Sezóna ešte nezačala, no z hokejovej kasy už ubudlo osemdesiattisíc

​​​​​​​Príprava hokejového tímu HK Martin dopadla nad očakávanie. Liga však začína od nuly a na to, čo bolo doteraz, sa rýchlo zabudne.

Martin prehral v Považskej Bystrici po predľžení.Martin prehral v Považskej Bystrici po predľžení. (Zdroj: JÁN KLESKEŇ)

MARTIN. Hokejisti HK Martin ukončili sériu prípravných stretnutí víťazstvom nad Považskou Bystricou 6:1. O výsledku sa rozhodlo na začiatku druhej časti, keď naši strelili v priebehu 56 sekúnd tri góly.

Tréner Róbert Spišák však po zápase prízvukoval, aby mužstvo hralo počas celých šesťdesiatich minút.

„V niektorých fázach stretnutia sme neboli stopercentní a takýchto vecí sa musíme vyvarovať,“ upozornil.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kedy hokejový tréner potrebuje lekára?

Jeho náprotivok Juraj Firit prežíval najťažšie chvíle práve na začiatku druhej časti. V prvých dvoch striedaniach jeho zverenci inkasovali a preto si zobral oddychový čas. Hráči, ktorí následne v yšli na ľad však po pár sekundách inkasovali opäť.

SkryťVypnúť reklamu

„V tej chvíli som sa rozhliadal po nejakom lekárovi. Neviem nad čím chalani rozmýšľali. Našťastie, v stretnutí sme urobili aj viacero dobrých vecí a keďže išlo stále len o prípravu, ešte nám nejaké tromfy zostali v rukáve,“ prezradil.

Takisto priznal, že výsledky Martin sleduje, a tak na Podháj prichádzal jeho tím s rešpektom. Po záverečnom hvizde rozhodcu uznal kvality súpera a dodal, že Turčania sa v prvoligovej súťaži pobijú o umiestnenie v najlepšej štvorke.

S predsezónnou bilanciou sedem výhier a jedna prehra je tréner Róbert Spišák veľmi spokojný. Mužstvo sa dostalo aj na solídnu hernú úroveň a dokázalo sa dobre zžiť s herným systémom. Vidí však i rezervy.

„Niekedy si musíme trochu rýchlejšie posúvať puk, aj početnosť streľby ešte môžeme zvýšiť. Bolo by tiež dobré, aby chalani strieľali viac jednoduchých gólov typu, prihrávka na beka, rýchla strela a teč pred bránou,“ vyslovil želanie.

SkryťVypnúť reklamu

Spišák: Prvá liga bude vyrovnaná

Nováčika súťaže čaká pomerne ostrý štart do ročníka. V septembri nastúpi proti reprezentačnej dvadsiatke, Humennému, Skalici i Michalovciam.

„Ak chceme hrať o popredné priečky, musíme od začiatku vyhrávať a to predovšetkým doma. Zatiaľ to vyzerá tak, že súťaž bude veľmi vyrovnaná, veď nakoniec i Prešov formuje solídny tím. Pre napredovanie slovenského hokeja je to však dobrá správa,“ zdôraznil Róbert Spišák.

Priebeh prípravy hodnotí pozitívne aj riaditeľ klubu Milan Murček.

„Prvý krôčik majú hráči za sebou a zvládli ho fantasticky. Príprava však už je minulosťou a o chvíľu si na ňu nikto nespomenie. Začíname od nuly a každý z nás si uvedomuje, že ligové zápasy budú o niečom inom,“ prízvukuje.

Ako už skôr avizoval, mužstvo bude bez väčších personálnych zmien fungovať do novembrovej reprezentačnej prestávky. Počas nej si kompetentní spolu sadnú za jeden stôl a vyhodnotia, či sa tím posúva správnym smerom.

SkryťVypnúť reklamu

Štart nového klubu nebol zadarmo

Klubu už pomohli i fanúšikovia, ktorí v hojnom počte navštevovali i prípravne zápasy. V priemere ich do hľadiska chodilo päťsto.

„Každé euro je pre nás veľkou pomocou. Ľuďom sa chceme už teraz poďakovať,“ pokračuje Milan Murček.

Podarilo sa predať aj 220 permanentiek a s príjmom zo vstupného sa počíta i v sezónnom rozpočte. Presná suma sa nedá presne určiť, no k približnej sa dopracujete tak, že vynásobíte predpokladanú priemernú návštevu (1 000) s priemernou cenou vstupenky (3 eurá) a počtom domácich duelov (23).

Klub bude pracovať s rozpočtom 350-tisíc eur. Zatiaľ nedošlo na strane prijímov k žiadnym výpadkom, takže platobná disciplína je stopercentná.

Pritom leto bolo finančne náročné, pretože nová organizácia musela nakupovať všetko od výpočtovej techniky až po novú výstroj. Na účty už putovali i výplaty. Klubová kasa tak od začiatku leta po úvodné buly ročníka prišla približne o 80-tisíc eur.

„Všetko zatiaľ máme uhradené a verím, že takto to pôjde ďalej,“ vyslovil želanie Milan Murček a doplnil, že na HK Martin už bola papierovo prevedená aj prvoligová licencia.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 868
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 392
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 147
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 263
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 3 626
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 050
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 903
  8. Kam smerujú peniaze bohatých? 2 588
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Nové ihrisko je plné noviniek.


1
Ľubomír Žila pri Socháňovej fotografii dievčaťa z Rakova.

Vypátral, že obec mala byť zaplavená.


Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


V čase, keď záujem mladých ľudí o odborné školstvo na Slovensku klesá, sme sa v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Martine rozhodli ísť inou cestou.


Už ste čítali?