je riaditeľkou Regionálneho kultúrneho strediska v Žiline. Okrem kultúry je jej najväčším koníčkom varenie. „Môj vzťah k vareniu je fantrastický. Veľmi rada varím, vymýšľam aj nové recepty. talent na varenie som asi zdedila po mojej mamine, ktorá bola vynikajúca kuchárka,“ zamyslela sa Soňa Řeháková. Má rada celú me-dzinárodnú kuchyňu, ale je presvedčená o tom, že aj naše slovenské jedlá sú vynikajúce. Najradšej má jedlá, v ktorých je veľa zeleniny. „Ale nepohrdnem ani špekáčikom opečeným nad pahrebou. Mám rada aj grilované veci, tým sa však už teraz snažím vyhýbať,“ nezaprela v sebe gurmána. Vďačnými konzumentami jej chutných jedál sú predovšetkým členovia rodiny. „Dcéra odchádza na vysokú školu a už teraz vie, že zo všetkého najviac jej bude chýbať moja kuchyňa,“ zasmiala sa Soňa Řeháková.A teraz sa dajte inšpirovať jej špeciálnymi rezňami.
Plátky bravčového karé trochu naklepeme, okoreníme, posolíme a dáme ich rýchlo orestovať. Keď ich vyberieme, pridáme do výpeku 4 kyslé uhorky nakrájané na kocky, 4 čerstvé alebo sterilizované nakrájané kapie, 4 na-krájané strúčiky cesnaku a podusíme. Na záver pridáme 1,5 lyžice horčice a toľko aj kečupu. Všetko pomiešame a môžeme podávať. Na tanier servírujeme najprv uvarené zemiaky pokrájané na mesiačiky (lebo aj oči jedia), posypané petržlenovou vňaťou, potom na tanier položíme mäsko, ktoré pokvapkáme worchestrovou omáčkou, na to dáme lyžicu zeleninovej zmesi, nastrúhame čerstvý
chren a prelejeme lyžicou tatárskej omáčky. Dobrú chuť!
EVA BUČOVÁ