TURIEC. Najlepšou kuchárkou na medzinárodnej gastronomickej súťaži v Krakove sa stala študentka z Martina. Prerazila v medzinárodnej konkurencii škôl z Česka, Nemecka, Francúzska a Litvy.
„Z králičieho mäsa vyrobila paštétu, ku ktorej pripravila kávovo-figovú remuládu v tuhej forme. Predjedlo vyzdobila vytvarovanou kožou z olív, physalisom a špeciálne vyrobeným pečivom,“ píše na sociálnej sieti Žilinský samosprávny kraj, za čo získala Martina Ďurmanová zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Martine zlatú medailu.
Témou bola chuť, estetika a kreativita. Tunajší študenti uspeli aj v ďalších súťažných kategóriách.
Bronz si z Poľska odniesli Sofia Haľková a Vanesa Dittrichová v kategórii čašník, servírka.

Piate miesto v kategórii barman obsadil študent Sebastián, za ním sa umiestnila študentka Sára.
Zažili lesné dobrodružstvo
Žiaci zo ZŠ a MŠ na Hurbanovej ulici majú za sebou nezabudnuteľné vyučovanie v rámci lesnej pedagogiky. Do tajov lesa a prírody ich zasvätil lesník Erik Hirschner.