Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Medzi top zmrzlinárne na Slovensku sa dostala martinská Adria

Aplikáciou vyberali sami ľudia.

Základom dobrej zmrzliny sú kvalitné suroviny, aj prístroje na jej výrobu.Základom dobrej zmrzliny sú kvalitné suroviny, aj prístroje na jej výrobu. (Zdroj: ARCHÍV ADRIA)

MARTIN. Jedna z najobľúbenejších zmrzlinární na Slovensku je aj martinská Adria na Stráňach s ich talianskou pochúťkou. Ukázal to rebríček top zmrzlinární, ktorý vznikol na základe hodnotení ľudí používajúcich aplikáciu a službu Foursquare. Pomocou nej si môžete vyhľadávať miesta a podniky, informácie o nich, čítať si hodnotenia iných používateľov, alebo priamo sami hodnotiť a písať recenzie.

Kvalitné suroviny sú základ

Na základe odporúčaní zákazníkov sa Zmrzlina Adria na Stráňach stala šiestou najlepšou zmrzlinárňou na Slovensku a z najvyšších možných desiatich bodov získala od ľudí 8,8 bodov. Predbehli dokonca prevádzky v Bratislave, Nitre či Trenčíne.

Skryť Vypnúť reklamu

Majiteľov Zmrzliny Adria – manželov Lapšanských, ktorí majú svoju prevádzku aj na Ľadovni a v Žiline, táto správa príjemne prekvapila. Ako priznali, o zostavení spomínaného rebríčka vôbec nevedeli.

„Jedna známa sa o tom dočítala na internete a hneď nám telefonovala, či o tom vieme, no a my sme to ani netušili. Každopádne nás takéto vynikajúce umiestnenie veľmi potešilo, pretože do popredia sme sa dostali i napriek tomu, že nie sme v centre mesta,“ s úsmevom hovorí Ján Lapšanský, ktorý sa zmrzlinárskemu oboru venuje už 28 rokov.

Aby bola zmrzlina naozaj chutná a poctivá, musí podľa neho spĺňať niekoľko podmienok.

„Základom sú kvalitné prvotriedne suroviny, dobrý recept, ale veľa tiež závisí od špičkovej technológie a strojov na výrobu zmrzliny. Celý rok sa pohybujem v tomto odvetví a s manželkou zároveň chodíme po rôznych výstavách, školeniach, a to až do Talianska, aby sme sa neustále zlepšovali,“ približuje majiteľ Zmrzliny Adria.

Skryť Vypnúť reklamu

Dopyt je po bio a raw

V ich každodennej ponuke nájdete 24 druhov zmrzliny. Podľa manželov Lapšanských aktuálne najviac letia ovocné sorbety.

„Okrem nich patrí medzi najobľúbenejšiu príchuť slaný karamel, cookies, extra black a tvaroh s malinami. Každý rok sa snažíme prísť s novými druhmi. Dobre sa predávala aj kokosová s limetou, jahodový milkshake a tradičná talianska krémová zmrzlina,“ menuje Dominika Lapšanská a dodáva, že z noviniek, ktorá sa medzi ľuďmi príliš neujala bola perníková príchuť.

Martinčania vraj radi objavujú a skúšajú nové druhy, konzervatívni vraj rozhodne nie sú. Veď v Adrií už napríklad nevyrábajú klasickú jahodovú smotanovú zmrzlinu, lebo ju z ponuky vytlačil jahodový sorbet.

„Teraz letí všetko, čo je raw, bio, s makom či chia semiačkami. Veľmi dobre u nás zafungovala napríklad mrkvová s citrónom,“ vykresľuje D. Lapšanská.

Skryť Vypnúť reklamu

Manželom sa vraj zmrzlina ešte neprejedla.

„Stále si ju rád dám, veď musím vedieť, či je všetko v poriadku. Ale už nie každý deň ako kedysi,“ smeje sa Ján Lapšanský. Jeho nežnejšia polovička má na túto maškrtu oveľa väčšiu slabosť.

„Ja si dám každý deň aj štyri kopčeky, nemám s tým žiadny problém. Veď príchutí máme veľa,“ dodáva na záver Dominika Lapšanská.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  9. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 37 072
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 748
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 631
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 408
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 977
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 346
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 011
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 6 989
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 659
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 568
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Ilustračné foto.

Na Slovensku prebieha celoplošné skríningové testovanie na koronavírus. Pozrite si zoznam odberných miest v Martine a okolí.

15 h
Miroslav Chudý.

Novým hlavným trénerom Martina sa stal Miroslav Chudý. Asistentmi budú Ladislav Spišiak a Marek Žila.

21 h
V Turčianskych Tepliciach otvorila samospráva odberové miesto už vo štvrtok.

Odberové miesta na skríningové testovanie občanov na ochorenie covid-19 otvorili vo štvrtok v Turci samosprávy Turčianskych Teplíc a Turčeka, v Kláštore sa testuje od stredy.

22. jan
Aj napriek dištančnému vzdelávaniu má väčšina žiakov známok dostatok, polročné výkazy dostanú včas.

Väčšina žiakov ukončí prvý školský polrok včas. Niektorým študentom budú individuálne predlžovať polročnú klasifikáciu do konca marca.

22. jan

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V druhom kole malo pozitívne testy 1,02 percenta testovaných. Na Borovej ulici však číslo vyskočilo na 6,45 percenta.

22 h

Prednostka neodpísala, rezort vnútra poslal len všeobecné stanovisko.

13 h

Záchranári odkazujú, nie každý s Covidom patrí do nemocnice.

22. jan

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

21. jan

Už ste čítali?