Návštevu bez ohlásenia nemá žiadna gazdinka rada. Dobrá gazdiná ale má pre každý prípad v chladničke pripravené ingrediencie - suroviny, zálievky, šaláty, zeleninu, z ktorých poľahky môže vyčariť chutné studené jedlo. Ak to všetko máte a chýba vám inšpirácia, ponúkneme vám útlu publikáciu, ktorá nedávno vyšla v žilinskom vydavateľstve Knižné centrum v edícii Recepty našej gazdinky. Má názov Studená kuchyňa a jej autorka Eva Paulovičová v nej na neveľkom priestore ponúka okrem receptov aj pár užitočných rád o surovinách, zálievkách, majonézach a omáčkach, šalátoch z rôznych surovín, nechýba príprava aspikov, mäsa pre studenú kuchyňu, obložených chlebíčkov (i zeleninových) a osobitnú pozornosť venuje zelenine, ktorá je výbornou a veľmi vhodnou surovinou na prípravu rôznych chuťoviek.(her)