Z oplátkovača od svokry sa teší už viac ako 16 rokov

Vladimír s radosťou poradí každému, kto sa ho opýta na recept alebo typy pri pečení.

Pečenie trubičiek je pre Vladimíra najväčší relaxPečenie trubičiek je pre Vladimíra najväčší relax (Zdroj: Henrieta Paulovičová)

MARTIN. Vladimír Malina dostal pred viac ako šestnástimi rokmi od svojej svokry prístroj na pečenie oplátok. Prvotne si ho kúpila ona, pečenie oplátok jej však veľmi nešlo. Keď si to vyskúšal Vladimír, okamžite ho to začalo baviť. Zameral sa ale skôr na trubičky, ktoré formuje z upečenej oválnej oplátky. Teraz si už ani nevie predstaviť Vianoce bez sladkej vône, ktorá vzniká pri pečení. A trubičky rozdáva aj všetkým navôkol. K prístroju bol pôvodne aj recept, ten si však Vladimír upravil podľa seba, dnes ho má už zapísaný v hlave a ingrediencie do cesta pridáva od oka. Za celé roky skúseností vyšperkoval všetko okolo pečenia oplátok do detailov a rád poradí každému, kto sa ho na recept alebo rady pri pečení opýta.

SkryťVypnúť reklamu
Načítavam video...
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Rokmi praxe priviedol trubičky k dokonalosti

K prístroju dostal Vladimír aj recept. Postupne si ho ale prispôsobil a po mnohých rokoch našiel, čo je pre jeho trubičky najlepšie. Na začiatku robil všetko presne podľa váhy a odmerky, no teraz to má už v oku. Všetko, čo na cesto potrebuje je hladká múka, olej, vanilkový cukor, vajcia a polotučné mlieko. Zistil napríklad, že namiesto celých vajíčok je lepšie použiť iba žĺtka. Upečené trubičky sú potom zlatistejšie.

Prečítajte si tiež Štedrý deň je pre turčianskych poľnohospodárov dňom, ako každý iný Čítajte 
Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným MYregiony.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom G8KP4 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 96 375
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 010
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 691
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 462
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 926
  6. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 263
  7. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 120
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 744
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?