V Restaurant Sissi nájdete kráľovskú gastronómiu

​​​​​​​Keď sa povie kráľovská kuchyňa, väčšina z nás si predstaví honosnú kráľovskú hostinu, urodzené dámy a pánov v dobových kostýmoch, zvuk čembala... Zjednodušene - časy romantické a zároveň dávno minulé. Čo by ste povedali na to, keby sa história opakovala?

Restaurant Sissi.Restaurant Sissi. (Zdroj: ARCHÍV SLK)

Honosnú kuchyňu cisárskeho dvora Habsburgovcov tvorili vynikajúci kuchári prichádzajúci z Francúzska a Talianska, ktorí spájali vynaliezavosť (až rafinovanosť) s tradičnými stredoeurópskymi receptami. Medzi najobľúbenejšie pochúťky na cisárskom dvore patrila divina. Nechýbali sýte hovädzie, bravčové i hydinové pokrmy - najmä pečené alebo na spôsob gulášov či silných polievok. Cisárovná Sissi mala slabosť pre bavorskú kuchyňu, biele klobásky s chuťou zapíjala pohárom piva. Za mladi si dopriala typické múčniky, a hoci neskôr preferovala striedmu kuchyňu, vždy si dopriala studené ovocné sorbety a na večer si rada pripila pohárikom chýrneho tokajského vína. Cisárska kuchyňa za čias Františka Jozefa II. okrem tradičných jedál zároveň priala aj originalite a zaujímavým, v tom čase veľmi exotickým pokrmom. Na stole sa sezónne objavovali lahodné morské plody, ustrice, hľuzovky a iné špeciality. Najdôležitejšími prvkami tejto šľachtickej kuchyne bola výnimočnosť surovín a dôkladnosť prípravy. Sezónnu čerstvosť podporovala kombinácia pôvodnej stravy s tým najlepším, čo sa objavovalo v európskej gastronómii.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kráľovské chute si dnes môžete dopriať aj Vy. Rastaurant Sissi v novootvorenom kráľovskom Hoteli ROYAL PALACE***** sa nechal inšpirovať tým najlepším, čo sa na šľachtických dvoroch strednej Európy považovalo za lahodné a vychýrené. Nájdete u nás tradičné recepty z kráľovských kuchýň, ale aj špeciality, ktoré svojou príťažlivou exotickosťou môžu prekvapiť aj veľmi náročné jazýčky. Umenie najlepšej kuchyne je pritom nesmierne jednoduché: tie najlepšie suroviny spájame s citlivou prípravou tak, aby sme zvýraznili chute, textúru jedla a dopriali Vám originálny kulinársky zážitok. Výber jedál odporúčame doplniť vínnymi skvostami, ktoré pre Vás vybral náš someliér ku konkrétnym jedlám. Podľa chuti si môžete vhodné vína z našej pivnice doplniť o aperitívy a digestívy, ktoré zážitok z Vášho jedla umocnia.

Ak Vás neosloví ponuka jedál á la carte, pozývame Vás denne v čase od 12:00 do 14:00 na kráľovské Royal Menu. Štvorchodové servírované menu je súčasťou konceptu zážitkovej gastronómie Hotela ROYAL PALACE*****. Pre tých, ktorí obľubujú širší výber jedál, je určený náš kráľovský Royal Buffet. Denne v podvečerných hodinách od 18:00 do 21:00 sú Vám k dispozícii bohaté bufetové stoly. Počas večere máte na výber širokú ponuku teplých a studených jedál, šalátov a dezertov. V cene kráľovského bufetu je zahrnutý i sekt. Atmosféru počas kráľovskej večere dotvára hudobný recitál na vybranom hudobnom nástroji.

Slávny francúzsky spisovateľ a milovník dobrého jedla, Anthelme Brillat-Savarin povedal, že objav nového jedla robí pre šťastie ľudského rodu viac ako objav novej hviezdy. Drahí hostia, aj my Vás pozývame na takúto objaviteľskú cestu, pretože dobré jedlo v spoločnosti tých správnych ľudí je najlepším receptom na prežitie príjemných životných chvíľ.

Bon Appétit!

Rezervácia stola: tel. +421(43)4918010, e-mail: royalreservations@therme.sk, royalgastronomy@therme.sk.

Autor: RR

Kúpele

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Čo bude toto leto in?
  2. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  5. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  6. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 066
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 731
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 159
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 258
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 196
  6. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 168
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 035
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 943
  1. Martin Fronk: Park svätej Anny: Tam, kde spí čas a duša ticho dýcha
  2. Soňa Kallová: Slovenská železničná spoločnosť zvýšila cestovné v Tatrách o 400%. Pri kúpe v pokladni o 500%.
  3. Viktor Pamula: Stojím za Viktorom Vinczem.
  4. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  5. Adriana Kerestešová: Bol raz jeden bohatý človek, ktorý pred chudobou zatváral oči
  6. Jozef Varga: Poklony Fica diktátorom platíme z nášho spoločného...
  7. Mária Romaňáková: Prestáva sa čítať malým deťom?
  8. Anna Miľanová: Nestačí len vyžadovať lepšiu spoločnosť, ale aj pre ňu niečo dobré robiť...
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 780
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 16 879
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 614
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 8 170
  5. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 7 795
  6. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 7 633
  7. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 155
  8. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 6 821
  1. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  2. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  3. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  4. Tupou Ceruzou: Pandemická
  5. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  6. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  7. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  8. Tupou Ceruzou: Krížovka
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Objavte Slovensko inak – pestré, živé a plné prekvapení.


Martin Hrnčár naposledy pôsobil prvoligovom českom tíme HC Frýdek-Místek.

Nováčika prvej ligy povedie tréner s extraligovou minulosťou.


Nové ihrisko je plné noviniek.


1
Ľubomír Žila pri Socháňovej fotografii dievčaťa z Rakova.

Vypátral, že obec mala byť zaplavená.


  1. Martin Fronk: Park svätej Anny: Tam, kde spí čas a duša ticho dýcha
  2. Soňa Kallová: Slovenská železničná spoločnosť zvýšila cestovné v Tatrách o 400%. Pri kúpe v pokladni o 500%.
  3. Viktor Pamula: Stojím za Viktorom Vinczem.
  4. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  5. Adriana Kerestešová: Bol raz jeden bohatý človek, ktorý pred chudobou zatváral oči
  6. Jozef Varga: Poklony Fica diktátorom platíme z nášho spoločného...
  7. Mária Romaňáková: Prestáva sa čítať malým deťom?
  8. Anna Miľanová: Nestačí len vyžadovať lepšiu spoločnosť, ale aj pre ňu niečo dobré robiť...
  1. Matej Galo: Tibor Gašpar, ste hluchý, nemý, slepý alebo čo? 28 780
  2. Viktor Pamula: Slovenský zväz ľadovej hanby 16 879
  3. Miroslav Ferkl: Stupnica Ficovej nenávisti 9 614
  4. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka. 8 170
  5. Vlado Jakubkovič: Ukážte rozstrieľané brucho. 7 795
  6. Anna Brawne: Pridrahý Robo, nebolo tých klamstiev už dosť? 7 633
  7. Věra Tepličková: Keď sa bojíš valašky 7 155
  8. Ivan Čáni: Pobavený Fico ako nevinné batoľa. 6 821
  1. INESS: Energetická pomoc – adresnosť v nedohľadne
  2. Věra Tepličková: "I napriek tomu, že ste žena, buďte slušná."
  3. Radko Mačuha: Šmejdi" sa menia. Predražené hrnce nahradili politikou.
  4. Tupou Ceruzou: Pandemická
  5. Radko Mačuha: "Rež a rúbaj do krve po Šimečkovej kotrbe" dokial Fico na Slovensku, pánom nebude.
  6. Věra Tepličková: Keď sa Lojza Hlinu bojí už aj generál
  7. Marcel Rebro: Aká krajina, taký hokej
  8. Tupou Ceruzou: Krížovka

Už ste čítali?