Pri sporáku sa dá vydržať, kuchári si už zvykli

​​​​​​​Horúce výpary z hrncov zvládajú martinskí kuchári celkom dobre. Osviežia sa minerálkou či ľahkou sprchou.

Kuchári Miroslav a Lenka si už na teplo v kuchyni zvykli.Kuchári Miroslav a Lenka si už na teplo v kuchyni zvykli. (Zdroj: ANDREA DUDRÁKOVÁ)

Ťažšie pracovné zmeny mali v minulých dňoch aj pekári či kuchári. Nielenže vonku panovali veľmi vysoké teploty, k tropickej klíme pri sporáku ešte viac prispeli výpary z pripravovaných jedál. Popasovať sa s tým museli i v kuchyni bufetu U mäsiarov v centre mesta.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„Máme pustenú klímu, pary odsávame digestorom a musíme mať tiež otvorené okná, aby sa to dalo vydržať. Ale za tie roky sme si už zvykli,“ hovorí Miroslav Čief, kuchár s 30-ročnou praxou.

Prečítajte si tiež: Policajti nosia oblečenie z materiálu, ktorý odvádza pot Čítajte 

Prvá do roboty chodí jeho kolegyňa kuchárka Lenka Kubalová.

SkryťVypnúť reklamu

„O 4.45 h som už v kuchyni a ako prvé postavím na polievky a pripravujem si základy na jedlá. Okolo 10. h - 10.30 h už máme všetko navarené, spravíme 250 obedov každý deň,“ približuje L. Kubalová.

Obom kuchárom vždy dobre padne aspoň malé osvieženie popri robote.

„Dám si chladenej minerálky, ovlažím sa v sprche a mám tu so sebou náhradné oblečenie. Šťastie je, že nám do okien nesvieti slnko a vedľajšie betónové múry hoci sú škaredé, aspoň nám clonia do kuchyne,“ dodáva Miroslav Čief.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 618
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 117
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 128
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 247
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 242
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 889
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 717
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 594
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


V čase, keď záujem mladých ľudí o odborné školstvo na Slovensku klesá, sme sa v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Martine rozhodli ísť inou cestou.


Vychádzajúca atletická hviezda Laura Frličková niesla počas otvorenia hier pochodeň.

Turčianske hry mládeže sú už v plnom prúde.


Pred obchodným centrom v Martine vystavujú sanitku zničenú ruským dronom.

Rusi ju zničili na ukrajinskom fronte.


16

Už ste čítali?