SUROVINY:
300 ml mlieka, 560 g hladkej múky, 1 vajce, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 100 g masla, 10 g kypriaceho prášku, 2 lyžice pomletých orechov, 1 lyžička mletej škorice, marcipánová masa, hrozienka, vajíčko na potretie
POSTUP:
Zo zmäknutého masla, mlieka, múky, cukru, vanilínového cukru, kypriaceho prášku, orechov a zo škorice vypracujeme cesto. Prikryté ho necháme dvadsať minút odstáť.
Na suchej pracovnej doske bez múky z cesta rozvaľkáme šúľanec, ktorý stočíme do kruhu. Tým utvoríme telo zajačika. Malý ovál rozkrojíme na dve časti. Do polovice priložíme na vrchnú časť tela zajačika, čím vznikne hlava. Z malej guľky vytvarujeme chvostík. Z malého kúska marcipánovej masy, do ktorej zapichneme hrozienko, pripravíme oko.
Zajačikov preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení posypeme vanilínovým cukrom zmiešaným s práškovým cukrom. ⋌
⋌(VK)