ŽABOKREKY. Nie je to už taká samozrejmosť ako kedysi, no v Žabokrekoch sa zemiaky stále pestujú.
„Dokonca široko-ďaleko v najväčšej výmere. Patrí to k nášmu charakteru života. Mnohí ľudia majú ešte záhumienky a od jari do jesene sa poctivo starajú o našu typickú plodinu. Aj preto organizujeme zemiakový deň, aby sme si pripomenuli tradície a oslávili úrodu,“ vysvetľovala Zuzana Valocká, starostka Žabokriek.

Na tanečnom kole bolo veselo, ľudia sa tešili z krásneho programu, príjemnej atmosféry a samozrejme aj zo všakovakých zemiakových špecialít.
Žabokrečania z pol tony zemiakov pripravili placky, hranolky, šúľance, lokše. Krumple sa varili v šupke, ďalšie piekli v rúre. No ochutnať sa tiež dala baranina, držky a výborne chutila i kapustová polievka.