Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky

Vôňa guľášu opantala Ontário, kuchári mali i špeciálne prísady

Pripraviť čo najchutnejší guľáš nie je vôbec jednoduché. Existuje mnoho spôsobov varenie a tie dnes prišli na Ontario do Sučian predviesť mnohé partie nielen z Turca.

Dobrá nálada nesmie na kotlíku nikdy chýbať.Dobrá nálada nesmie na kotlíku nikdy chýbať. (Zdroj: ANDREA DUDRÁKOVÁ)

SUČANY. Aj tento rok sa pri sučianskom jazere Ontario zišlo mnoho partií, aby si na akcií Turčiansky (Štiavnicky) kotlík porovnali svoje kulinárske schopnosti a všetkým predviedli, že nie je guľáš ako guľáš. Vo varení tejto pochúťky si sily dnes prišlo zmerať okolo 40 súťažiacich tímov.

Úlohy si podelili

V dobrej nálade zavítala k Ontariu i osemčlenná partia mladých ľudí s názvom družstva Los Pepees. Povzbudení úspech z minulého roka, kedy skončili na peknom šiestom mieste, sa tentoraz chceli umiestniť v prvej trojke najlepších.

Skryť Vypnúť reklamu

„Ako každý kuchár, aj ja mám svoje tajné postupy. Napríklad vždy používam svoje koreniny, ktoré na guľáš kupujem zakaždým tie isté,“ prezradil Ľuboš Petrovič, hlavný šéfkuchár partie.

Stánok s kotlíkom si prišla rozložiť i 17-členná skupina kamarátov z Priekopy s názvom Optiva. Variť na túto akciu prišli už po siedmykrát. Úlohy mali podelené.

„Dievčatá krájali, chlapi narážali sud a čapovali, no a guľáš varíme tak spoločne. Každý kto ide okolo kotlíka, tak ho pomieša. Ale predsa len máme dvoch zodpovedných, ktorí pridávajú ingrediencie,“ opísal nám Martin Marek. Ako povedal ďalší z partie Gustáv Čajka, hlavnými surovinami ich pochúťky sú divina, bravčové a hovädzie mäso.

„Vlani sme robili guľáš z baraniny, ale nebolo to ono. Takéto mäso má príliš výraznú a špecifickú chuť,“ vyslovil sa G. Čajka.

Skryť Vypnúť reklamu

Aby bolo zábava

Varešky sa v dnešnú sobotu chopila i 15-členná skupina poľovníkov z PZ Magura, ktorí na kotlíkovú akciu zavítajú každý rok. Ich najväčším úspechom doposiaľ bolo siedme miesto. Podľa slov Romana Bizíka varia predovšetkým s láskou a každý rok sa guľáš snažia vylepšovať.

„Sme všetci jeden tím, každý do guľášu niečo prihodí, ale hlavné slovo má náš šéfkuchár. Dnes varíme až dva druhy guľášu a to srnčí a z diviaka. Dokonca si pripravujeme aj živánsku,“ priblížil R. Bizík a jeho kamarát i šéfkuchár partie Daniel Piták dodáva, že o výhru v tejto súťaži im vôbec nejde.

„Prišli sme najmä preto, aby sme sa stretli s kamarátmi, s ktorými sme sa dlho nevideli a aby sme sa spoločne zabavili a užili si dnešný deň,“ skonštatoval Daniel Piták.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Zázračná škola so zelenou strechou
  3. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Crème de la crème po slovensky
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  1. Posledné dni nešťastnej Anny Boleynovej
  2. Čo všetko je potrebné vedieť o ochrane očí počas leta
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  7. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  8. Zázračná škola so zelenou strechou
  9. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  10. Crème de la crème po slovensky
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 610
  2. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 714
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 805
  4. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 434
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 388
  6. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 7 226
  7. Po Slovensku na motorke 6 096
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 5 561
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 266
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 3 944
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Tohtoročné futbalové súťaže uzavrú dve kolá, ktoré sa nestihli odohrať na jeseň.

Takmer všetci Turčania budú vo svojich súťažiach bojovať o záchranu.


4 h
Na Základnej škole A. Dubčeka v Martine sa snažia podporovať nadanie všetkých žiakov individuálne.

Za úspechom sú tiež mimoškolské aktivity.


8 h
Ako si vybrať turistickú obuv? Poradí vám Lukáš Majerčák, expert z Intersportu.

Radí expert Lukáš Majerčák zo spoločnosti Intersport.


8 h

Diskusiu sledujte naživo vo štvrtok o 14. hodine.


15. jún

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Nečakaná správa o skone Júliusa Kohúta zasiahla mnohých.


23 h

Mladý medveď navštevuje v dedine včelára.


5 h

Zásahový tím evidoval o výskyte medvedice v dedine vyše 70 hlásení a sťažností.


17. jún

Počet kolízií elektrokolobežiek s chodcami v Trnave stúpol, pribudli aj vážne zranenia.


23 h

Už ste čítali?