Za receptom sa skrývajú šatôčky s mäsom so šampiňónovo-smotanovou omáčkou.
Listové tajomstvo
SUROVINY:
kuracie prsia, cibuľa, paprika, rajčiny, feferónky, šampiňóny, hladká múka, smotana, mlieko, lístkové cesto, soľ, korenie, olej
POSTUP:
Prsia nakrájame na kocky, rýchlo orestujeme. Posolíme, okoreníme a dusíme. O chvíľu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku, rajčiny (môže byť aj lečo). Ak chceme, aby bolo mäso pikantnejšie, pridáme feferónky. Z lístkového cesta vykrojíme štvorce, na ktoré naukladáme kopčeky hotovej kuracej zmesi. Preložíme, okraje stlačíme vidličkou, aby zmes nevypadla, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry. Pečieme krátko, kým cesto nezružovie.
Medzitým na oleji podusíme šampiňóny (čerstvé alebo z konzervy). V hrnčeku povaríme mlieko s hladkou múkou, ku ktorému pridáme smotanu. Omáčku zmiešame so šampiňónmi a prelejeme hotové mäso. Podávame so zeleninovou oblohou a červeným vínom.
⋌(VŽ/PB)