Prepeličie supréme získalo v Žiline striebro

Braňo Súkeník zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb získal na Žilinskej gastronomickej jeseni 2016 druhé miesto. Pripravoval prepeličie supréme so šípkovou jomáčkou a karlovarským muffinom.

Braňo Súkeník a jeho súťažné jedlo.Braňo Súkeník a jeho súťažné jedlo. (Zdroj: Jana Karkušová)

MARTIN. Na piatej celoslovenskej Žilinskej gastronomickej jeseni 2016 reprezentoval Strednú školu obchodu a služieb v Martina Branislav Súkeník, žiak 4. ročníka odboru kuchár. Jeho súťažnou disciplínou bola teplá kuchyňa, ktorá mala zadanú tému: Jeseň na tanieri – jedlá s použitím gaštana jedlého. Pripravoval dve porcie súťažného pokrmu s názvom: Prepeličie supréme so šípkovou omáčkou a karlovarským muffinom. Návštevníci súťaže mohli naživo sledovať, ako si jednotliví súťažiaci poradia s prípravou svojho jedla. Krásna a precízna práca nášho žiaka Braňa Súkeníka a chutne navrhnuté a pripravené jedlo zožali pochvalu aj od českého porotcu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Vo výslednom hodnotení sa Branislav Súkeník z počtu 18 súťažiacich prepracoval do strieborného pásma, kde získal 2. miesto. Svoje odborné zručnosti Braňo predstavil celému Slovensku aj v mediálne známej súťaži: Moja mama varí lepšie, ako tvoja.

Autor: Jana Karkušová

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 618
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 117
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 128
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 247
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 889
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 717
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 594
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


V čase, keď záujem mladých ľudí o odborné školstvo na Slovensku klesá, sme sa v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Martine rozhodli ísť inou cestou.


Vychádzajúca atletická hviezda Laura Frličková niesla počas otvorenia hier pochodeň.

Turčianske hry mládeže sú už v plnom prúde.


Pred obchodným centrom v Martine vystavujú sanitku zničenú ruským dronom.

Rusi ju zničili na ukrajinskom fronte.


16

Už ste čítali?