Nedeľa, 23. september, 2018 | Meniny má Zdenka

Medzi top zmrzlinárne na Slovensku sa dostala martinská Adria

Aplikáciou vyberali sami ľudia.

Základom dobrej zmrzliny sú kvalitné suroviny, aj prístroje na jej výrobu.(Zdroj: ARCHÍV ADRIA)

MARTIN. Jedna z najobľúbenejších zmrzlinární na Slovensku je aj martinská Adria na Stráňach s ich talianskou pochúťkou. Ukázal to rebríček top zmrzlinární, ktorý vznikol na základe hodnotení ľudí používajúcich aplikáciu a službu Foursquare. Pomocou nej si môžete vyhľadávať miesta a podniky, informácie o nich, čítať si hodnotenia iných používateľov, alebo priamo sami hodnotiť a písať recenzie.

Článok pokračuje pod video reklamou

Kvalitné suroviny sú základ

Na základe odporúčaní zákazníkov sa Zmrzlina Adria na Stráňach stala šiestou najlepšou zmrzlinárňou na Slovensku a z najvyšších možných desiatich bodov získala od ľudí 8,8 bodov. Predbehli dokonca prevádzky v Bratislave, Nitre či Trenčíne.

Majiteľov Zmrzliny Adria – manželov Lapšanských, ktorí majú svoju prevádzku aj na Ľadovni a v Žiline, táto správa príjemne prekvapila. Ako priznali, o zostavení spomínaného rebríčka vôbec nevedeli.

„Jedna známa sa o tom dočítala na internete a hneď nám telefonovala, či o tom vieme, no a my sme to ani netušili. Každopádne nás takéto vynikajúce umiestnenie veľmi potešilo, pretože do popredia sme sa dostali i napriek tomu, že nie sme v centre mesta,“ s úsmevom hovorí Ján Lapšanský, ktorý sa zmrzlinárskemu oboru venuje už 28 rokov.

Aby bola zmrzlina naozaj chutná a poctivá, musí podľa neho spĺňať niekoľko podmienok.

„Základom sú kvalitné prvotriedne suroviny, dobrý recept, ale veľa tiež závisí od špičkovej technológie a strojov na výrobu zmrzliny. Celý rok sa pohybujem v tomto odvetví a s manželkou zároveň chodíme po rôznych výstavách, školeniach, a to až do Talianska, aby sme sa neustále zlepšovali,“ približuje majiteľ Zmrzliny Adria.

Dopyt je po bio a raw

V ich každodennej ponuke nájdete 24 druhov zmrzliny. Podľa manželov Lapšanských aktuálne najviac letia ovocné sorbety.

„Okrem nich patrí medzi najobľúbenejšiu príchuť slaný karamel, cookies, extra black a tvaroh s malinami. Každý rok sa snažíme prísť s novými druhmi. Dobre sa predávala aj kokosová s limetou, jahodový milkshake a tradičná talianska krémová zmrzlina,“ menuje Dominika Lapšanská a dodáva, že z noviniek, ktorá sa medzi ľuďmi príliš neujala bola perníková príchuť.

Martinčania vraj radi objavujú a skúšajú nové druhy, konzervatívni vraj rozhodne nie sú. Veď v Adrií už napríklad nevyrábajú klasickú jahodovú smotanovú zmrzlinu, lebo ju z ponuky vytlačil jahodový sorbet.

„Teraz letí všetko, čo je raw, bio, s makom či chia semiačkami. Veľmi dobre u nás zafungovala napríklad mrkvová s citrónom,“ vykresľuje D. Lapšanská.

Manželom sa vraj zmrzlina ešte neprejedla.

„Stále si ju rád dám, veď musím vedieť, či je všetko v poriadku. Ale už nie každý deň ako kedysi,“ smeje sa Ján Lapšanský. Jeho nežnejšia polovička má na túto maškrtu oveľa väčšiu slabosť.

„Ja si dám každý deň aj štyri kopčeky, nemám s tým žiadny problém. Veď príchutí máme veľa,“ dodáva na záver Dominika Lapšanská.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  3. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  4. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  5. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  6. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  7. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  9. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať
  10. Najužitočnejšia appka
  1. Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku
  2. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  5. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste
  6. Polus Market – trh v srdci nákupného centra
  7. Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!
  8. Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE
  9. Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze
  10. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať
  1. Najužitočnejšia appka 17 667
  2. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 17 629
  3. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 11 525
  4. V O2 to s dátami poriadne prehnali 11 005
  5. Zistili sme, ako sa vyrába najčistejší slnečnicový olej 9 611
  6. IKEA je postavená na tých správnych hodnotách 6 384
  7. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 4 419
  8. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 3 896
  9. Účet za liečbu chlapca? Šesť miliónov eur 3 889
  10. Do boja s plastovým odpadom na Slovensku vstúpil prvý reťazec 3 523

Hlavné správy z MY Turiec

III. LIGA STRED

Fomat prekvapivo vyhral vo Zvolene

Futbalisti Fomatu na ihrisku Zvolena dominovali od začiatku až do konca a súperovi nedali žiadnu šancu na to, aby mohol čo len pomýšľať na bodový zisk.

Keď otvárali múzeum, v kostoloch slúžili omše

Druhá budova Slovenského národného múzea na Malej hore je dnes neodmysliteľnou súčasťou Martina. V časoch, keď vznikala a keď vznikali prvé expozície múzea, boli tieto činy heroickým výkonom.

Možno prídu budúce moderátorské hviezdy

Regionálna súťaž mladých moderátorov sa v Martine uskutoční 11. októbra.

Turčianske Teplice uzatvorili hospodárenie v prvom polroku s prebytkom

Turčianske Teplice uzatvorili hospodárenie v prvom polroku s prebytkom vo výške viac ako 440.000 eur. Vyplýva to vyhodnotenia hospodárenia mesta za prvý polrok, ktoré na svojom rokovaní vo štvrtok (20.9.) vzali na vedomie tamojší mestskí poslanci.

Turiec bude mať knihu o krojoch

Pre turčianske folklórne hnutie je to dobrá správa – vzniká publikácia o tradičnom odeve, o kroji v Turci. Jej autorom je Mojmír Benža, emeritný vedecký pracovník Ústavu etnológie SAV, ktorý v minulosti pracoval aj v Slovenskom národnom múzeu v Martine. Dosť dôvodov na niekoľko otázok.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Pezinské vinobranie poznačila víchrica, pomáhali aj hasiči

Popadané stromy, zdemolované stánky či prevrátené smetiaky.

Žilinský Bulvár: Kedysi vychýrená štvrť mesta, teraz len upadá

Žilinský Bulvár je vo veľmi zlom stave. Problémom sú najmä bezdomovci.

Aké sú príbehy ľudí, ktorí stavali Oravskú priehradu

V stavbe storočia sú mozole a osudy stoviek ľudí.

V nitrianskej fakultnej nemocnici vymenili ďalšieho riaditeľa

Martin Neštický je zatiaľ funkciou len poverený.

Vybrali SME

Už ste čítali?