Denne pripravia 2500 porcií teplých jedál

Medzi rôznymi významnými dňami, ktoré sa v našej spoločnosti oslavujú, tak trošku nenápadnejší ostáva Svetový deň kuchárov. V martinskej nemocnici si ho ale pripomenuli.

Vedúca oddelenia liečebnej výživy a stravovania UNM Eva Machovičová s pracovníčkami oddelenia liečebnej výživy a stravovania.Vedúca oddelenia liečebnej výživy a stravovania UNM Eva Machovičová s pracovníčkami oddelenia liečebnej výživy a stravovania. (Zdroj: Katarína Adamicová)

MARTIN. Svetový deň kuchárov každý rok 20. októbra oslavuje Svetová asociácia kuchárskych zväzov a asociácií. V kuchyni Univerzitnej nemocnice si ho pripomenuli. Skupina stravníkov kuchárky nafotila a urobila im 41 osobných kalendárov na celý budúci rok. Iniciátorkou týchto malých výmen vďačnosti je Alena Mažgútová, ktorá aj takto chcela upozorniť na to, že ani kuchári nepoznajú „piatok či sviatok“ a nepretržite pripravujú rôzne jedlá pre pacientov a zamestnancov nemocnice.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pripomenúť treba niekoľko čísel. Viac ako štyridsiatka pracovníkov Stravovacej jednotky pod vedením Evy Machovičovej, vedúcej Oddelenia liečebnej výživy a stravovania, denne pripravuje pre vyše 600 pacientov a viac ako 750 zamestnancov UNM 2500 teplých jedál, v ktorých je zahrnutých viac ako 30 diét. Pracovníci sú zodpovední aj za neustálu prípravu raňajok, desiat a ďalšieho jedla pre ležiacich pacientov. Podobne ako na klinikách, v ústavoch a na oddeleniach UNM, ani kolobeh práce v kuchyni sa pochopiteľne nemôže zastaviť ani na jediný deň. Náročnosť práce, kvalita a pestrosť vyhotovených jedál, vľúdny personál a mravčia, no harmonizovaná práca každého jedného pracovníka je podpísaná pod každým jedlom, ktoré navracia sily pacientom a regeneruje vyčerpanosť zdravotníkov.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: Katarína Adamicová

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 94 049
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 921
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 606
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 461
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 728
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 372
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 259
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 689
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?