Ako prví boli na mieste požiaru sučianski hasiči. Podrobnosti zásahu nám opísal Peter Slobodník, veliteľ obecného hasičského zboru v Sučanoch. „Okamžite sme začali chladiť strechu, pretože hrozilo, že od rozžeraveného plechu sa chytí celý krov. Následne boli privolaní aj kolegovia z Martina. Nakoľko oheň vznikol v podkroví, museli sme použiť plošinu, potom rozobrať strešnú krytinu a presne lokalizovať ohnisko požiaru. Celý dom sme mohli okamžite zaliať vodou, no to by znamenalo rozsiahle poškodenie pekárenskej technológie vo vnútri budovy. Aj preto trval celý zásah tri hodiny. Zúčastnilo sa na ňom osem hasičov zo Sučian a traja Martinčania. Pri zásahu im pochopiteľne pomáhala aj technika, konkrétne štyri cisterny a jedna vysokozdvižná plošina.“ Majiteľovi pekárne Mariánovi Stanovi pribudli na čele poriadne vrásky, no na druhej strane bol rád, že požiar nespôsobil ešte väčšie škody. „Pravdepodobne sa uvoľnila tehla v komíne a od sálavého tepla sa chytil krov. Hasiči mali k ohnisku požiaru sťažený prístup, ale nakoniec situáciu zvládli a oheň poškodil len strechu. Mal som šťastie v nešťastí, pretože v prípade znehodnotenia technológie, by moje straty niekoľkonásobne narástli.“
Už deň po požiari začal sučiansky pekár myslieť na najbližšiu budúcnosť. „Nie je vôbec jednoduché nájsť majstrov, ktorí vám prídu okamžite opraviť strechu a problémy sú aj so zháňaním materiálu. Od roku 1986, keď začala fungovať naša prevádzka, sme nemali dlhšiu ako štvordňovú prestávku. Tento rekord pravdepodobne prekonáme, ale ja verím, že len o niekoľko dní. Vyzerá to tak, že naše výrobky začneme distribuovať v pondelok 8. decembra,“ uzatvára Marián Stano. (RB)