Pondelok, 22. október, 2018 | Meniny má Sergej

Vôňa guľášu opantala Ontário, kuchári mali i špeciálne prísady

Pripraviť čo najchutnejší guľáš nie je vôbec jednoduché. Existuje mnoho spôsobov varenie a tie dnes prišli na Ontario do Sučian predviesť mnohé partie nielen z Turca.

Dobrá nálada nesmie na kotlíku nikdy chýbať.(Zdroj: ANDREA DUDRÁKOVÁ)

SUČANY. Aj tento rok sa pri sučianskom jazere Ontario zišlo mnoho partií, aby si na akcií Turčiansky (Štiavnicky) kotlík porovnali svoje kulinárske schopnosti a všetkým predviedli, že nie je guľáš ako guľáš. Vo varení tejto pochúťky si sily dnes prišlo zmerať okolo 40 súťažiacich tímov.

Úlohy si podelili

V dobrej nálade zavítala k Ontariu i osemčlenná partia mladých ľudí s názvom družstva Los Pepees. Povzbudení úspech z minulého roka, kedy skončili na peknom šiestom mieste, sa tentoraz chceli umiestniť v prvej trojke najlepších.

Článok pokračuje pod video reklamou

„Ako každý kuchár, aj ja mám svoje tajné postupy. Napríklad vždy používam svoje koreniny, ktoré na guľáš kupujem zakaždým tie isté,“ prezradil Ľuboš Petrovič, hlavný šéfkuchár partie.

Stánok s kotlíkom si prišla rozložiť i 17-členná skupina kamarátov z Priekopy s názvom Optiva. Variť na túto akciu prišli už po siedmykrát. Úlohy mali podelené.

„Dievčatá krájali, chlapi narážali sud a čapovali, no a guľáš varíme tak spoločne. Každý kto ide okolo kotlíka, tak ho pomieša. Ale predsa len máme dvoch zodpovedných, ktorí pridávajú ingrediencie,“ opísal nám Martin Marek. Ako povedal ďalší z partie Gustáv Čajka, hlavnými surovinami ich pochúťky sú divina, bravčové a hovädzie mäso.

„Vlani sme robili guľáš z baraniny, ale nebolo to ono. Takéto mäso má príliš výraznú a špecifickú chuť,“ vyslovil sa G. Čajka.

Aby bolo zábava

Varešky sa v dnešnú sobotu chopila i 15-členná skupina poľovníkov z PZ Magura, ktorí na kotlíkovú akciu zavítajú každý rok. Ich najväčším úspechom doposiaľ bolo siedme miesto. Podľa slov Romana Bizíka varia predovšetkým s láskou a každý rok sa guľáš snažia vylepšovať.

„Sme všetci jeden tím, každý do guľášu niečo prihodí, ale hlavné slovo má náš šéfkuchár. Dnes varíme až dva druhy guľášu a to srnčí a z diviaka. Dokonca si pripravujeme aj živánsku,“ priblížil R. Bizík a jeho kamarát i šéfkuchár partie Daniel Piták dodáva, že o výhru v tejto súťaži im vôbec nejde.

„Prišli sme najmä preto, aby sme sa stretli s kamarátmi, s ktorými sme sa dlho nevideli a aby sme sa spoločne zabavili a užili si dnešný deň,“ skonštatoval Daniel Piták.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  3. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  4. Dva rekordy na druhý pokus
  5. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  6. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  7. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  8. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  9. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  1. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  2. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  3. Company´s autumn in the High Tatras
  4. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  5. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  6. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  7. Dva rekordy na druhý pokus
  8. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  9. Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...
  10. Virtuálne sídlo v Bratislave
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 17 956
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 15 855
  3. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 995
  4. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 11 095
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 763
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 460
  7. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 615
  8. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 484
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 6 912
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 6 138

Hlavné správy z MY Turiec

Žabokrecké kolo ožilo pod rukami dobrovoľníkov

Starý zanedbaný priestor sa za pár týždňov zmenil na nepoznanie. Bonusom je aj vybudovanie pumptrackovej dráhy pre mladých športovcov.

Objednali ste sa už u zubára? Preventívne ...

Kedy ideme k stomatológovi? Keď už musíme. Bolesť je stále jediným dôvodom, kedy sa odhodláme sadnúť si do zubárskeho kresla.

Železnice na „Dušičky“ posilňujú dopravu

Železničná spoločnosť  Slovensko (ZSSK) pred Sviatkom všetkých svätých a po ňom výrazne posilní dopravu po celom Slovensku.

Andrej Hlinka na panelovej výstave v Matici slovenskej

Panelová výstava o Andrejovi Hlinkovi prišla do druhej matičnej budovy v Martine.

ANKETA: Čo sa vám páči vo vašom meste/obci

V uliciach Martina sme sa pýtali: Čo sa vám páči vo vašom meste / vo vašej obci?

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Pardavý: Maďarské tímy? Nie som rád, že sú tu

Asistent trénera Dukly má na maďarské tímy svoj názor.

Univerzita sa sporí s firmou pre internát. Budú sa študenti sťahovať?

Vysokoškoláci sa možno raz vrátia do budovy, ktorá je už roky prázdna.

V Tichej doline našli zvyšky upytliačeného medveďa

Dolinu považujú odborníci za miesto, kde majú medvede u nás najlepšie podmienky. Vedia to aj pytliaci.

Vybrali SME

Už ste čítali?