Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky
DNES VARÍ P. PEKÁRIK

S loptou začal skôr ako s vareškou

Je krajný obranca futbalového klubu MŠK Žilina a zároveň slovenský reprezentant. Rodák z Dolného Hričova patrí medzi opory klubu, s ktorým vybojoval postup do skupiny Pohára UEFA.


Peter nevarí často, ale kuchyni sa nevyhýba. Jeho prvé dotyky s varechou a ďalším kuchynským náradím prišli neskôr ako dotyky s loptou. Donútil ho k tomu samozrejme hlad. „Počas hosťovania v Dubnici som si v sedemnástich rokoch musel občas uvariť aj nejaké to jedlo. Boli to prevažne cestoviny na rôzne spôsoby či už so syrovou omáčkou alebo vajíčkom. Nič zložité, ale zato chutné,“ prezradil o svojich prvých kontaktoch s varením Peky, ako znie jeho prezývka. Kuchárske rady mu občas dávala mama, ale čosi pochytil aj od otca, ktorý je vraj veľmi dobrý kuchár. V súčasnosti však Peter priestor v kuchyni väčšinou prenecháva priateľke.

Skryť Vypnúť reklamu

Peky sa čoby športovec snaží stravovať zdravo. „Vyprážané a mastné jedlá mi príliš nechutia, snažím sa ich vynechávať zo svojho jedálneho lístka. V ňom dominuje hlavne hydina, teda kuracie a morčacie mäso, ryby a veľa zeleniny, najmä rôzne šaláty,“ povedal Peter. Aby však nepôsobil ako z príručky na zdravý životný štýl, prezradil aj to, na čom si rád zamaškrtí. „Obľubujem palacinky s nutellou, je to taký môj sladký prehrešok, ale snažím sa to nepreháňať.“ Peťovi naopak vôbec nechutí špenát, hoci je to zelenina a navyše zdravá.


S futbalom precestoval Peter aj veľký kus sveta a aj dovolenky obľubuje mimo Slovenska. Počas ciest už stihol ochutnať niekoľko zaujímavých jedál. „Jedol som žraločie mäso, rôzne chobotnice a jedlá z morských živočíchov. Veľký priaznivec exotiky však nie som a na žabie stehienka, opičie mozočky alebo hadie mäso či rôzne chrobáky by som sa asi nedal nahovoriť,“ tvrdí Peter. Naviac mu chutí kuracie mäso upravené ako soté, alebo na čínsky spôsob. Pre nás si však pripravil iný recept z kuraciny. (MK)

Skryť Vypnúť reklamu






Kuracie prsia plnené brokolicou a nivou


Približne štyri kusy kuracích pŕs očistíme, umyjeme a rozkrojíme do tvaru kapsy. Následne ich osolíme a okoreníme. Naplníme ich zmesou, ktorú sme si prichystali z dusenej brokolice, vajíčka uvareného natvrdo a jedného balenia syru Niva. Naplnené prsia spojíme špajdlou a obalíme v klasickom trojobale z múky, vajíčka a zo strúhanky. Prsia opražíme na oleji z oboch strán, poukladáme na vymastený pekáč alebo misu a dáme zapiecť na polhodinu do rúry. K hotovým kuracím prsiam sa najlepšie hodia opekané zemiaky.



Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 139
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 544
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 143
  4. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 12 937
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 125
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 581
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 742
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 891
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 751
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 716
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Vo Veľkom Čepčíne mali pilné leto

Tešia sa novým priestorom.

vo Veľkom Čepčíne zrekonštruovali aj obecný dom.
Od soboty 24. októbra do nedele 1. novembra bude na celom Slovensku platiť zákaz vychádzania s výnimkou ciest na testovanie, do práce a zabezpečenia nevyhnutných potrieb či pobytu v prírode v okrese bydliska.
Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Koronavírus v hokejovej kabíne, zostalo len päť zdravých

Takmer celý hokejový tím HK Martin musel ísť do karantény. V prvoligovom mužstve sa objavilo 23 pozitívnych testov na koronavírus.

Martinská hokejová kabína je už aktuálne prázdna.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V piatok zachytili takmer 1 700 pozitívnych (minúta po minúte)

Na Orave sa začala pilotná časť celoplošného testovania na Covid-19.

TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

Už ste čítali?