Asistent trénera futbalistov MFK Ružomberok B.
Roman Vavrovič je už tri mesiace asistentom trénera Ladislava Molnára pri béčku ružomberských futbalistov, ktorí hrajú v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Ako prezradil, k vareniu má pozitívny vzťah.
„Keď sa prinútim, tak to stojí za to,“ hovorí s úsmevom. Preferuje klasické jedlá hlavne s prílohou ryže a rôznymi druhmi mäsa – hydinou, morčacinou, či kuracinou. Zje všetko, okrem paradajok. „Ako každý správny Lipták milujem halušky, ale nepohrdnem ani talianskou pizzou. Neuprednostňujem sladké.“ Jeho vzťah k vareniu je výborný aj kvôli profesii – okrem futbalového asistenta je už niekoľko rokov učiteľom teles-nej výchovy na Združenej hotelovej a obchodnej škole v Liptovskom Mikuláši. Tam sa na budúce povolanie pripravujú okrem iných aj výborní kuchári, cukrári či čašníci.
„Pretože ma varenie veľmi zaujíma, už druhý rok si na našej škole robím kurz varenia. Ak všetko dobre dopadne, tak budem mať kuchársky výučný list,“ prezradil zaujímavosť.
Pre našich čitateľov pripravil recept na Slivkové mäsové zvitky a la Romčo: „Do panvice nalejeme trošku oleja, tri kúsky koliandra, pridáme asi tri centimetre čerstvého zázvoru. Všetko opražíme, ihneď pridáme po-krájaný vykôstkovaný slivkový kompót (0,7 litra) a necháme približne dvadsať minút povariť. Všetko priebežne polievame šťavou z kompótu. Potom pridáme na rezne pokrájanú krkovičku, potrieme vychladnutou slivkovou zmesou a zvinieme do roliek. Uložíme ich na pekáč vedľa seba, polejeme troškou oleja a pridáme pol deci vody. Prikryjeme alobalom a pečieme asi dvadsať minút, po ktorých dáme dole alobal a pečieme päť minút – kvôli kôrke. Ako prílohu odporúčam zemiaky v šupke, ktoré pokrájame na štvrtinky. Pozdĺžne nakrájame cibuľku, pridáme k zemiakom a položíme mäsko. Všetko pokvapkáme sójovou omáčkou a ozdobíme čerstvým mletým zázvorom.
Dobrú chuť!“ MICHAL PAŠKA