Streda, 25. november, 2020 | Meniny má KatarínaKrížovkyKrížovky

Vôňa guľášu opantala Ontário, kuchári mali i špeciálne prísady

Pripraviť čo najchutnejší guľáš nie je vôbec jednoduché. Existuje mnoho spôsobov varenie a tie dnes prišli na Ontario do Sučian predviesť mnohé partie nielen z Turca.

Dobrá nálada nesmie na kotlíku nikdy chýbať.Dobrá nálada nesmie na kotlíku nikdy chýbať. (Zdroj: ANDREA DUDRÁKOVÁ)

SUČANY. Aj tento rok sa pri sučianskom jazere Ontario zišlo mnoho partií, aby si na akcií Turčiansky (Štiavnicky) kotlík porovnali svoje kulinárske schopnosti a všetkým predviedli, že nie je guľáš ako guľáš. Vo varení tejto pochúťky si sily dnes prišlo zmerať okolo 40 súťažiacich tímov.

Úlohy si podelili

V dobrej nálade zavítala k Ontariu i osemčlenná partia mladých ľudí s názvom družstva Los Pepees. Povzbudení úspech z minulého roka, kedy skončili na peknom šiestom mieste, sa tentoraz chceli umiestniť v prvej trojke najlepších.

Skryť Vypnúť reklamu

„Ako každý kuchár, aj ja mám svoje tajné postupy. Napríklad vždy používam svoje koreniny, ktoré na guľáš kupujem zakaždým tie isté,“ prezradil Ľuboš Petrovič, hlavný šéfkuchár partie.

Stánok s kotlíkom si prišla rozložiť i 17-členná skupina kamarátov z Priekopy s názvom Optiva. Variť na túto akciu prišli už po siedmykrát. Úlohy mali podelené.

„Dievčatá krájali, chlapi narážali sud a čapovali, no a guľáš varíme tak spoločne. Každý kto ide okolo kotlíka, tak ho pomieša. Ale predsa len máme dvoch zodpovedných, ktorí pridávajú ingrediencie,“ opísal nám Martin Marek. Ako povedal ďalší z partie Gustáv Čajka, hlavnými surovinami ich pochúťky sú divina, bravčové a hovädzie mäso.

„Vlani sme robili guľáš z baraniny, ale nebolo to ono. Takéto mäso má príliš výraznú a špecifickú chuť,“ vyslovil sa G. Čajka.

Skryť Vypnúť reklamu

Aby bolo zábava

Varešky sa v dnešnú sobotu chopila i 15-členná skupina poľovníkov z PZ Magura, ktorí na kotlíkovú akciu zavítajú každý rok. Ich najväčším úspechom doposiaľ bolo siedme miesto. Podľa slov Romana Bizíka varia predovšetkým s láskou a každý rok sa guľáš snažia vylepšovať.

„Sme všetci jeden tím, každý do guľášu niečo prihodí, ale hlavné slovo má náš šéfkuchár. Dnes varíme až dva druhy guľášu a to srnčí a z diviaka. Dokonca si pripravujeme aj živánsku,“ priblížil R. Bizík a jeho kamarát i šéfkuchár partie Daniel Piták dodáva, že o výhru v tejto súťaži im vôbec nejde.

„Prišli sme najmä preto, aby sme sa stretli s kamarátmi, s ktorými sme sa dlho nevideli a aby sme sa spoločne zabavili a užili si dnešný deň,“ skonštatoval Daniel Piták.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny
  2. Táto pomôcka zlepší život všetkým imobilným ľuďom
  3. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  4. Imunitnú bombu do tela dostanete vďaka Vitaglucanu
  5. Študuj na univerzite s viac ako 60 ročnou tracíciou!
  6. Máš dosť teórie a poučiek? Študuj, cestuj, pracuj a ži!
  7. Na VŠEMvs získaš kvalitné štúdium v moderných priestoroch
  8. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  9. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. OFFICE ROKA 2020 poukáže na transformáciu pracovného prostredia
  2. V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?
  3. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  4. Hubert – keď život chutí už 195 rokov
  5. Ako vybrať AKU reťazovú pílu
  6. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť
  7. Budúcnosť M&A v Európe
  8. Zdravá pečeň zlepšuje metabolizmus aj celkové zdravie
  9. Právo: Kto sú najväčší právnici a kde všade zostanú súdy
  10. Toto si zapamätajte! Takto určite nakúpite bezpečne
  1. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 27 831
  2. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 12 210
  3. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 11 568
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 10 681
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 895
  6. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 561
  7. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 8 434
  8. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 430
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 8 235
  10. Oslávte nový rok v teple: Cestujte na Zanzibar úplne bezpečne 8 207
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Samo Hlavaj môže skompletizovať šampionátový hetrik

Slovenská reprezentačná dvadsiatka sa na juniorský svetový šampionát bude pripravovať v izolovanom kempe vo Zvolene. Pozvánku dostal i brankár Samuel Hlavaj.

Zverenci Róberta Petrovického odštartujú prípravu na šampionát počas posledného novembrového dňa.

Zber lístia v Martine

Lístie sa vyzbiera ešte na štyroch sídliskách.

Ilustračné foto.

VII. ročník Kolokvia turistických informačných centier Slovenskej republiky

Kvôli opatreniam súvisiacim s pandémiou COVID-19 sa kolokvium konalo formou moderovaných rozhovorov s odborníkmi z praxe, ktoré sprístupnili na internete.

Za smeti si Martinčania zrejme priplatia, návrh je o päť eur

Mesto Martin sa zapojí do projektu zberu kuchynského odpadu a bioodpadu, ktorý sa bude vyvážať mimo nášho mesta i regiónu.

Ilustračné foto.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Pri inštalácii vianočnej výzdoby v Mlynoch prišiel mladý muž o nohu

Pracovník spadol z výšky približne 20 metrov. Utrpel množstvo zranení.

FOTO: Po obrovských tolstolobikoch prišli na rad skutoční králi priehrady Ružiná

Vo vodnom diele Ružiná prebieha už štvrtý deň záchranný odlov rýb.

Tragická nehoda na R1: Vodiča († 52) vymrštilo z auta

Nehoda sa stala na diaľničnom úseku medzi Zvolenom a Žiarom.

Vianočné trhy v Prievidzi budú, nevyhnú sa však obmedzeniam

Situácia s koronavírusom zasiahla aj do tradičných vianočných trhov v Prievidzi aj do fungovania ľadovej plochy na námestí.

Už ste čítali?