Bývalý finalista Slovensko hľadá Superstar, herec a moderátor v košickom rádiu Kiss.
Filipove obľúbené jedlo je čína, hamburgery, ale aj jednoduché popučené zemiaky s cibuľkou. Vo svojom jedálnom lístku obľúbených špecialít má aj huby opečené na ohni. K jedlu má veľmi pozitívny vzťah. Zje doslova všetko až na sviečkovú s mrkvovou omáčkou. Sám si uvarí len máločo, radšej sa spoľahne na donáškovú službu alebo zájde do reštaurácie. Vo výnimočnom prípade sa však podujme na úlohu kuchára a vtedy sa nechá inšpirovať šéfkuchárom bez čapice. Na Čínu po filipovsky potrebujeme 500 g kuracieho mäsa, dve cibule, ryžu, klinčeky, čínsku zeleninu, koreniny podľa chuti, prípadne hotovú omáčku v skle. Pri úprave mäsa postupujeme klasicky. Na rezance pokrájané kuracie mäso hodíme na opraženú cibuľu. A pražíme. Keď je mäso hotové (asi o 8 min), pridáme čínsku zeleninu, hotovú omáčku a potom to necháme ešte chvíľu podusiť.
Ryžu k mäsu pripravíme nasledovne: do hrnca vylejeme trochu oleja, počkáme, kým nebude rozpálený. Potom zalejeme ryžu plným trojdecovým pohárom a pražíme. Necháme ju, nech sa stane žltkastou alebo kým pár kúskov nezhnedne. Potom pridáme ešte dva plné trojdecové poháre podľa mierky jeden pohár ryže ku dvom pohárom vody. Kým ešte voda nevrie, dáme k ryži cibuľu, do ktorej napicháme klinčeky (Filip dáva okolo 8 až 10). Keď voda začne vrieť, plameň stíšime a za občasného premiešania čakáme, kým sa voda nevyparí. Potom hrniec prikryjeme a necháme dojsť (asi 5 min). Podávame zmiešané alebo oddelene. Dobrú chuť.
(JK)