Zelené potraviny zvyšujú imunitu i kvalitu materského mlieka, pomáhajú pri popôrodnej rekonvalescencii, nadváhe,
regenerácii organizmu
a odstraňujú únavu.
„V treťom tisícročí sa zelené potraviny stávajú hitom,“ hovorí poradkyňa pre výživu M. Dufeková. Do tejto kategórie potravín patria napríklad mladý jačmeň a ďatelina, riasa chlorella pyrenoidosa, riasa spirulina.
V dnešnej strave dostávame nedostatočné množstvo živín a moderná veda hľadá ideálne potraviny a zdravé nutričné doplnky, ktoré by nás chránili pred chorobami z nedostatku a posilňovali náš imunitný systém.
Zelené potraviny v prirodzenej forme obsahujú všetky vitamíny, minerály, stopové prvky, aminokyseliny, esenciálne mastné kyseliny a enzýmy. Majú dva účinky, ktoré pôsobia zároveň – organizmus nutrične nasýtia a aj detoxikujú. „Pravidelné užívanie zelenej stravy dokáže organizmus nasýtiť, očistiť, detoxikovať, regenerovať, tlmiť jeho prekyslenie a posilniť obranný systém človeka,“ spresnila.⋌(TASR)