SUROVINY:
4 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g polohrubej múky, 100 g maizeny, 1 lyžica kypriaceho prášku, 125 g strúhaného kokosu, 200 g masla
POLEVA:
2 lyžice marhuľového džemu, 2 lyžice vody, 40 g strúhaného kokosu, 50 g čokolády na varenie, 20 g stuženého pokrmového tuku
POSTUP:
Celé vajíčka dobre vyšľaháme, pridáme práškový a vanilínový cukor a šľaháme ďalej, kým sa cukor nerozpustí.
Pridáme múku dobre zmiešanú s maizenou, kypriacim práškom a kokosom a zľahka premiešame.
Do zmesi potom postupne vmiešame rozpustené maslo. Cesto vlejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov asi hodinu.
Upečený veniec necháme vychladnúť, potom ho potrieme rozpusteným džemom, ktorý sme rozriedili s vodou, posypeme kokosom a ozdobíme čokoládou, ktorú rozpustíme s tukom. Pri ďalšom ozdobovaní sa fantázii medze nekladú. ⋌
⋌(VK)