Cez dovolenku vyhrávali halušky

Počas prázdnin šli na dračku najmä slovenské špeciality.

Jednotkou sú takmer všade halušky s bryndzou. Jednotkou sú takmer všade halušky s bryndzou. (Zdroj: ROMAN KOPKA)

K dovolenke okrem oddychu patrí aj dobré jedlo. Ľudia príliš nevymýšľajú, vyslovené regionálne špeciality nehľadajú. V skanzene najviac idú halušky s bryndzou či kapustou. 

„Je to logické, to prostredie dediny ich doslova ponúka. Dobre sa predáva i guľáš s kapustnicou, obľúbené sú i pirohy či čučoriedkove gule,“ povedal Václav Benko z krčmy zo skanzenu. 
V Trusalovej, v miestnom penzióne, bývajú počas leta hitom pstruhy. „Každý si ich môže sám uloviť z rybníka. Je to aj celkom zábava, nie každému sa to podarí na prvý raz. V kuchyni vám ich perfektne do chrumkava pripravia,“ podelil sa o skúsenosť Zdeněk zo Znojma. „Dobrý je tu aj segedínsky guľáš, lepší ako u nás doma,“ dodal ešte. 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Aj v Gaderskej doline jasne na body vyhrávajú bryndzové halušky, štandardne sa predáva aj vyprážaný syr. 
„Víkendy sú zase múčnikové, najmä palacinky bývajú v obľube. A čo je také typicky naše? No, gaderská káva, ale recept vám nemôžem prezradiť, to je naše tajomstvo,“ tajomne sa usmiala sympatická servírka. 
 

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 626
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 128
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 131
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 246
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 213
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 899
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 724
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 564
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


V čase, keď záujem mladých ľudí o odborné školstvo na Slovensku klesá, sme sa v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Martine rozhodli ísť inou cestou.


Vychádzajúca atletická hviezda Laura Frličková niesla počas otvorenia hier pochodeň.

Turčianske hry mládeže sú už v plnom prúde.


Pred obchodným centrom v Martine vystavujú sanitku zničenú ruským dronom.

Rusi ju zničili na ukrajinskom fronte.


16

Už ste čítali?