Utorok, 24. november, 2020 | Meniny má EmíliaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Dobrá gazdovská kapustnica musí byť s klobásou (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku


Hodnoť

 

Co kraj, dolina, dedina, to iny zvyk. U nas (z tatkovej strany) sa napriklad na stedry den nema jest meso. Okrem ryby, samozrejme. Takze ziadna klobasa v kapustnici. Klobasa az po polnoci :-) Lebo kto v ten den zje meso, neuvidi zlate prasa :-)
 

Ryba

Takže ryba je asi zelenina. Aj ja mám rád zo strukovín najradšej klobásu. Tak čo teraz? A píše sa mäso. To len pre poriadok.
 
Hodnoť

Ja varit neviem, ale nase zeny vzdy

do kapusty davaju aj jacmenne krupy namiesto zemiaku na zahustenie, a okrem klobasy aj ocistene rybacie hlavy. A urcite niekto iny to robi zase inak. Ale v kazdom pripade je to take dobre jedlo, ze ho urobime dva az tri krat do roka aj mimo Vianoc, akurat bez tej hlavy, lebo ju vtedy nemame.
 


Už ste čítali?