Streda, 18. júl, 2018 | Meniny má Kamila

Vôňa guľášu opantala Ontário, kuchári mali i špeciálne prísady

Pripraviť čo najchutnejší guľáš nie je vôbec jednoduché. Existuje mnoho spôsobov varenie a tie dnes prišli na Ontario do Sučian predviesť mnohé partie nielen z Turca.

Dobrá nálada nesmie na kotlíku nikdy chýbať.(Zdroj: ANDREA DUDRÁKOVÁ)

SUČANY. Aj tento rok sa pri sučianskom jazere Ontario zišlo mnoho partií, aby si na akcií Turčiansky (Štiavnicky) kotlík porovnali svoje kulinárske schopnosti a všetkým predviedli, že nie je guľáš ako guľáš. Vo varení tejto pochúťky si sily dnes prišlo zmerať okolo 40 súťažiacich tímov.

Úlohy si podelili

V dobrej nálade zavítala k Ontariu i osemčlenná partia mladých ľudí s názvom družstva Los Pepees. Povzbudení úspech z minulého roka, kedy skončili na peknom šiestom mieste, sa tentoraz chceli umiestniť v prvej trojke najlepších.

Článok pokračuje pod video reklamou

„Ako každý kuchár, aj ja mám svoje tajné postupy. Napríklad vždy používam svoje koreniny, ktoré na guľáš kupujem zakaždým tie isté,“ prezradil Ľuboš Petrovič, hlavný šéfkuchár partie.

Stánok s kotlíkom si prišla rozložiť i 17-členná skupina kamarátov z Priekopy s názvom Optiva. Variť na túto akciu prišli už po siedmykrát. Úlohy mali podelené.

„Dievčatá krájali, chlapi narážali sud a čapovali, no a guľáš varíme tak spoločne. Každý kto ide okolo kotlíka, tak ho pomieša. Ale predsa len máme dvoch zodpovedných, ktorí pridávajú ingrediencie,“ opísal nám Martin Marek. Ako povedal ďalší z partie Gustáv Čajka, hlavnými surovinami ich pochúťky sú divina, bravčové a hovädzie mäso.

„Vlani sme robili guľáš z baraniny, ale nebolo to ono. Takéto mäso má príliš výraznú a špecifickú chuť,“ vyslovil sa G. Čajka.

Aby bolo zábava

Varešky sa v dnešnú sobotu chopila i 15-členná skupina poľovníkov z PZ Magura, ktorí na kotlíkovú akciu zavítajú každý rok. Ich najväčším úspechom doposiaľ bolo siedme miesto. Podľa slov Romana Bizíka varia predovšetkým s láskou a každý rok sa guľáš snažia vylepšovať.

„Sme všetci jeden tím, každý do guľášu niečo prihodí, ale hlavné slovo má náš šéfkuchár. Dnes varíme až dva druhy guľášu a to srnčí a z diviaka. Dokonca si pripravujeme aj živánsku,“ priblížil R. Bizík a jeho kamarát i šéfkuchár partie Daniel Piták dodáva, že o výhru v tejto súťaži im vôbec nejde.

„Prišli sme najmä preto, aby sme sa stretli s kamarátmi, s ktorými sme sa dlho nevideli a aby sme sa spoločne zabavili a užili si dnešný deň,“ skonštatoval Daniel Piták.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 19 971
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 114
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 11 997
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 822
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 446
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 956
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 581
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 584
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 462
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 213

Hlavné správy z MY Turiec

Pod dohľadom kamery sú ďalšie turčianske obce

Turčianske obce chcú proti vandalizmu, čiernym skládkam i krádežiam bojovať aj kamerovým systémom. Prehľad tak budú mať tiež o autách jazdiacich dedinou.

Najhoršia cesta v Rakši je už minulosťou

​​​​​​​S kompletnými opravami miestnych komunikácií práve finišujú v Rakši. Veď päťdesiat rokov iba dookola plátali výtlky.

Sviatok vody a včiel sa vydaril

Čas letí. Nedávno sme pozývali na Turčianske medobranie a vodoslávu 2018 a dnes už na toto jedinečné podujatie spomíname. Jedným zo spoluorganizátorov je OO CR Turiec – Kremnicko. Výkonný riaditeľ oblastnej organizácie Dalibor Steindl sa s nami podelil o svoje pocity z priebehu vydareného tretieho ročníka.

Nedeľa mu nezačala najlepšie. A bude ešte horšie

Mladý vodič vypil toľko, že nemal čo vyjsť peši na cestu, nieto sadnúť si za volant.

Obchod s drevom zažíva turbulentné obdobie

Po rokoch, keď časť drevárskych firiem poukazovala na nedostatok dreva od štátnych lesov pre svoje prevádzky, sa v poslednom čase situácia obrátila.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Zomrel známy horský záchranár Rudolf Chalupek

Rodák z Nemiec pri Banskej Bystrici pomohol na horách mnohým ľuďom v ťažkých situáciách. Odišiel do večnosti vo veku nedožitých 35 rokov.

Liptáci majú na námestí starú lanovku z Chopku

Jediným mestom s lanovkou priamo v centre je Liptovský Mikuláš. Okamžite sa z nej stala pútavá atrakcia námestia.

Koše na papier v Martine zamkli, kradlo sa z nich

​​​​​​​Kontajnery na separovanie papiera sa v Martine stali terčom zlodejov. Ich uzamknutie teraz ľuďom trošku komplikuje vhadzovanie kartónov dovnútra, a tak niektoré z košov už našli zničené.

Vybrali SME

Už ste čítali?