobre zatvoríme. Ríbezľový džem s vanilkou Potrebujeme: 700 ml červených ríbezlí, 2 prúžky vanilky, 500 g práškového cukru, 50 ml citrusovej šťavy Postup: Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame. Utierku položíme voľne na hrniec a pevne zviažeme špagátom. Do utierky vlejeme prevarenú hmotu a necháme odkvapkať šťavu. Cukor zmiešame s nastrúhanou vanilkou a nasypeme do ríbezľovej šťavy. Šťavu s cukrom nalejeme do plytkého kastróla a pomaly varíme na miernom ohni 15 – 20 minút. Pred dovarením pridáme citrusovú šťavu a plníme do pohárov až po okraj. Rýchly ríbezľový džem Potrebujeme: červené ríbezle, kyselinu sorbovú, práškový cukor Postup: Dobre prezreté ríbezle, nemusíte ich trhať veľmi starostlivo, môžu na nich zostať aj stopky, dáme do rajnice a celkom namäkko rozvaríme. Prelisujeme cez sitko (nie cez kovové zanecháva pachuť) tak, aby sme vylisovali maximum šťavy. Pridáme do nej tri štvrtiny hmotnosti cukru, ako vážili ríbezle, a varíme ďalších desať minút. Nakoniec primiešame na špičku noža kyselinu sorbovú a necháme prejsť varom. Ešte horúci džem plníme do pohárov s viečkom na zaskrutkovanie, navrch položíme koliesko z alobalu namočené do rumu a pevne zaskrutkujeme. Džem vydrží tri roky, ale spomedzi ostatných sa zvyčajne zje prvý. Ríbezľový džem Potrebujeme: červené ríbezle, 700 g cukru Postup: Ríbezle na džem odstopkujeme, umyjeme a prepasírujeme. Vylejeme do misy a zasypeme cukrom v množstve 700 g cukru na kg ovocnej drene. Dobre premiešame a necháme 2 – 3 hodiny postáť, kým sa cukor rozpustí. Potom po naberačke - dvoch varíme džem na teflónovej panvici veľmi krátko, každú dávku max. minútu a ihneď lejeme do pripravených pohárov. Ríbezľový koláč Potrebujeme: 40 dag miešanej múky, 25 dag Palmarinu, 15 dag práškového cukru, 2 – 3 PL kyslej smotany, 1 prášok do pečiva, 4 žĺtky Sneh: 4 bielky, 30 dag cukru, 60 dag ríbezlí Postup: Vypracujte cesto, rozvaľkajte, dajte predpiecť na vymastený a pomúčený plech. Predpečené natrite ríbezľovým lekvárom, na-vrstvite naň „sneh“ a dajte dopiecť. Sneh: Vyšľahajte bielka s cukrom a jemne primiešajte ríbezle. Výborný ríbezľový koláč Potrebujeme: 140 g práškového cukru, 140 g masla, 5 žĺtkov, 250 g polohrubej múky, 50 g orechov, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, tuk a múku na prípravu plechu na pečenie. Pena: ríbezle, 5 bielkov, 100 g práškového cukru. Postup: Maslo, žĺtky, práškový cukor vymiešame do peny, postupne pridávame múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme v predhriatej rúre. Práškový cukor zarovno zalejeme vodou a uvaríme sirup. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pomaly doň zašľahávame horúci sirup. Bielkovú penu navrstvíme na upečené cesto, husto posypeme očistenými ríbezľami a podávame po niekoľko hodinovom odležaní. Ríbezľový koktail Potrebujeme: 2 šálky ríbezlí, 2 lyžice kryštálového cukru, 1 l vychladeného mlieka. Postup: Do mixéra dáme ríbezle, cukor a mlieko a rozmixujeme. Precedíme cez sito. Podávame chladené. FLORA.SK, KOHAPLANT.SK, MOJERECEPTY.SK, RECEPTAR.SK

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  4. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  5. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  6. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  7. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  8. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  1. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  2. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  3. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  4. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  5. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  6. Bývanie v meste predlžuje život
  7. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  8. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  9. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  10. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 28 169
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 21 293
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 704
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 12 725
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 374
  6. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 140
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 969
  8. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 7 935
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 698
  10. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 457
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Tréner Mosnár: Proti Žiline musíme ísť na sto percent

V piatom zápase sezóny stratil Martin prvé body. Aktuálne našich najviac tlačí topánka na pozícii obrancov. V piatok na Turčanov čaká derby proti Žiline.

Spišská Nová Ves nám pripravila prvú prehru v sezóne.

Ocenili kroniku mesta Martin, je vzorom aj pre iné mestá

V kronike by mali byť podľa kronikárky mesta Martin Kataríny Tomášovej zaznamenané všetky významné momenty v živote mesta.

Kronilu mesta Martin vedie Katarína Tomášová.

Vzdelávať namiesto zaúčať

Spoločnosť VIENA INTERNATIONAL s.r.o. sa pokúsila rozbehnúť odvážny projekt.

Školiace stredisko spoločnosti VIENA INTERNATIONAL s.r.o.

Samo Hlavaj môže skompletizovať šampionátový hetrik

Slovenská reprezentačná dvadsiatka sa na juniorský svetový šampionát bude pripravovať v izolovanom kempe vo Zvolene. Pozvánku dostal i brankár Samuel Hlavaj.

Zverenci Róberta Petrovického odštartujú prípravu na šampionát počas posledného novembrového dňa.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Tragická nehoda si vyžiadala jeden život

Pri nehode v meste Šaštín-Stráže jeden človek zomrel a traja sa zranili

Po požiari: Vôbec neviem, ale čo už, stalo sa

Zadné stavy domu zhoreli. Požiar likvidovalo päť profesionálnych a 21 dobrovoľných hasičov. Na boj s plameňmi použili zhruba 63-tisíc litrov vody.

Už ste čítali?