Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky
DNES VARÍ M. KLIMČÍK

Lepšie ho je šatiť, ako živiť

Zakladeteľ florbalu na Orave.

Marián Klimčík pôsobí už od roku 1998 v oblasti nižnianskeho florbalu. Pred desiatimi rokmi sa zaslúžil o založenie florbalovej tradície v Nižnej a dnes v klube pôsobí ako predseda. Účinkoval tiež ako asistent slovenského reprezentačného trénera.
„K vareniu špeciálny vzťah nemám, aj keď sem-tam niečo zvládnem ukuchtiť. Hlavne jedlá, ktoré sme si museli pripravovať ešte ako vysokoškoláci. V kuchyni mám veľmi šikovnú manželku, takže jej pri príprave jedla nanajvýš s niečím pomôžem,“ hovorí M. Klimčík.
Florbalista z Nižnej je ešte stále aktívnym športovcom. Aj preto mu v najbližšom čase určite nehrozí problém s nadváhou. Vďaka tomu môže zjesť všetko, na čo má chuť.
„Veľmi rád si pochutím na všetkom, hlave na dobre pripravenom mäsku. Kto ma pozná, vie, že mňa je lepšie šatiť, ako živiť,“ tvrdí marián Klimčík.
Aj keď zje takmer všetko, predsa len existuje pár jedál, ktoré sa v jeho jedálnom lístku nachá-dzajú na popredných miestach. Okrem špecialít z kuracích či morčacích pŕs má veľmi rád svokrinu vianočnú kapustnicu. Ako tvrdí, len ten, kto ju skúsil, vie, o čom hovorí.
A čo exotické jedlá? „Najdlhšiu exotickú dovolenku som zažil tento rok, celé leto som strávil na malte - pri stavbe rodinného domu. Počas tejto senzačnej dovolenky som si najviac pochutil na výbornom obede, ktorý opíšem v mojom recepte,“ dodáva vždy dobre naladený športovec.
Mariánove plnené zemiakové placky (NK)

Skryť Vypnúť reklamu

Mariánove plnené zemiakové placky
Placky: 0,5 kg zemiakov, 1 vajce, 2 lyžičky hrubej múky, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, majorán
Polovicu zemiakov postrúhame najemno a druhú polovicu nahrubo. Pridáme vajce, múku, cesnak, soľ, korenie, majorán. Všetky ingrediencie pridávame podľa vlastnej chuti. Z cesta upečieme väčšie placky, ktoré skladujeme v teple.
Plnka: Cibuľa, olej, 30 dag kuracích pŕs, 20 dag kuracej pečene, 20 dag šampiňónov, karí korenie, soľ, lyžička horčice, worcesterská omáčka, postrúhaný syr
Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme nadrobno pokrájané kuracie prsíčka, všetko spolu podusíme. Asi po 15 minútach pridáme pokrájanú pečeň, šampiňóny a opäť chvíľu podusíme. Plnku nakoniec posolíme, pokoreníme, pridáme lyžicu horčice a pokvapkáme worcesterskou omáčkou.
Na teplé placky dáme plnku. Preložíme, aby plnka bola na spodnej polovici, prikrytá druhou polovicou placky. Posypeme po-strúhaným syrom. Môžeme pridať kečup alebo tatársku omáčku – podľa vkusu - a s chuťou sa pustiť do jedla.
Dobrú chuť!

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Fresh Market má novú predajňu Sanagro. Takto to tam vyzerá
  5. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  7. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  4. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  6. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  7. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  8. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  9. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  10. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  1. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 19 670
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 898
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 14 608
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 667
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 12 467
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 432
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 11 243
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 636
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 358
  10. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 354
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Pri strete auta so zverou dochádza aj k zraneniam posádky

Dopravné nehody s lesnou zverou sú prakticky zriedkavé. Keď k nim ale dôjde, neskončí sa to len usmrtením zvieraťa a zničením auta, ale dochádza aj k zraneniam posádky.

Zničené BMW po nedávnej zrážke s jeleňom.

Sahajdovi nový tartan šťastie nepriniesol

Ostrý pretekársky krst nového atletického štadióna dopadol veľmi dobre. Menili sa na ňom slovenské historické tabuľky v behu na 10 000 metrov.

Tibor Sahajda.

Lekár z martinského infekčného: Koronavírus je zákerný, ubližuje slabším

S Martinom Babušíkom, lekárom Infekčnej kliniky a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice Martin, sme sa rozprávali o chorobe, ktorá hýbe celým Slovenskom. Koronavírus podľa neho mnohí ustoja aj bez príznakov, no pre nemálo ľudí má aj fatálne následky. A na tých musíme myslieť.

 Martin Babušík, vedúci lekár na jednotke intenzívnej starostlivosti 
Kliniky infektológie a cestovnej medicíny v Univerzitnej nemocnici Martin.

Vo Veľkom Čepčíne mali pilné leto

Tešia sa novým priestorom.

vo Veľkom Čepčíne zrekonštruovali aj obecný dom.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?