Medzi top zmrzlinárne na Slovensku sa dostala martinská Adria

Aplikáciou vyberali sami ľudia.

Základom dobrej zmrzliny sú kvalitné suroviny, aj prístroje na jej výrobu.Základom dobrej zmrzliny sú kvalitné suroviny, aj prístroje na jej výrobu. (Zdroj: ARCHÍV ADRIA)

MARTIN. Jedna z najobľúbenejších zmrzlinární na Slovensku je aj martinská Adria na Stráňach s ich talianskou pochúťkou. Ukázal to rebríček top zmrzlinární, ktorý vznikol na základe hodnotení ľudí používajúcich aplikáciu a službu Foursquare. Pomocou nej si môžete vyhľadávať miesta a podniky, informácie o nich, čítať si hodnotenia iných používateľov, alebo priamo sami hodnotiť a písať recenzie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kvalitné suroviny sú základ

Na základe odporúčaní zákazníkov sa Zmrzlina Adria na Stráňach stala šiestou najlepšou zmrzlinárňou na Slovensku a z najvyšších možných desiatich bodov získala od ľudí 8,8 bodov. Predbehli dokonca prevádzky v Bratislave, Nitre či Trenčíne.

SkryťVypnúť reklamu

Majiteľov Zmrzliny Adria – manželov Lapšanských, ktorí majú svoju prevádzku aj na Ľadovni a v Žiline, táto správa príjemne prekvapila. Ako priznali, o zostavení spomínaného rebríčka vôbec nevedeli.

„Jedna známa sa o tom dočítala na internete a hneď nám telefonovala, či o tom vieme, no a my sme to ani netušili. Každopádne nás takéto vynikajúce umiestnenie veľmi potešilo, pretože do popredia sme sa dostali i napriek tomu, že nie sme v centre mesta,“ s úsmevom hovorí Ján Lapšanský, ktorý sa zmrzlinárskemu oboru venuje už 28 rokov.

Aby bola zmrzlina naozaj chutná a poctivá, musí podľa neho spĺňať niekoľko podmienok.

„Základom sú kvalitné prvotriedne suroviny, dobrý recept, ale veľa tiež závisí od špičkovej technológie a strojov na výrobu zmrzliny. Celý rok sa pohybujem v tomto odvetví a s manželkou zároveň chodíme po rôznych výstavách, školeniach, a to až do Talianska, aby sme sa neustále zlepšovali,“ približuje majiteľ Zmrzliny Adria.

SkryťVypnúť reklamu

Dopyt je po bio a raw

V ich každodennej ponuke nájdete 24 druhov zmrzliny. Podľa manželov Lapšanských aktuálne najviac letia ovocné sorbety.

„Okrem nich patrí medzi najobľúbenejšiu príchuť slaný karamel, cookies, extra black a tvaroh s malinami. Každý rok sa snažíme prísť s novými druhmi. Dobre sa predávala aj kokosová s limetou, jahodový milkshake a tradičná talianska krémová zmrzlina,“ menuje Dominika Lapšanská a dodáva, že z noviniek, ktorá sa medzi ľuďmi príliš neujala bola perníková príchuť.

Martinčania vraj radi objavujú a skúšajú nové druhy, konzervatívni vraj rozhodne nie sú. Veď v Adrií už napríklad nevyrábajú klasickú jahodovú smotanovú zmrzlinu, lebo ju z ponuky vytlačil jahodový sorbet.

„Teraz letí všetko, čo je raw, bio, s makom či chia semiačkami. Veľmi dobre u nás zafungovala napríklad mrkvová s citrónom,“ vykresľuje D. Lapšanská.

SkryťVypnúť reklamu

Manželom sa vraj zmrzlina ešte neprejedla.

„Stále si ju rád dám, veď musím vedieť, či je všetko v poriadku. Ale už nie každý deň ako kedysi,“ smeje sa Ján Lapšanský. Jeho nežnejšia polovička má na túto maškrtu oveľa väčšiu slabosť.

„Ja si dám každý deň aj štyri kopčeky, nemám s tým žiadny problém. Veď príchutí máme veľa,“ dodáva na záver Dominika Lapšanská.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 993
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 564
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 156
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 286
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 331
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 145
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 990
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 812
  1. Soňa Kallová: Slovenská železničná spoločnosť zvýšila cestovné v Tatrách o 400%. Pri kúpe v pokladni o 500%.
  2. Viktor Pamula: Stojím za Viktorom Vinczem.
  3. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  4. Adriana Kerestešová: Bol raz jeden bohatý človek, ktorý pred chudobou zatváral oči
  5. Jozef Varga: Poklony Fica diktátorom platíme z nášho spoločného...
  6. Mária Romaňáková: Prestáva sa čítať malým deťom?
  7. Anna Miľanová: Nestačí len vyžadovať lepšiu spoločnosť, ale aj pre ňu niečo dobré robiť...
  8. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 754
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 16 836
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 604
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 8 143
  5. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 001
  6. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 7 532
  7. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 150
  8. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 6 709
  1. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  2. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  3. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  4. Tupou Ceruzou: Pandemická
  5. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  6. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  7. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  8. Tupou Ceruzou: Krížovka
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Martin Hrnčár naposledy pôsobil prvoligovom českom tíme HC Frýdek-Místek.

Nováčika prvej ligy povedie tréner s extraligovou minulosťou.


Nové ihrisko je plné noviniek.


1
Ľubomír Žila pri Socháňovej fotografii dievčaťa z Rakova.

Vypátral, že obec mala byť zaplavená.


Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


  1. Soňa Kallová: Slovenská železničná spoločnosť zvýšila cestovné v Tatrách o 400%. Pri kúpe v pokladni o 500%.
  2. Viktor Pamula: Stojím za Viktorom Vinczem.
  3. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  4. Adriana Kerestešová: Bol raz jeden bohatý človek, ktorý pred chudobou zatváral oči
  5. Jozef Varga: Poklony Fica diktátorom platíme z nášho spoločného...
  6. Mária Romaňáková: Prestáva sa čítať malým deťom?
  7. Anna Miľanová: Nestačí len vyžadovať lepšiu spoločnosť, ale aj pre ňu niečo dobré robiť...
  8. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 754
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 16 836
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 604
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 8 143
  5. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 8 001
  6. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 7 532
  7. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 150
  8. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 6 709
  1. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  2. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  3. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  4. Tupou Ceruzou: Pandemická
  5. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  6. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  7. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  8. Tupou Ceruzou: Krížovka

Už ste čítali?